Kissat

Kissatietonurkasta löydät runsaasti tärkeää tietoa ja neuvoja, jos aikeena on toivottaa pieni kissa tervetulleeksi kotiisi. Niin mukavaa kuin elämä kissan kanssa onkin, niin tärkeää on myös tietää niiden luonteesta, tarpeista ja käyttäytymisestä. Näin kissa tuntee olonsa kotoisaksi luonasi ja myös sinä ja perheesi iloitsevat lemmikistänne. Tietonurkassa kerromme asiantuntevasti erilaisista kissaroduista, ulkonäön eroavaisuuksien lisäksi myös erityisistä rotukohtaisista luonteenpiirteistä. Lue lisää

Kissan hoito ja terveys

Kookosöljy kissalle

Kookosöljy on kissojen suosittu luonnollinen suoja punkkeja ja muita loisia vastaan. Lisäksi trendikkäällä tuotteella on lukuisia hoitavia vaikutuksia. Lue täältä parhaita vinkkejä siitä, milloin kookosöljy kissalle voi olla hyödyllinen vaihtoehto perinteisille tuotteille ja mihin sinun on kiinnitettävä huomiota sen käytön aikana.

4 min

Valmista itse kissojen jäätelö: 5 maukasta reseptiä

Jäätelö on kesän sesonkiaikaa ja tuo viilennystä. Myös kissat iloitsevat viilennyksestä kesähelteillä. Haluatko yllättää silkkitassusi jäätelöllä? Selvitämme, onko jäätelö kissoille vaarallista ja näytämme, kuinka valmistat itse terveellistä kissojen jäätelöä.
2 min

Kissanminttu

Monet kissat aistivat kissanmintun tuoksun. Minttu kuuluu kasvitieteellisesti huulikukkaiskasveihin. Kasvin nimi johtuu siitä, että se houkuttelee voimakkaasti sukukypsiä kissoja. Kissojen reaktio vaihtelee geeneistä riippuen ja ilmenee voimakkaana vain noin 50 prosentilla kissoista. Kissanminttu houkuttelee paitsi sisäkissoja, myös isoja kissaeläimiä. Sen sijaan rottia sen haju karkottaa.
5 min

”Apua, kissa pissaa sänkyyn!”

Kissat ovat tunnetusti puhtautta rakastavia eläimiä. Mutta mitä tehdä, jos yhtäkkiä kissa pissaa sänkyyn sen sijaan, että kävisi kissanvessassa? Lue täältä, mitä epäsiisteyden taustalla voi olla.
3 min

Miksi kissa nuolee ihmistä?

Jos tunnet kaksi kissaa, jotka pitävät erityisen paljon toisistaan, hyvällä onnella voit tarkkailla niitä niiden hoitaessa toistensa turkkia. Silloin kissat nuolevat toisiaan rakastavasti. Monet kissanomistajat kuitenkin ihmettelevät, miksi kissa nuolee ihmistä?
5 min

Kookosöljy kissalle

Kookosöljy on kissojen suosittu luonnollinen suoja punkkeja ja muita loisia vastaan. Lisäksi trendikkäällä tuotteella on lukuisia hoitavia vaikutuksia. Lue täältä parhaita vinkkejä siitä, milloin kookosöljy kissalle voi olla hyödyllinen vaihtoehto perinteisille tuotteille ja mihin sinun on kiinnitettävä huomiota sen käytön aikana.
4 min

Kissojen ikääntyminen: näin tunnistat oireet

Oletko huolissasi, miksi ikääntynyt lemmikkisi ei enää reagoi nimeensä? Vai ihmetteletkö, miksi kissasi ei enää löydä ruokakuppiaan? Kerromme, kuinka tunnistaa kissojen ikääntyminen ja sen oireet varhaisessa vaiheessa ja tarjota kissallesi pitkän ja terveen elämän.
3 min

Voiko kissa itkeä?

Elämän aikana tulee usein eteen tilanteita, jolloin tunnemme surua. Mutta pystyvätkö kissat tuntemaan samoin? Voiko kisssa itkeä? Tässä artikkelissa annamme vastauksia näihin ja muihin kysymyksiin.
5 min

Norjalainen metsäkissa

Norjalainen metsäkissa ihastuttaa villillä ulkonäöllään ja aidolla luonteellaan. Mutta ulkonäkö ei ole ainoa villi seikka tämän rodun kohdalla. Lue seuraavasta artikkelista kaikki tärkeät tiedot tästä luonnollisesta kissarodusta.
5 min

Kohana

Kohana on erittäin harvinainen karvaton kissa. Tämän rodun eläimet ovat kokonaan karvattomia eli niillä ei ole edes viiksikarvoja. Koska nämä tuntokarvat ovat kissalle tärkeä aistielin, kohanaa pidetään ylijalostettuna rotuna.
6 min

