Kissan kouluttaminen

5 min

”Apua, kissa pissaa sänkyyn!”

Kissat ovat tunnetusti puhtautta rakastavia eläimiä. Mutta mitä tehdä, jos yhtäkkiä kissa pissaa sänkyyn sen sijaan, että kävisi kissanvessassa? Lue täältä, mitä epäsiisteyden taustalla voi olla.
8 min

Kissa maukuu yöllä, mitä tehdä?

Jokainen kissan omistaja on varmasti maannut ajoittain sängyssään valveilla kuunnellen kissansa yöllistä konsertointia. Mitä tehdä, kun kissa vie mouruamisellaan yöunet ja miksi niin monet kissat elämöivät varsinkin öisin? Mikä hiljentäisi nämä yölliset aariat?
7 min

Kissan sosiaalistaminen

Kissanpennun on ihan aluksi sopeuduttava moneen asiaan. Näitä ovat oudot hajut ja äänet sekä vieraat ihmiset ja muut eläimet. Lue artikkelistamme, mitä kissan sosiaalistaminen tarkoittaa ja kuinka voit auttaa sitä sopeutumisessa.
8 min

Kissani pelkää ilotulituksia

Kissoilla on uskomattoman hyvät aistit. Ne kuulevat lähes kolme kertaa paremmin kuin ihmiset ja näkevät pimeässä paljon enemmän, kuin mitä ihmissilmä näkee. Näinpä ei ole ihme, että uuden vuoden aattona kovaan ääneen paukkuvat ja valoisasti räiskyvät ilotulitukset aiheuttavat monelle kissalle pelkoa. Mutta miten voimme helpottaa kissaamme oloa stressaavassa ja pelottavassa tilanteessa?
6 min

Kissanpennun kasvatuksen perusteet

Kissanpennut oppivat ensimmäisinä viikkoinaan paljon emoltaan sekä sisaruksiltaan. Siitä huolimatta on kissanpennun kasvatus myös ihmisen toimesta välttämätöntä. Loppujen lopuksi eihän emokissa kuitenkaan kasvata pentujaan ihmisten tapoja noudattamaan.
3 min

Miksi kissa nuolee ihmistä?

Jos tunnet kaksi kissaa, jotka pitävät erityisen paljon toisistaan, hyvällä onnella voit tarkkailla niitä niiden hoitaessa toistensa turkkia. Silloin kissat nuolevat toisiaan rakastavasti. Monet kissanomistajat kuitenkin ihmettelevät, miksi kissa nuolee ihmistä?