Kissanpito - kissan & kissanpennun adoptointi

3 min

6 syytä, miksi kissa ei ole hyvä joululahja

Ovatko lapsesi kirjoittaneet joulupukin listalle hoipertelevalla käsialalla ”kissa”? Tai onko kissanpennut veljesi mielestä ”todella suloisia”? Silloin saattaa tulla ajatelleeksi, että kissa voisi olla hyvä joululahja. Se ei kuitenkaan ole hyvä idea! Kerromme, miksi kissa ei ole hyvä joululahja.
3 min

Askartele itse kissan joulukalenteri

Joulu lähestyy ja pitkät, pimeät illat ovat kuin luotuja askarteluun. Voit ilahduttaa kissaasi vaikka itsetehdyllä joulukalenterilla. Tästä artikkelista saat vinkkejä, kuinka kissan joulukalenteri syntyy.

5 min

Elä kuin kissa: näitä asioita voit oppia lemmikiltäsi

Eleganssi, kehonhallinta, viehkeys – monet kissanomistajat ihailevat kissaansa näiden ominaisuuksien vuoksi. Toisilla puolestaan on kotonaan upeita kissoja, jotka hurmaavat ennen kaikkea äänekkäällä kehräyksellään. Niin erilaisia kuin kissatkin ovatkin, monet käyttäytymispiirteet ovat yksinkertaisesti kissoille tyypillisiä. Me ihmiset voimme ottaa niistä oppia yhdessä jos toisessakin asiassa. Lue seuraavasta artikkelista, milloin meidän ihmisten tulisi pitää kissaamme esimerkkinä ja mitä voimme oppia silkkitassuiltamme.
5 min

Etätyöskentely kissan kanssa

Moni yritys tarjoaa nyt työntekijöilleen mahdollisuuden etätöihin ja joustaviin työaikoihin. Monet istuvat nyt pitkiä aikoja kotitoimistollaan, eivätkä välttämättä yksin. Moni kotona työskentelevä jakaa työpöytänsä kissan, tuon joka alan asiantuntijan, kanssa, mutta kuinka yhteistyö onnistuu? Etätyöskentely kissan kanssa voi olla välillä haastavaa, mutta myös ihanaa. Me kerromme kuinka saavutat parhaat mahdolliset työolosuhteet kissataloudessa!
11 min

Kissa ja koira yhdessä – onnistuuko se?

Sanonta kuuluu "kuin kissa ja koira", mutta sillä tarkoitetaan, että yhteiselosta on sopu kaukana. Eivätkö kissa ja koira tosiaankaan tule toimeen keskenään? Missä on kissan ja koiran oletetun eripuran syy? Onko mahdollista pitää kissaa ja koiraa samassa taloudessa niin, että molemmat eläimet ovat olosuhteisiinsa tyytyväisiä? Ottaisitko mieluummin kissan vai koiran lemmikiksesi? Kaikkien eläimistä pitävien ei ole helppo vastata tähän kysymykseen. Ihmiset pitävät yleensä monista eläimistä, mahdollisesti myös tasavertaisesti kissoista ja koirista. Sekä kissojen itsenäisyydellä että koirien uskollisuudella on omat ihmisiä miellyttävät puolensa. Jos haluaa itselleen nelijalkaisen lemmikin, ei aina välttämättä tarvitse valita kissan ja koiran välillä. Molempia lemmikkeinään pitävät ovat saaneet huomata, että kissasta ja koirasta voi tulla keskenään ihan hyvät kaverit. Se kuitenkin edellyttää sitä, että molemmat eläimet on sosiaalistettu hyvin ja että niiden on annettu rauhassa tottua toisiinsa.
11 min

Kissan adoptointi – kasvattajalta, löytöeläinkodista vai yksityiseltä adoptoiminen?

