Kissan ravinto

5 min

Ikääntyvän kissan ravinto

Turkki alkaa harmaantua ja käynti alkaa hidastua - mutta ei kannata surra! Kun seniorikissa saa oikeanlaista ravintoa syödäkseen, se pysyy ikävuosistaan huolimatta hyväkuntoisena ja terveenä. Eläinlääkärin määräämän hoidon lisäksi voidaan hyvällä ravinnolla torjua vaivoja, jotka ovat mahdollisten kroonisten sairauksien aiheuttamia - ikääntyvän kissan ravinto on siis suuressa osassa sen terveyttä.
3 min

Kastroidun ja steriloidun kissan ruoka

Kissa ei ole vain kissa ja kissanruokia on sen mukaisesti erilaisia. Kissanpentu tarvitsee erilaista ravintoa kuin täysikasvuinen kissa, saati sitten jo vanhuuden päiviään viettävä kissa. Osa kissoista on toimeliaita ja osa haluaa lekotella mukavasti oman kodin lämmössä. Oikeanlainen ravinto huomioi kissan yksilölliset tarpeet ja ominaisuudet. Kastrointi tai sterilointi vaikuttaa elimistön toimintaan, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Millaista on steriloidun kissan ruoka?
3 min

Kissalle myrkylliset kasvit

Pihasi kukat ovat kauneimmassa loistossaan ja kissasi maistelee puutarhakasveja sieltä täältä. Niin idylliseltä kuin tämä voikin kuulostaa, saattaa siinä myös piillä vaara - kissalle myrkylliset kasvit saattavat näyttää harmittomilta, mutta eivät totisesti ole sitä!
4 min

Kissan ruoka-allergia – yliherkän kissan ravinto

Kissa voi saada lempiruoastaan oireita useista syitä. Oireina voi olla liiallista karvanlähtöä, iho- tai ruoansulatuselimistön oireita tai kissa oksentelee. Hyvät neuvot eivät välttämättä ole kalliita - jos kissa on allerginen joillekin ruoka-aineille tai sillä on yliherkkyyttä, on näitä ainesosia vältettävä ja tarjottava kissalle sopivaa ruokaa kissan ruoka-allergia huomioon ottaen.
3 min

Kissan ruokavalion muutos

Joskus kissan ruokavalio on vaihdettava, joko lääketieteellisistä tai muista syistä. Artikkelissa kerromme, kuinka uudesta ruoasta voi tehdä kissalle maistuvaa ja miten muuttaa ruokavaliota vatsalle ja suolistolle lempeällä tavalla.
4 min

Kissanpennun ruokinta

Kissanpennut, kuten koiranpennutkin, tarvitsevat erityisiä ravintoaineita, jotka tukevat niiden tervettä kasvua. Kissanpennun ruokinnan tarpeet vaihtelevat kissan rodun, iän ja luonteen mukaan - vilkas kissanpentu tarvitsee enemmän energiaa kuin pieni unikeko. Vaikka pieni pyöreä kissanpentu näyttääkin suloiselta, ei kissanpennulla tulisi olla oikeastaan yhtään penturasvaa sen kehossa. Kylkiluut tulee olla hyvin tunnettavissa turkin alla ja lantion tulisi olla selvästi näkyvissä. Jotta kissa saa nopean kasvamisensa aikana riittävästi energiaa ja ravintoaineita, on kissanpennun ruokinnalla suuri merkitys.
2 min

Saako kissalle antaa maitoa?

Moni yhdistää mielessään maidon ja kissat toisiinsa. Useissa lastenkirjoissa ja elokuvissa kissa kuvataan litkimässä maitoa onnellisena. Tämä ei ole vain tarua, sillä kissat todellakin rakastavat maitoa. Yksi teoria tähän maidonhimoon on, että se muistuttaa kissoja niiden imetysajasta. Mutta saavatko kissat juoda maitoa?
4 min

Valmista itse kissojen jäätelö: 5 maukasta reseptiä

Jäätelö on kesän sesonkiaikaa ja tuo viilennystä. Myös kissat iloitsevat viilennyksestä kesähelteillä. Haluatko yllättää silkkitassusi jäätelöllä? Selvitämme, onko jäätelö kissoille vaarallista ja näytämme, kuinka valmistat itse terveellistä kissojen jäätelöä.