Ystävänpäivä kissan kanssa: lahjaideat kissalle

Ystävänpäivän lahjaideoita kissalle

Täydellä sydämellä: ystävänpäivänä voit ilahduttaa myös kissaasi.

Monet haluavat ilahduttaa rakkaitaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Kissanomistajilla rakkaiden joukkoon lukeutuivat tietenkin myös kissat. Haluatko antaa kissallesi jotain ystävänpäivänä? Olemme keränneet tähän parhaat lahjaideat kissalle ystävänpäiväksi.

Paras lahjaidea kissalle: lahjoita kahdenkeskistä aikaa ystävänpäivänä

Paras lahja kissallesi on viettää aikaa yhdessä kanssasi! Tämä pätee niin ystävänpäivään kuin kaikkiin muihinkin päiviin vuodessa! Ystävänpäivä on siis hyvä ajankohta istahtaa sohvalle kirjan tai iPadin kanssa ja tehdä olonsa kissan kanssa mukavaksi.

Jos haluat tietoisesti viettää enemmän aikaa kissasi kanssa, kissojen naksutinkoulutuksesta lukeminen voi olla hyvä idea. Käytä ystävänpäivää esimerkiksi uuden rituaalin aloittamiseen.

Kissojen naksutinkoulutus

Naksutinkoulutus on erinomainen tapa vahvistaa sidettä sinun ja kissasi välillä. Et tarvitse muuta kuin naksuttimen, maukkaita herkkupaloja, kissan ja vähän kärsivällisyyttä.

Parin minuutin naksutinkoulutuksella päivässä voitte harjoitella pieniä temppuja muutamassa viikossa. Naksutinkoulutus sopii myös iäkkäämmille tai sairaille kissoille, jotka eivät niin todennäköisesti innostu leikkimisestä. Parasta tässä on, että pääset viettämään laatuaikaa kissasi kanssa!

Hierontaa kissalle

Silittäminen on mahtavaa – siitä ei ole epäilystäkään! Vielä asteen verran parempaa on erityisesti kissoille tarkoitettu hieronta. Kuuluisa vaihtoehto on esimerkiksi Tellington TTouch-hieronta, jota annetaan kissoille ja koirille. Jotkut eläinten fysioterapeutit saattavat opettaa hieronnan ohessa oikeita otteita myös omistajalle, kannattaa rohkeasti kysyä.

Leikkiä, leikkiä, leikkiä!

Leikkiaika on laatuaikaa – useimmat kissat ovat sitä mieltä kaikkina vuoden päivinä. Kissasi ilahtuu myös ystävänpäivänä leikkihetkistä. Tuttu lelu on mainio ratkaisu – ja uusi lelu on hauska ystävänpäivälahja kissalle!

Ystävänpäivän lahjaideat kissalle
Lähes kaikki kissat ilahtuvat kunnon hieronnasta ystävänpäivälahjana.

Lelu – klassinen lahjaidea kissalle ystävänpäivänä

Varsinkin sisäkissat rakastavat vaihtelua, jota uudet lelut tuovat tullessaan. Valikoima on valtava! Jos haluat antaa kissallesi ystävänpäivänä jotain erityistä, meillä on sinulle lahjaideoita:

Miten olisi esimerkiksi:

Rakkaudella tehty: DIY-lelu kissalle ystävänpäivälahjaksi

Tekisitkö mieluiten itse jotakin kissallesi? Se ei ole ongelma! Ideoita kissojen DIY-leluista ystävänpäiväksi on paljon. Tässä pieni valikoima:

Haistelumatto

Haistelumatolta lemmikkisi voi etsiä pieniä herkkuja. Haistelumaton voi tehdä myös itse, jos huvittaa.

Tarvitset sopivan työkalun eli saksien lisäksi vähän fleece-kangasta tai muuta ylimääräiseksi jäänyttä kangasta. Lisäksi tarvitset pesualtaan alusmaton rakennustarvikeliikkeestä.