Oletko jo pitkään halunnut oman kissan? Olet etsinyt tietoa siitä, mitä kissan pitäminen käytännössä merkitsee, ja tullut siihen tulokseen, että kissa saisi luotasi hyvän kodin. Asia on siis siltä osin selvä - seuraavaksi on vuorossa kissan etsimisen vuoro ja kissan adoptointi. On monta syytä valita kissa lemmikkieläimeksi. Monien mielestä kissa on vastustamattoman suloinen lemmikki ja sopiva siliteltäväksi sylissä tai sohvalla lekotellessa. Aina välillä sen leikkisä mieli kuitenkin tempaa mukaansa hupsuttelemaan. Eläinkaupassa kissoille on olemassa monenlaisia hyödyllisiä tai hauskoja tuotteita, jotka huomioivat kissan tarpeet. Kuka kissanystävä voisikaan vastustaa söpöjä leluhiiriä, innovatiivisia lelukeppejä tai kissanruokakuppeja, jotka sopivat kodin sisustukseen. Ehkä olet jo selvittänyt miltä unelmiesi kissa näyttäisi, millainen se olisi luonteeltaan tai haluaisitko tarjota kodin jopa kahdelle kissalle. Mistä sitten adoptoida kissa? Olisiko löytöeläinkoti hyvä ratkaisu vai kasvattaja parempi? Entä löytyisikö unelmien kissa sanomalehden ilmoituspalstalta, kaupan ilmoitustaululta tai netin kautta lähietäisyydeltä haettavaksi?
7 min

Kissan kuvaus: 10 vinkkiä parempiin kissakuviin

Kissat ovat yksi suosituimmista valokuvien aiheista. Meitä kiehtovat kuvat niiden ilmeikkäistä silmistä, sametinpehmeistä tassuista, silkkisestä, kiiltävästä turkista ja sulavista liikkeistä. Ongelmia aiheuttaa kuitenkin tämän eläinmallin omapäisyys. Tässä artikkelissa annamme sinulle 10 vinkkiä, joiden avulla saat houkuteltua kehräävän ystäväsi kameran eteen ja kissan kuvaus suju kuin leikki.
2 min

Kissan ulkotarha

Kissan ulkotarhan kustannukset voivat äkkiä kohota useampaan tuhanteen euroon. Monet kissanomistajat päättävätkin tehdä puutarhaansa kissan ulkotarhan omin neuvoin säästääkseen tämän hurjan summan. Siihen kuluvaa aikaa ei kuitenkaan kannata aliarvioida.
3 min

Kissojen tutustuttaminen toisiinsa

Oletko hankkimassa kotiisi toista kissaa? Uuden kissan tuominen kotiin vaatii kärsivällisyyttä, sillä sinun on ensin autettava kissoja tutustumaan toisiinsa. Tilanne on varmasti jännittävä sekä sinulle että suloiselle tulokkaalle. Kissojen tutustuttaminen toisiinsa vie yleensä noin kaksi kuukautta. Mahdolliset alkuvaikeudet ratkeavat yleensä itsestään tutustumisvaiheen jälkeen. Pientä sähinää ja murisemista pidetään normaalina tutustumisvaiheen aikana, mutta voimakasta aggressiota ei sen sijaan pitäisi ilmetä, ainakaan enää kolmen viikon jälkeen. Vaikka kissat ovat yleensä seurallisia, meidän ihmisten tavoin nekään eivät pidä kaikista yksilöistä saman tien. Jotta sinä ja uusi lemmikkisi viihtyisitte hyvin yhdessä, sinun tarvitsee vain omaksua muutama kissa-asiantuntijoiden antama vinkki.
11 min

Miten kissat tutustuvat toisiinsa?

