Junamatka kissan kanssa

kissan kanssa junassa

kissan kanssa junassa

Junamatka kissan kanssa

Kissat eivät yleensä mielellään lähde pois tutusta ympäristöstään. Muuton tai pidemmän matkan vuoksi voi kuitenkin olla välttämätöntä matkustaa kissan kanssa. Ja jos omistajalla ei ole autoa, myös eläinlääkärikäynnit on suoritettava julkisilla kulkuvälineillä. Mutta onko se mahdollista? Tottakai! Kun ottaa muutaman seikan huomioon, junamatka kissan kanssa sujuu ilman stressiä.

Valmistelut

Yksi asia on erityisen tärkeä: turvallisuuden on oltava etusijalla, sekä sinun ja kissasi että kaikkien kanssamatkustajienkin kannalta. Kissoille tarkoitettu kuljetuslaatikko tai kankainen kissankantolaukku soveltuu hyvin julkisissa kulkuvälineissä matkustamiseen.

Mitä tutumpi kuljetuslaatikko kissalle on, sitä rentoutuneempi kissa on matkustuspäivänä. Totuttele kissasi siis ajoissa kantolaukkuun. Sen sijaan, että kuljetuslaatikko olisi tarkoitettu vain miellyttäviä automatkoja tai eläinlääkärikäyntejä varten, voit ottaa kuljetuslaatikon asuntoon useita päiviä tai jopa viikkoja ennen matkaa. Tee kantokassista houkutteleva. Virmajuuri ja kissanminttu rentouttavat hermostuneita kissoja ja houkuttelevat tutustumaan laatikkoon. Voit käyttää myös feromonisuihketta kuten Feliway- tai Felifriend-suihketta. Niissä on jäljitelty ”hyvän olon hormonia”, jota kissa levittää reviirilleen kosketuksen välityksellä. Käytä laatikkoa päivittäisissä leikeissä. Kun kissa ei enää pelkää suurta, epämiellyttävälle tuoksuvaa laatikkoa, voit yrittää houkutella sen lelun tai herkun avulla kuljetuslaukun sisälle. Voit jopa tarjota kissallesi aterian kuljetuslaatikossa, jos haluat. Mutta muista: älä sulje ovea ja pidä huoli siitä, että kissasi ei tunne itseään ahdistetuksi. Se saa tulla laatikosta ulos heti kun se haluaa. Palkitse kissasi pienellä herkulla.

Matkan aikana

Vihdoin on matkan aika! Parhaassa tapauksessa olet onnistunut totuttelemaan kissasi kuljetuslaatikkoon jo hyvissä ajoin ennen matkaa, ja kissan houkutteleminen laatikkoon sujui suhteellisen vaivattomasti ja mukavasti. Nyt olet matkustamassa bussilla tai junalla ja olet varmasti ainut, jolla on kissa mukana. Matkustusajankohdasta riippuen tulette altistumaan matkan aikana monille tuoksuille ja äänille, ja ilma on ehkä todella kuuma tai erityisen kylmä. Kissallasi on täysi oikeus olla hermostunut! Mutta miten rauhoittelet kissaasi parhaiten?

Huomioi, että kaikki ihmiset eivät pidä kissoista, ja jotkut ovat jopa allergisia niille. Kissan pitää siksi pysyä koko matkan ajan kuljetuslaatikossa. Kissasi luonteesta riippuen sillä on varmasti todella tylsää tai se valittaa kovaäänisesti. Vastusta kuitenkin kiusausta avata kuljetuslaukun ovi tai ottaa kissa jopa syliin rauhoitellaksesi sitä. Kissat ovat aktiivisia eläimiä, ja karkuun päästessä ne ovat vaarassa sekä itselleen että kanssamatkustajille. Matkan aikana kissan rauhoittelun tulee rajoittua kuljetuslaatikon verkon läpi silittelyyn ja hiljaiseen jutteluun.

Matkanne pituudesta riippuen kissasi tahtoo välillä ehkä vettä tai pienen herkun. Junamatka kissan kanssa on stressaava ja kaikki kissat eivät välttämättä tahdo juoda junassa tai bussissa. Janosta huolimatta monet kissat kieltäytyvät juomasta. Rohkeille kissoille voi antaa vettä suuhun pienellä, neulattomalla kertakäyttöruiskulla, jos matka on erityisen pitkä. Sitä varten voit avata kantolaukun oven vetoketjua hieman ja laittaa kätesi laukun sisään. Älä kuitenkaan loukkaannu, jos kissasi välttelee sinua tai jopa sähisee sinulle. Kuten aina, turvallisuus on etusijalla – älä anna kissasi päästä pois laatikosta!