Sfinx

Sfinx kuuluu karvattomiin kissoihin, jotka jakavat voimakkaasti mielipiteitä. Vaikka jotkut eläinten ystävät suhtautuvat tämän Kanadasta peräisin olevan kissarodun kasvattamiseen kriittisesti ja pitävät sitä ylijalostuksena, toiset ovat ihastuneita tähän epätavalliseen samettitassuun. Kiistatonta kuitenkin on, että koska sfinx-kissalla ei ole tuntokarvoja, sitä pidetään usein ylijalostettuna rotuna. Lue tämä artikkeli ja muodosta oma mielipiteesi sfinxistä.
4 min

Kissan liikunta: näin onnistut kissan ihannepainon saavuttamisessa

Muutama hyväntahtoinen herkku liikaa ja vastaavasti liian vähäinen leikki johtavat nopeasti ylipainoon. Kissan liikuntaa olisikin siis aihetta lisätä, mutta onko kissoille olemassa urheilulajeja? Esittelemme viisi kissalle tarkoitettua kuntoiluharjoitusta, joiden avulla saat kissasi liikkeelle ja lisäkilot nopeasti karistettua.
2 min

Kissan ulkotarha

Kissan ulkotarhan kustannukset voivat äkkiä kohota useampaan tuhanteen euroon. Monet kissanomistajat päättävätkin tehdä puutarhaansa kissan ulkotarhan omin neuvoin säästääkseen tämän hurjan summan. Siihen kuluvaa aikaa ei kuitenkaan kannata aliarvioida.
5 min

Laserosoitin kissoille

On olemassa monia mielipiteitä siitä, onko laserosoitin kissoille sopiva lelu vai ei. Tässä artikkelissa käsittelemme laserosoittimen hyviä ja huonoja puolia, joiden lukemisen jälkeen voit punnita näkökulmia ja päättää itse, koetko laserosoittimen käytännölliseksi omalle kissallesi.
7 min

Kissan sosiaalistaminen

Kissanpennun on ihan aluksi sopeuduttava moneen asiaan. Näitä ovat oudot hajut ja äänet sekä vieraat ihmiset ja muut eläimet. Lue artikkelistamme, mitä kissan sosiaalistaminen tarkoittaa ja kuinka voit auttaa sitä sopeutumisessa.
3 min

Kissojen tutustuttaminen toisiinsa

Oletko hankkimassa kotiisi toista kissaa? Uuden kissan tuominen kotiin vaatii kärsivällisyyttä, sillä sinun on ensin autettava kissoja tutustumaan toisiinsa. Tilanne on varmasti jännittävä sekä sinulle että suloiselle tulokkaalle. Kissojen tutustuttaminen toisiinsa vie yleensä noin kaksi kuukautta. Mahdolliset alkuvaikeudet ratkeavat yleensä itsestään tutustumisvaiheen jälkeen. Pientä sähinää ja murisemista pidetään normaalina tutustumisvaiheen aikana, mutta voimakasta aggressiota ei sen sijaan pitäisi ilmetä, ainakaan enää kolmen viikon jälkeen. Vaikka kissat ovat yleensä seurallisia, meidän ihmisten tavoin nekään eivät pidä kaikista yksilöistä saman tien. Jotta sinä ja uusi lemmikkisi viihtyisitte hyvin yhdessä, sinun tarvitsee vain omaksua muutama kissa-asiantuntijoiden antama vinkki.
4 min

Kissan 6 kasvuvaihetta

Kissan kasvuajan pituus sekä kissan lopullinen koko riippuu osittain sen perimästä mutta myös ulkoisista tekijöistä, kuten ravinnosta. Kissan kasvu on niin ikään jaettu kuuteen kasvuvaiheeseen. Nämä vaiheet tiedostaen, voimme tukea kissan elämänvaiheita parhaalla mahdollisella tavalla.
3 min

Junamatka kissan kanssa

Junamatka kissan kanssa Kissat eivät yleensä mielellään lähde pois tutusta ympäristöstään. Muuton tai pidemmän matkan vuoksi voi kuitenkin olla välttämätöntä matkustaa kissan kanssa. Ja jos omistajalla ei ole autoa, myös eläinlääkärikäynnit on suoritettava julkisilla kulkuvälineillä. Mutta onko se mahdollista? Tottakai! Kun ottaa muutaman seikan huomioon, junamatka kissan kanssa sujuu ilman stressiä.
8 min

