Valmista itse kissojen jäätelö: 5 maukasta reseptiä

Kissa syö kissojen jäätelöä

Kesällä maistuu jäinen nuoltava herkku – myös kissoille. Yksinkertaisten vinkkien ja muutaman ainesosan avulla voit valmistaa kissojen jäätelöä itse.

Jäätelö on kesän sesonkiaikaa ja tuo viilennystä. Myös kissat iloitsevat viilennyksestä kesähelteillä. Haluatko yllättää silkkitassusi jäätelöllä? Selvitämme, onko jäätelö kissoille vaarallista ja näytämme, kuinka valmistat itse terveellistä kissojen jäätelöä.

Voivatko kissat syödä jäätelöä?

Kotikissan suurikokoiset sukulaiset ovat tottuneet korkeisiin lämpötiloihin. Siksi myös kotikissat kestävät hyvin lämpöä. Keskikesällä kuitenkin jopa lämpöä rakastaville kissoille tulee jossain vaiheessa liian kuuma.

Varjostetut alueet ja riittävä vesi varmistavat jäähdytyksen. Monet kissanomistajat kysyvät kuitenkin: voiko kissoille antaa jäätelöä?

Valmista itse kissojen jäätelö: vinkkejä huolettomaan herkutteluun

Periaatteessa ei ole väärin hemmotella karvaisia ​​ystäviä pakastetuilla välipaloilla kuumina kesäpäivinä. Kissanomistajien kannattaa kuitenkin ottaa huomioon seuraavat vinkit, jotta jäätelöstä nauttiminen ei saa vatsaa oikuttelemaan:

 • Kissat rakastavat maitoa, mutta yleensä ne eivät siedä laktoosia. Sen vuoksi kissojen jäätelöön kannattaa käyttää rahkaa, jogurttia tai erityistä kissanmaitoa. Tai vaihtoehtoisesti voit kokeilla myös laktoositonta kissojen jäätelöreseptiä. Ideoita niihin löydät alempaa.
 • Ihmisten tavoin myös kissoihin pätee: vähemmän on enemmän. Tasapainoinen ruokavalio on osa kissan terveellistä elämää. Tämän vuoksi kissojen jäätelö saa olla ruokalistalla vain silloin tällöin.
 • Vaikka houkutus onkin suuri, kissojen tulisi nauttia jäätelönsä hitaasti eikä liian kylmänä. Anna siksi jäätelön sulaa hieman ennen tarjoilua.

Vaikka koirille on tarjolla suuri valikoima valmiita jäätelöitä, kissanomistajien valikoima on valitettavasti rajallinen. Mutta hyvä uutinen on: Voit valmistaa kissoille jäätelöä itse – erittäin helposti ja edullisesti. Parhaiten sopiva kissojen jäätelö riippuu tietysti kissasi mausta.

Lämpötila nousee ja nousee? Viiden vinkkimme avulla suojaat kissaasi kuumuudelta.

Valmista itse kissojen jäätelöä: ainesosat ja varusteet

Kissojen jäätelön valmistamisessa hienoa on se, että useimmat ainesosat löytyvät jo kotoasi. Kissan lempiruoka sopii tähän tarkoitukseen yhtä hyvin kuin välipalat, kissanmaito tai rapeat välipalat.

Suklaa tai sokeri, joilla me ihmiset makeutamme jäätelön, ovat sitä vastoin kiellettyjä kissalle. Kissanruoka ei myöskään saa sisältää suolaa tai viljaa.

Voit käyttää jäätelömassana luonnonjogurttia tai rahkaa, mikäli kissasi sietää näitä ainesosia. Kissan herkälle vatsalle vielä hellävaraisempia ovat maustamattomat, mahdollisimman luonnolliset liemet tai puhdas vesi.

Erilaisten ainesosien lisäksi jäätelöluomuksia varten tarvitset myös jääpalamuotin. Perinteiset jääkuutiot ovat sopivankokoisia pieniksi jäätelöherkuiksi. Jotta pakastamattoman jäätelömassan annostelu muottiin onnistuisi sotkematta, on parasta käyttää apuna pursotinpussia tai pakastepussia. Pieni lusikka palvelee samaa tarkoitusta.

Nyt tarvitsee vain odottaa kärsivällisesti, kunnes jäätelö on jäätynyt. Voit myös säästää vaivaa ja valmistaa viileät kesäherkut jo etukäteen.

Valmista kissojen jäätelöä itse: helppoja reseptejä kesään

Jos valmistat kissojen jäätelöä itse ensimmäistä kertaa, mieti, millaisesta ruoasta se pitää. Rakastaako se kalaa, syökö se mieluummin märkäruokaa vai ilahtuuko se herkuista? Listaltamme löytyy sopiva jäätelöresepti jokaisen kissan makuun.