Säästä riippuen julkisissa kulkuvälineissä voi olla kylmä. Kuljetuslaatikon päälle asetettu huivi tai peitto suojaa kissaa vedolta. Kaikki karvakuonot eivät kuitenkaan pidä pimeässä matkustamisesta. Monet kuljetuslaukut, kuten Sturdibag, on varustettu useilla ikkunoilla, jotka voidaan avata ja sulkea vetoketjulla.

katze im zug

Matkan jälkeen

Vihdoinkin perillä! Kissan kanssa matkustetun junamatkan jälkeen olette varmasti molemmat hieman heikkojalkaisia. Suo karvakuonollesi ja itsellesi kunnon lepotauko. Rauhoittele kissaasi ja jätä kuljetuslaatikko vielä muutamaksi päiväksi asuntoon, jos se on mahdollista. Siten kissalla on mahdollisuus yhdistää kuljetuslaatikko myös muihin positiivisiin kokemuksiin, ennen kuin on seuraavan matkan aika.

Toivotamme sinulle ja kissallesi kaikkea hyvää!

Hyödyllisimmät artikkelimme
3 min

Kissan kanssa automatkalla

Kissat eivät matkusta mielellään. Ne ovat herkkäluonteisia eläimiä, joille ympäristönvaihdos aiheuttaa stressiä. Niille ennestään tuntemattomat äänet ja hajut saavat karskimmankin kissan levottomaksi. Tästä huolimatta kissanomistaja joutuu toisinaan ottamaan kissansa mukaan sille ennestään tuntemattomaan ympäristöön, esimerkiksi kerran vuodessa eläinlääkärille, asuinpaikasta toiseen muutettaessa tai pidemmälle lomalle lähtiessä. Kissa ei välttämättä ole erikoisen ihastunut autolla matkustamiseen, mutta kissan matkustuspelkoa voidaan lieventää valmistelemalla matkalle lähtöä.
3 min

Junamatka kissan kanssa

Junamatka kissan kanssa Kissat eivät yleensä mielellään lähde pois tutusta ympäristöstään. Muuton tai pidemmän matkan vuoksi voi kuitenkin olla välttämätöntä matkustaa kissan kanssa. Ja jos omistajalla ei ole autoa, myös eläinlääkärikäynnit on suoritettava julkisilla kulkuvälineillä. Mutta onko se mahdollista? Tottakai! Kun ottaa muutaman seikan huomioon, junamatka kissan kanssa sujuu ilman stressiä.
8 min

Kissan kanssa matkustaminen

Kissan kanssa matkustaminen vaatii hyvää suunnittelua Onko kissahotelli on auttamattomasti täynnä, ystävällisellä naapurillasi ei ole aikaa, oma perheesi asuu liian kaukana ja kaikki ystäväsi ovat lomalla? Jos haluat matkustaa kissojesi kanssa, on olemassa paljon seikkoja, jotka voivat saattaa sinut vaikeaan tilanteeseen. Joskus lemmikinomistajalla on vain kaksi vaihtoehtoa: joko luopua odotetusta lomasta ja nauttia olosta kotona yhdessä kissan kanssa tai ottaa kissa mukaan matkalle. Niin kauan kuin pysyttelet oman maasi rajojen sisällä ja sinulla on koko loman ajan sama majoitus, kissan mukaan otolle ei ole periaatteessa esteitä – kunhan majoituksen omistajalla ei ole mitään lemmikkejä vastaan. Kiertomatkoille tai kiireisille työmatkoille kissaa ei kuitenkaan tulisi ottaa mukaan. Myös ulkomaanmatkat ovat usein hankalia: tiukat maahantulomääräykset, voimassaolevat terveystodistukset, moitteeton rokotustodistus ja kuukausia kestävä karanteeni vaikeuttavat lomailua karvakuonosi kanssa. Kaikki nämä määräykset ovat varmasti järkeviä ja tarkkaan mietittyjä, ja ne turvaavat loppupeleissä vain kaikkien lemmikkien terveyden. Lemmikinomistajalle ne kuitenkin tuovat ensisilmäyksellä vain suuren määrän hankaluuksia.