Koiran pito - koiran & koiranpennun adoptoiminen

Huolimatta siitä, ostatko koiran kasvattajalta vai adoptoitko eläinkodista – on tärkeää olla etukäteen hyvin valmistautunut, jotta uusi lemmikkisi voi tuntea olonsa nopeasti kotoisaksi. Lue lisää

6 min

Etätyöskentely koiran kanssa

Maailma digitalisoituu, ja yhä useammat ihmiset voivat tehdä töitä kotoa käsin. Niin yritysten työntekijät, freelancerit kuin yrittäjätkin. Mutta myös koronaviruksen aiheuttama tilanne maailmalla on pakottanut yhä useammat ihmiset kotitoimistoon. Etätyöskentely koiran kanssa voi olla haastavaa. Mutta hyvin suunniteltuna ja ideoidemme avulla etätyöpäivä koiran kanssa voi olla todella antoisa. Seuraavien vinkkien avulla etätyöpäivä koirasi kanssa sujuu mutkitta!
4 min

Joululahjaideoita koiralle

Ho, ho, ho! Joulu on jo ovella ja myös koiraystävämme odottavat löytävänsä kuusen alta jännittäviä paketteja, aivan kuten muutkin perheenjäsenet. Koirasi rakastaa jokaista lahjaansa, oli se sitten uusi peti tai lelu ja jos haluat ilahduttaa rakasta ja uskollista perheenjäsentäsi myös jouluna, olemme koonneet yhteen hieman lahjaideoita ystävääsi ajatellen.

9 min

Joulun vaaratilanteet – Vinkit turvalliseen joulunviettoon koiran kanssa

Joulunvietto kätkee itseensä monia huomaamattomia vaaroja sekä ihmiselle, että koiralle. Näitä vaaratilanteita aiheuttavat esimerkiksi rikkoutuneet kuusenkoristeet ja niistä mahdollisesti irtoavat lasinsirut, tuleen syttynyt adventtikranssi, kaatuva joulukuusi tai huonosti sulavat jouluruoat. Tässä artikkelissa käymme läpi mahdollisia vaaroja koirille ja vinkkejä, kuinka niitä voi vähentää ja kuinka hätätapauksessa saat apua vaaratilanteisiin.
5 min

Koiralle myrkylliset kasvit

Vaikka myrkytys riippuukin annoksen määrästä, on kuitenkin tärkeää tietää, mitä kasvia koirasi on syönyt. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimmät koiralle myrkylliset kasvit. Tieto auttaa eläinlääkäriä kohdentamaan koiran hoitoa ja tiedät, mitä kasveja sinun tulisi välttää kotona.
7 min

Koiran elekieli

Ihmiset, jotka ovat eläneet jo pidempään koiran kanssa, tietävät yleensä vaistomaisesti, mitä koira yrittää sanoa. Aloittelijoille koiran elekieli sen sijaan on toisinaan vaikeaa ymmärtää, sillä se on hyvin monimutkaista. Väärinkäsityksillä voi valitettavasti olla myös ikäviä seurauksia – esimerkiksi jos koira ei tiedä mitä tehdä ja yhtäkkiä puree. Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään koirasi elekieltä paremmin.
3 min

Koiran ikä

Kun koiranpennun hankkii kasvattajalta, on sen ikä usein päivälleen tiedossa. Eläinlöytökodeille koiran ikä on kuitenkin mysteeri eikä täysin tarkkaa ikää voida aina tietää. Silloin koiran ikä arvioidaan erilaisten ulkoisten merkkien perusteella. Tässä artikkelissa käymme läpi koiran iän arviointia.
4 min

Koiran lenkittäminen karanteenissa

Covid-19 muuttaa miljoonien ihmisten arkipäivää koko maailmassa. Useat koiranomistajat, jotka SARS-CoV-2-infektion vuoksi ovat kotona karanteenissa välttääkseen viruksen leviämistä, miettivät usein, miten koiraa tulisi hoitaa karanteenin aikana. Koiran lenkittäminen karanteenissa on kiellettyä, mutta mitä muita vaihtoehtoja on olemassa? Huom: uusimmat tiedot tilanteesta ja Suomea koskevista rajoitteista löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.
9 min

Koiranpennun osto: 12 kysymystä koirankasvattajalle

Joko olet löytänyt lempirotusi? Siinä tapauksessa tuskin maltat odottaa, että saat vihdoin ottaa pienen pennun mukaan kotiisi. Välttyäksesi kuitenkin ikäviltä yllätyksiltä, sinun tulisi ostaa valitsemasi rotukoira ainoastaan luotettavalta koirankasvattajalta. Seuraavat 12 kysymystä auttavat sinua ottamaan selvää, onko kasvattaja luotettava ennen kuin ostat koirapennun.
7 min

