Kissan hoito ja terveys

Kissan ehkäisy

Kissat ovat valloittavia eläimiä ja suloisen kissanpennun näkeminen ihastuttaa lähes ketä tahansa. Pennun toimia voisi seurailla vaikka koko päivän ja aina välillä sitä haluaisi silitellä tai nostaa syliinsä. Löytöeläinkodit ovat kuitenkin jo täyttymässä kissoista. Useimmille eläintenystäville onkin itsestään selvää, että oma kissa ei saa pentuja.

Kissan ikä

Tunnetusti koiran ikä on helppo päätellä koiran vuosissa: yksi koiranvuosi on yhtä paljon kuin seitsemän ihmisen vuotta, vaikkakin se hieman riippuu koiran rodusta ja painosta. Mutta miten kissan ikä lasketaan? Ja kuinka vanhaksi kissat ylipäätään elävät? Mistä iästä lähtien kissoja voidaan kutsua senioreiksi?

Kissan kiima-aika

Kissojen lisääntymiskierto on erilainen kuin ihmisillä. Jotkin kissan elinvaiheet saattavat tuntua meistä ihmeellisiltä. Emme aina tiedä miten pitäisi toimia, jotta lemmikillämme olisi hyvä olla. Otetaan esimerkiksi vaikka naaraskissan kiima-aika.

Kissanpennun sukupuolen tunnistaminen

Poika- ja tyttökissojen sukuelinten erot ovat pennuilla täysikasvuisia kissoja vaikeammin havaittavissa. Jopa asiantuntijoilla ja eläinlääkäreillä voi olla vaikeuksia pennun sukupuolen tunnistamisessa. Kerromme tässä, miten tiedät, onko pieni kissasi tyttö vai poika.

Muista kissan rokotukset

Kissa kannattaa rokottaa, jotta se pysyy terveenä ja elää rinnallasi pitkään. Ilman rokotuksia kissoille voi tulla vakavia sairauksia, joilla saattaa olla pysyviä, pahimmassa tapauksessa kuolemaan johtavia seurauksia.