Vähän leikkaamista ja solmimista, noin kaksi tuntia aikaa – ja haistelumatto kissoille on valmis. Internetissä on paljon ohjeita, joita voit seurata.

Vinkki: Luonnollisesti voit ostaa haistelumaton myös valmiina – zoolove aktivointimatto ilahduttaa kissaasi ja auttaa samalla hädänalaisia eläimiä.

Virmajuurisukka

Monet kissat rakastavat virmajuuren tuoksua, joka meidän ihmisten mielestä muistuttaa jalkahien hajua. Pitkään pesemättömien jalkojen hien hajua… Mutta makuja on monia, ja ystävänpäivänä teemme luonnollisesti mielellään kissan onnelliseksi ”hajutyynyllä”.

Voit helposti valmistaa sen itse virmajuurisukan muodossa. Tarvitset vain vanhan puuvillasukan, 125 grammaa kuivaa riisiä ja haluamasi määrän virmajuurta, esimerkiksi kaksi täyttä teelusikallista.

Sekoita riisi ja virmajuuri keskenään ja täytä sukka niillä. Tee kunnon solmu – valmista tuli! Voit vaihtoehtoisesti tehdä kissanminttusukan kuivatusta kissanmintusta.

Ystävänpäivän lahjaideat kissalle
Kissanpeti tarjoaa viihtyisiä kehräyshetkiä.

Unelmanpehmeitä kankaita: pehmotyynyt ja muita mukavia lahjaideoita kissalle

Haluatko antaa kissallesi ystävänpäivänä lahjan, joka saa sen kehräämään vuodesta toiseen? Siinä tapauksessa kissanpeti tai pehmomaja on hyvä idea. Useimmat kissat rakastavat uusia makuupaikkoja – varsinkin, jos ne ovat pehmeitä ja mukavia. Kissanpetisuosikkimme ystävänpäiväksi:

Mitä pehmoisempi, sen parempi? Siinä tapauksessa makuupaikka, kuten Mochi-kissanpeti on täydellinen lemmikillesi. Pehmeys ja korkea reuna tekevät kissasi olon turvalliseksi.

Voit osoittaa rakkautesi kissalle myös Trixie Lian -pedillä. Se on paitsi miellyttävä käpertyä, myös hienonnäköinen.

Etsitkö peittoa sohvalle, jotta kissa voi käpertyä sille mukavasti? Ystävänpäivänä voit palkita kissasi sydämellisesti – esimerkiksi Isobed zooplus -lemmikinpeitolla, jossa on teemaan sopivasti tassunkuvia ja sydämiä

Etkö pelkää vaaleanpunaista? Siinä tapauksessa voit antaa kissallesi äärimmäisen ystävänpäivälahjan: Princess-lemmikinpeti on pehmoinen ja siinä on lisänä sydäntyyny maksimoimassa mukavuutta.

Maukas lahjaidea ystävänpäiväksi: kissanherkut

Tie sydämeen käy vatsan kautta – tämä pätee kissoihin siinä missä ihmisiinkin. Kissanherkut ovat erinomainen tapa ilahduttaa kissaasi ystävänpäivänä! Samalla sinulla on tilaisuus osoittaa rakkautta myös hädänalaisille eläimille ostamalla zoolove-kissanherkkuja.

Maukasta filee-märkäruokaa juhla-ateriaksi, kuivattuja herkkuja tai Crunchy Treats: kaikki paitsi maistuvat hyviltä, myös menevät hyvään tarkoitukseen. Jokaisen myydyn tuotteen hinnasta lahjoitetaan automaattisesti kymmenen prosenttia eläinsuojelujärjestölle.

Ystävänpäivälahjat kissanystäville

Haluatko ilahduttaa kissanomistajaa ystävänpäivänä unohtamatta myöskään perheen kissaa tai kissoja? Antamalla konvehteja omistajalle ja maukkaita kissanherkkuja kissalle, teet molemmat onnellisiksi.