Kissan kanssa matkustaminen

Kissan kanssa matkustaminen vaatii hyvää suunnittelua Onko kissahotelli on auttamattomasti täynnä, ystävällisellä naapurillasi ei ole aikaa, oma perheesi asuu liian kaukana ja kaikki ystäväsi ovat lomalla? Jos haluat matkustaa kissojesi kanssa, on olemassa paljon seikkoja, jotka voivat saattaa sinut vaikeaan tilanteeseen. Joskus lemmikinomistajalla on vain kaksi vaihtoehtoa: joko luopua odotetusta lomasta ja nauttia olosta kotona yhdessä kissan kanssa tai ottaa kissa mukaan matkalle. Niin kauan kuin pysyttelet oman maasi rajojen sisällä ja sinulla on koko loman ajan sama majoitus, kissan mukaan otolle ei ole periaatteessa esteitä – kunhan majoituksen omistajalla ei ole mitään lemmikkejä vastaan. Kiertomatkoille tai kiireisille työmatkoille kissaa ei kuitenkaan tulisi ottaa mukaan. Myös ulkomaanmatkat ovat usein hankalia: tiukat maahantulomääräykset, voimassaolevat terveystodistukset, moitteeton rokotustodistus ja kuukausia kestävä karanteeni vaikeuttavat lomailua karvakuonosi kanssa. Kaikki nämä määräykset ovat varmasti järkeviä ja tarkkaan mietittyjä, ja ne turvaavat loppupeleissä vain kaikkien lemmikkien terveyden. Lemmikinomistajalle ne kuitenkin tuovat ensisilmäyksellä vain suuren määrän hankaluuksia.
3 min

Kissan kanssa automatkalla

Kissat eivät matkusta mielellään. Ne ovat herkkäluonteisia eläimiä, joille ympäristönvaihdos aiheuttaa stressiä. Niille ennestään tuntemattomat äänet ja hajut saavat karskimmankin kissan levottomaksi. Tästä huolimatta kissanomistaja joutuu toisinaan ottamaan kissansa mukaan sille ennestään tuntemattomaan ympäristöön, esimerkiksi kerran vuodessa eläinlääkärille, asuinpaikasta toiseen muutettaessa tai pidemmälle lomalle lähtiessä. Kissa ei välttämättä ole erikoisen ihastunut autolla matkustamiseen, mutta kissan matkustuspelkoa voidaan lieventää valmistelemalla matkalle lähtöä.
Hyödyllisimmät artikkelimme
Kissat Kissan hoito ja terveys

Kissan ikä

Tunnetusti koiran ikä on helppo päätellä koiran vuosissa: yksi koiranvuosi on yhtä paljon kuin seitsemän ihmisen vuotta, vaikkakin se hieman riippuu koiran rodusta ja painosta. Mutta miten kissan ikä lasketaan? Ja kuinka vanhaksi kissat ylipäätään elävät? Mistä iästä lähtien kissoja voidaan kutsua senioreiksi?
Kissat Kissarodut

Maine Coon

Maine coon on nykyään yksi suosituimmista kissaroduista koko maailmassa. Rotu on Suomessakin suosittu sen luonnollisuuden, rotevuuden ja miellyttävän luonteen ansioista.
Viimeisimmät artikkelit
Kissat Kissan hoito ja terveys

Kookosöljy kissalle

Kookosöljy on kissojen suosittu luonnollinen suoja punkkeja ja muita loisia vastaan. Lisäksi trendikkäällä tuotteella on lukuisia hoitavia vaikutuksia. Lue täältä parhaita vinkkejä siitä, milloin kookosöljy kissalle voi olla hyödyllinen vaihtoehto perinteisille tuotteille ja mihin sinun on kiinnitettävä huomiota sen käytön aikana.

Kun olet mahdollisesti miettinyt minkä rotuisen kissan haluaisit, autamme sinua tulevan lemmikkisi adoptoinnissa. Miten valita itselle oikea kissa? Millä perustein päättää, onko juuri tämä kissa itselle sopiva? Kun päätös on lopulta tehty, monia kysymyksiä nousee uuden perheenjäsen saapuessa kotiin. Kuinka totuttaa kissa uuteen kotiinsa? Millaisia hoitovälineitä, leluja ja muita tarvikkeita kissa tarvitsee? Vastaukset löydät tietonurkastamme.

Kissan kanssa saattaa tulla eteen myös pulmatilanteita. Tällöin vinkkimme voivat antaa sinulle tärkeää tietoa. Lue, kuinka saada kissasta sisäsiisti, miten vähentää epätoivottua käyttäytymistä tai aggressiivisuutta oikeilla tavoin. Luonnollisesti tietonurkassa käsitellään myös kissanhoitoa, jotta takaat rakastetulle nelijalkaiselle ystävällesi mahdollisimman terveen elämän. Lisäksi kerromme kissojen sairauksista ja mitä voi tehdä, jotta kissa toipuisi nopeasti. Lue myös miten toimia loisia vastaan, mitkä rokotukset ovat tarpeellisia ja miten hoitaa kissan turkkia asianmukaisesti.

Löydät verkkosivustoltamme tärkeää tietoa kissan ravinnosta. Tutustu erilaisten kissanruokien etuihin ja heikkouksiin ja miten valita oikeanlaista ruokaa kissallesi. Joillakin kissoilla voi esiintyä tarvetta erityisruokavalioihin, joita myös käsitellään tietonurkassa. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, opit myös kuinka voit matkustaa samettitassusi kanssa. Kuinka taata lemmikin turvallisuus ja hyvinvointi matkustettaessa? Mitkä kulkuvälineet olisivat sopivimmat? Kissatietonurkka neuvoo kaikissa näissä kysymyksissä ja antaa arvokkaita ja asiantuntevia vinkkejä kaikissa kissa-asioissa.