Jääkylmä kalanautinto

Rakastaako kissasi kalaa? Siinä tapauksessa tämä resepti saa sen kehräämään. Valmistaminen ei voisi olla helpompaa: Tarvitset vain tonnikalaa ja hieman vettä. Valmistus:

 • soseuta annos tonnikalaa
 • lisää vesi, kunnes massa muuttuu kermaiseksi
 • kaada tonnikalakerma jääpalamuotteihin
 • säilytä pakastimessa, kunnes jäätelömassa on jäätynyt

Valmista kissan jäätelöä itse märkäruoasta

Märkäruoasta valmistettu jäätelö valmistuu yhtä nopeasti kuin tonnikalajäätelö. Tonnikalan sijaan soseuta vain annos kissanruokaa, josta kissasi pitää eniten.

Piilotettu herkku kissojen jäätelössä

Yllätä kissasi piilottamalla herkku jäätelömassaan ennen pakastamista. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa sen vedestä tai maustamattomasta liemestä valmistetussa jääkuutiossa.

Herkkupaloista pitävien kissojen jäätelöä varten voit sekoittaa jäätelömassan luonnonjogurttiin tai pakastaa sen sellaisenaan.

Vatsaystävällinen maitonautinto

Maitojäätelö on myös kissojen herkkua – jos se ei sisällä laktoosia. Erityisestä kissanmaidosta voit kuitenkin loihtia kissallesi herkullista maitojäätelöä, joka ei aiheuta vatsakipua.

Edellytyksenä on, että kissasi ei hotki jäistä välipalaa. Anna jäätelön sulaa hieman ennen syömistä, niin se on hellävaraisempaa kissan pienelle vatsalle.

Vinkkinä myös muihin resepteihin – kissanmaito tekee myös märkäruoasta tai tonnikalajäätelöstä herkullisen kermaisen nautinnon.

Jääpommi

Vaikka kissasi olisi dieetillä, sen ei kuitenkaan tarvitse luopua raikkaasta herkusta. Jääpommi tarjoaa herkkusuulle vähäkalorisen viilennyksen ja kannustaa kissaa myös leikkimään.

Tarvitset vain ilmapallon ja vettä, ja leikki voi alkaa:

 • Poista talkki ilmapallosta: täytä pallo pienellä määrällä vettä, hiero palloa ja tyhjennä
 • Täytä ilmapallo vedellä (ei liikaa, muutoin kissa säikähtää)
 • Pidä täytettyä ilmapalloa pakastimessa, kunnes vesi on jäätynyt.
 • Irrota ilmapallo

Nyt voit esitellä valmistamasi jäätelöpommin kissalle vuoassa tai vastaavassa. Täytä astia ensin vedellä. Nyt kissa voi pitää hauskaa jäätelöpommin kanssa. Muotonsa ansiosta jääpallo liikkuu kevyesti ja innostaa kissaa leikkimään.

Viimeinen vinkki, jos haluat valmistaa kissojen jäätelöä itse: Riippumatta siitä, minkä reseptin lopulta valitset, kannattaa viileä herkku tarjoilla karvaiselle ystävällesi pienessä kulhossa. Näin jää ei pääse liikkumaan ympäriinsä ja lattia pysyy kuivana. Toivotamme kissallesi hyvää ruokahalua!

Hyödyllisimmät artikkelimme
2 min

Saako kissalle antaa maitoa?

Moni yhdistää mielessään maidon ja kissat toisiinsa. Useissa lastenkirjoissa ja elokuvissa kissa kuvataan litkimässä maitoa onnellisena. Tämä ei ole vain tarua, sillä kissat todellakin rakastavat maitoa. Yksi teoria tähän maidonhimoon on, että se muistuttaa kissoja niiden imetysajasta. Mutta saavatko kissat juoda maitoa?
5 min

Ikääntyvän kissan ravinto

Turkki alkaa harmaantua ja käynti alkaa hidastua - mutta ei kannata surra! Kun seniorikissa saa oikeanlaista ravintoa syödäkseen, se pysyy ikävuosistaan huolimatta hyväkuntoisena ja terveenä. Eläinlääkärin määräämän hoidon lisäksi voidaan hyvällä ravinnolla torjua vaivoja, jotka ovat mahdollisten kroonisten sairauksien aiheuttamia - ikääntyvän kissan ravinto on siis suuressa osassa sen terveyttä.
3 min

Kissalle myrkylliset kasvit

Pihasi kukat ovat kauneimmassa loistossaan ja kissasi maistelee puutarhakasveja sieltä täältä. Niin idylliseltä kuin tämä voikin kuulostaa, saattaa siinä myös piillä vaara - kissalle myrkylliset kasvit saattavat näyttää harmittomilta, mutta eivät totisesti ole sitä!