Anna kissalle tuliaisiksi hyvin sulavia, viljattomia herkkuja, sillä useimmat kissat sietävät niitä.

Hyödyllisimmät artikkelimme
11 min

Miten kissat tutustuvat toisiinsa?

Kissaa ei enää pidetä eläimenä, joka mieluiten elää yksinään omissa oloissaan.  Monet kissojen kanssa elävät ovat huomanneet, että kissat viihtyvät mainiosti muiden kissojen seurassa. Etenkään kissanpentuja tai pelkästään sisäkissana eläviä kissoja ei oikeastaan saisi pitää yksinään. Miksipä et siis hankkisi yksinäiselle kissalle toista (tai kolmatta) kissaa seuraksi löytöeläinkodista tai kissankasvattajalta? Ei ole kuitenkaan varmaa, että monen kissan talouden saa toimimaan ongelmitta.
11 min

Kissa ja koira yhdessä – onnistuuko se?

Sanonta kuuluu "kuin kissa ja koira", mutta sillä tarkoitetaan, että yhteiselosta on sopu kaukana. Eivätkö kissa ja koira tosiaankaan tule toimeen keskenään? Missä on kissan ja koiran oletetun eripuran syy? Onko mahdollista pitää kissaa ja koiraa samassa taloudessa niin, että molemmat eläimet ovat olosuhteisiinsa tyytyväisiä? Ottaisitko mieluummin kissan vai koiran lemmikiksesi? Kaikkien eläimistä pitävien ei ole helppo vastata tähän kysymykseen. Ihmiset pitävät yleensä monista eläimistä, mahdollisesti myös tasavertaisesti kissoista ja koirista. Sekä kissojen itsenäisyydellä että koirien uskollisuudella on omat ihmisiä miellyttävät puolensa. Jos haluaa itselleen nelijalkaisen lemmikin, ei aina välttämättä tarvitse valita kissan ja koiran välillä. Molempia lemmikkeinään pitävät ovat saaneet huomata, että kissasta ja koirasta voi tulla keskenään ihan hyvät kaverit. Se kuitenkin edellyttää sitä, että molemmat eläimet on sosiaalistettu hyvin ja että niiden on annettu rauhassa tottua toisiinsa.
11 min

Kissan adoptointi – kasvattajalta, löytöeläinkodista vai yksityiseltä adoptoiminen?

Oletko jo pitkään halunnut oman kissan? Olet etsinyt tietoa siitä, mitä kissan pitäminen käytännössä merkitsee, ja tullut siihen tulokseen, että kissa saisi luotasi hyvän kodin. Asia on siis siltä osin selvä - seuraavaksi on vuorossa kissan etsimisen vuoro ja kissan adoptointi. On monta syytä valita kissa lemmikkieläimeksi. Monien mielestä kissa on vastustamattoman suloinen lemmikki ja sopiva siliteltäväksi sylissä tai sohvalla lekotellessa. Aina välillä sen leikkisä mieli kuitenkin tempaa mukaansa hupsuttelemaan. Eläinkaupassa kissoille on olemassa monenlaisia hyödyllisiä tai hauskoja tuotteita, jotka huomioivat kissan tarpeet. Kuka kissanystävä voisikaan vastustaa söpöjä leluhiiriä, innovatiivisia lelukeppejä tai kissanruokakuppeja, jotka sopivat kodin sisustukseen. Ehkä olet jo selvittänyt miltä unelmiesi kissa näyttäisi, millainen se olisi luonteeltaan tai haluaisitko tarjota kodin jopa kahdelle kissalle. Mistä sitten adoptoida kissa? Olisiko löytöeläinkoti hyvä ratkaisu vai kasvattaja parempi? Entä löytyisikö unelmien kissa sanomalehden ilmoituspalstalta, kaupan ilmoitustaululta tai netin kautta lähietäisyydeltä haettavaksi?