Kissaa ei enää pidetä eläimenä, joka mieluiten elää yksinään omissa oloissaan.  Monet kissojen kanssa elävät ovat huomanneet, että kissat viihtyvät mainiosti muiden kissojen seurassa. Etenkään kissanpentuja tai pelkästään sisäkissana eläviä kissoja ei oikeastaan saisi pitää yksinään. Miksipä et siis hankkisi yksinäiselle kissalle toista (tai kolmatta) kissaa seuraksi löytöeläinkodista tai kissankasvattajalta? Ei ole kuitenkaan varmaa, että monen kissan talouden saa toimimaan ongelmitta.
5 min

Onko kissani onnellinen?

Kun rakastamme jotakuta, haluamme tietysti, että hän on onnellinen – ja teemme mielellämme kaikkemme hänen onnellisuutensa eteen. Tämä pätee myös silloin, kun on kyse rakkaudesta elämäämme kuuluvia karvakuonoja kohtaan. Sillä tekeväthän nekin meidät onnellisiksi. Ja voit olla varma: jos mahdollistat rakkaalle kissaystävällesi lajiystävällisen elämän, joka vastaa täysin kissan luonnollista olemusta ja tarpeita, olet tehnyt paljon sen eteen, että kissasi on onnellinen. Kissan onnellisuuteen vaikuttaa myös oikeanlaisen tekemisen tarjoaminen asiaankuuluvilla leluilla, jotka vastaavat kyseisen rodun ja yksilön älyä. Toinen olennainen asia on korkealaatuinen ruoka. Kissasi tarvitsee myös raapimispuun ollakseen onnellinen. Siihen se voi teroittaa kynsiään ja jättää oman hajumerkkinsä. Lisäksi se tarvitsee yhden tai useamman suojaisan oleskelupaikan, kuten esimerkiksi kissanmajan. Kissan rodusta ja luonteesta riippuen se tarvitsee myös enemmän tai vähemmän ulkoilua. Ja mikä tekee useimmista kissoista erityisen onnellisia – varmaan arvaatkin jo: pitkät hemmottelu- ja halailuhetket! Jos annat kissallesi kaiken yllä mainitun, voit olla melko varma, että kissallasi on hyvä olla. Voidaksesi kuitenkin olla täysin varma asiasta, kysyimme ammattitaitoisilta kissakuiskaajilta, mitkä ovat erehtymättömiä merkkejä kissan onnellisuudesta. Tässä ovat vastaukset:
3 min

Rakastaako kissani minua? 10 merkkiä, jotka kertovat, että kissasi rakastaa sinua

Rakastaako kissani minua? Kissa näyttää vaihtelevalle ja salaperäiselle olemuksellen tyypillisesti milloin enemmän, milloin vähemmän, kuinka paljon se rakastaa omistajaansa. Ne näyttävät sen joskus myös hillitymmin kuin mitä koiraystävillämme on usein tapana. Kokeneet kissanystävät kuitenkin tunnistavat kissojen osoittamat rakkauden merkit usein selvästi. Mitä enemmän omistajat luottavat vaistoonsa – aivan kuten kissansakin – sitä paremmin he näkevät ja kokevat, miten heidän kissansa heitä rakastaa.
4 min

Tee se itse: DIY kissan kiipeilypuu – vinkkejä ja ohjeet

Kissan kiipeilypuu on sen seikkailupuisto, näköalatorni ja lepopaikka. Lisäksi se toimii kissan kynsienteroituspaikkana. Jokaisella kissalla tulisi olla raapimispuu. Jos rakennat kissan kiipeilypuun itse, voit toteuttaa sen juuri oman makusi ja kissasi yksilöllisten tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Tästä artikkelista löydät kaiken tärkeän tiedon raapimispuista sekä ohjeen, miten tehdä itse DIY kissan kiipeilypuu koivunrungon avulla.
4 min

Ystävänpäivä kissan kanssa: lahjaideat kissalle

Monet haluavat ilahduttaa rakkaitaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Kissanomistajilla rakkaiden joukkoon lukeutuivat tietenkin myös kissat. Haluatko antaa kissallesi jotain ystävänpäivänä? Olemme keränneet tähän parhaat lahjaideat kissalle ystävänpäiväksi.