Leivo kissan kakku itse: kaksi herkullista reseptiä

Kissan kakku muffinivuoassa

Pienet kalaa tai lihaa sisältävät kissan kakut sopivat erityisen hyvin muffinivuokiin.

Onko kissasi syntymäpäivä ja haluat tuottaa sille erityistä iloa? Silloin kissan kakku on aina hyvä idea. Oikeat kissan kakut eivät nimittäin ole ollenkaan vaikeita tehdä. Kahden resepti-ideamme avulla voit aloittaa vaikka heti!

Tästä artikkelissa löydät kaksi helppoa kissan kakun reseptiä. Ensimmäinen kakku sopii hyvin kalasta pitäville kissoille. Toinen sopii täydellisesti lihan ystäville.

Herkullisen kissan kakun leipomiseen tarvitset ainoastaan uunin ja muffinipellin. Herkullisten kissan kakkujen ainesosat löydät jokaisesta ruokakaupasta.

Lastenleikkiä: kakun leipominen kissalle

Kakun leipomisessa itse kissalle on monia etuja, sillä kissan kakun valmistus on niin helppoa, että aloittelijatkin onnistuvat siinä. Lisäksi tiedät tarkkaan, mitä kissan kakku sisältää. Näin voit ottaa huomioon kissasi mahdolliset allergiat.

Huomaa: Maitotuotteita, kuten voita tai juustoa, sisältävissä resepteissä on parempi käyttää laktoosittomia tuotteita. Monet kissat eivät nimittäin siedä maitosokeria (laktoosia).

Kissan kakun leipomisessa itse on lisäksi se etu, että kakku sisältää vain terveellisiä aineksia. Siinä ei nimittäin ole väri- eikä säilöntäaineita.

Resepti nro 1: tonnikalakakku kissoille

Aloitetaan reseptillä kalanystäville.

Ainesosat

  • 100 g tonnikalaa purkista ilman öljyä
  • 3 ruokalusikallista tuorejuustoa (mahdollisimman laktoositonta)
  • 1 raaka muna
  • paperisia muffinivuokia

Valmistus

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Laita tonnikala kulhoon ja murskaa se hienoksi. Sekoita siihen tuorejuusto ja muna.

Laita paperiset muffinivuoat pellille, täytä vuoat taikinasekoituksella ja laita pelti uuniin. Paista n. 15 minuuttia.

Poista paperivuoka ennen pienen kissan kakun tarjoilua. Varmista myös, että kissan kakku on täysin jäähtynyt.

Vinkki: Kynttilän asemesta voit asettaa kakun päälle kissan herkkutikun.

Resepti nro 2: naudanlihakakku kissoille

Jos nelijalkainen syntymäpäiväsankarisi kuuluu pikemminkin lihan ystäviin, sille maistuu varmasti maksaa ja jauhelihaa sisältävä kakku.

Ainesosat

  • 100 g naudan maksaa
  • 100 g naudan jauhelihaa
  • 3 ruokalusikallisia vettä
  • 1 munankeltuainen
  • 2–3 vartta tuoretta basilikaa
  • paperisia muffinivuokia

Valmistus

Lämmitä uuni ensin 160 asteeseen.

Pese naudan maksa, taputtele kuivaksi ja leikkaa erittäin pieniksi paloiksi.

Sekoita sitten pieneksi paloiteltu naudanmaksa, naudan jauheliha, munankeltuainen ja vesi. Hienonna lopuksi basilikan varret erittäin hienoksi ja sekoita taikinan joukkoon.

Annostele taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja laita uuniin (keskitasolle). Paista noin 35–40 minuuttia.

Myös tässä tapauksessa pätee: Anna kissan kakun jäähtyä kokonaan, jotta kissa ei polta itseään.

Hyödyllisimmät artikkelimme
2 min

Saako kissalle antaa maitoa?

Moni yhdistää mielessään maidon ja kissat toisiinsa. Useissa lastenkirjoissa ja elokuvissa kissa kuvataan litkimässä maitoa onnellisena. Tämä ei ole vain tarua, sillä kissat todellakin rakastavat maitoa. Yksi teoria tähän maidonhimoon on, että se muistuttaa kissoja niiden imetysajasta. Mutta saavatko kissat juoda maitoa?

5 min

Ikääntyvän kissan ravinto

Turkki alkaa harmaantua ja käynti alkaa hidastua - mutta ei kannata surra! Kun seniorikissa saa oikeanlaista ravintoa syödäkseen, se pysyy ikävuosistaan huolimatta hyväkuntoisena ja terveenä. Eläinlääkärin määräämän hoidon lisäksi voidaan hyvällä ravinnolla torjua vaivoja, jotka ovat mahdollisten kroonisten sairauksien aiheuttamia - ikääntyvän kissan ravinto on siis suuressa osassa sen terveyttä.

3 min

Kissalle myrkylliset kasvit

Pihasi kukat ovat kauneimmassa loistossaan ja kissasi maistelee puutarhakasveja sieltä täältä. Niin idylliseltä kuin tämä voikin kuulostaa, saattaa siinä myös piillä vaara - kissalle myrkylliset kasvit saattavat näyttää harmittomilta, mutta eivät totisesti ole sitä!