Nämä 10 asiaa pitää tietää ennen koiran adoptiota

Monet ihmiset ajattelevat yhteisen tulevaisuuden koiranpennun tai adoptoidun koiran kanssa ensi alkuun ruusunterälehtinä ja pumpulina. Lemmikki tuo elämään paljon iloa, mutta on ajateltava asiaa myös haasteiden osalta, ennen kun päätät aloittaa yhteisen elämän koiran kanssa.
5 min

Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Kun rakastamme jotakuta, haluamme luonnollisesti myös tietää millaiset tunteet vastapuolella on meitä kohtaan. Kukapa ei haluaisi lukea näitä rakkaudenmerkkejä myös omilta lemmikeiltämme, kuten kaneilta tai koirilta. Koirat eivät luonnollisestikaan pysty sanoilla osoittamaan rakkauttaan, minkä vuoksi niillä on oma tapansa näyttää tunteensa. Nämä merkit ovat helpommin tunnistettavissa kuin osaisit ajatellakaan ja jokaisessa meissä piilee kyky ymmärtää koiriemme kieltä ja oppia näkemään, rakastaako koirasi sinua.
4 min

Saako koira nukkua sängyssäni?

Kysymykseen „Saanko antaa koiran nukkua sängyssäni?“ ei ole vain yhtä oikeaa vastausta. Vasta-argumentit saattavat usein painaa päätöksenteossa enemmän kuin puolesta puhuvat. Seuraavaksi listaamme sekä etuja että haittoja, joiden avulla voit itse päättää, annatko koirasi nukkua sängyssäsi vai et. Koirasi tulee kyllä sopeutumaan valintaasi, oli se sitten mikä tahansa, sillä sinä olet alfaeläin.
7 min

Top 10 – kalleimmat koirarodut

Koiranystävät tietävät, että rakkaan kumppanin hinta ei ole mitattavissa kullalla! Silti jotkin rodut ovat kalliimpia kuin toiset. Etenkin kuuluisien jalostuslinjojen yksittäiset yksilöt saattavat maksaa huikeitakin summia. Esittelemme tässä kymmenen kalleinta koirarotua.
7 min

Turvallisesti läpi pentuajan

Pieni koiranpentu herää jokaiseen päivään uteliaana tutkimaan maailmaa. Koiranpentu käy kömpelöillä pienillä tassuillaan tutkimusmatkoilla, jotka sisältävät lukemattomia vaaroja, joita koiranpentu ei itse osaa varoa. Seuraavien vinkkien avulla teet koiranpennun ympäristöstä turvallisen.
6 min

Ystävänpäivä koiran kanssa: lahjaideoita koiralle

Helmikuun 14. päivänä on ystävänpäivä ja haluamme kohdistaa kaiken huomiomme rakkaimpiimme. Monet muistavat ystävänpäivänä ystäviään ja läheisiään, joiden joukkoon kuuluu tietenkin usein myös oma kissa tai koira. Meillä on muutamia lahjaideoita koiralle, joilla voit ilahduttaa lemmikkiäsi ystävänpäivänä.

Koiran adoptoiminen eläinkodista

Koiran adoptoiminen eläinkodista tarkoittaa suuren vastuun ottamista. Tiettyjen edellytysten on täytyttävä, ennen kuin eläimen voi ottaa mukaansa. Esinnäkin, kaikkien perheenjäsenten tulee suostua uuden lemmikin hankintaan. Lisäksi, jos omistat oman pihan, se tulee olla suunniteltu siten, ettei koira pääse karkaamaan. Eläinkodista tuleva eläin on yleensä tarkastettu, valmiiksi rokotettu, madotettu ja iästä riippuen myös kastroitu. Jos perheessäsi on pieniä lapsia, tulisi sinun valita luonteeltaan tasapainoinen koira.

 

Vierastaminen on täysin normaalia

Uusi lemmikkisi kohtaa kotonasi vieraan maailman ja tarvitsee aikaa totutteluun. Aikaa sinun tulee sille myös antaa. Jos taloudessasi elää valmiiksi jo toinen eläin, voi tämä johtaa sopeutumisongelmiin. Voi olla, etteivät eläimet tule keskenään toimeen. Tällaisessa tilanteessa saatat joutua luopumaan uudesta tulokkaasta, mikä tietenkin on kaikille osapuolille kivuliasta.

 

Koiran omistaminen on aikaa vievää

Koiran adoptoiminen tarkoittaa, että aikaa koiran hoitamiseen, kävelyttämiseen ja sen kanssa leikkimiseen kuluu paljon. Sinun pitää huolehtia koirastasi kunnolla ja kasvattaa sitä. Et myöskään voi jättää koiraasi tuntikausiksi yksin. Koiranpentujen kanssa aikaa tulee lisäksi varata niiden kouluttamiseen. Rotukoirat tulisi kouluttaa koirakoulussa.

 

Koiran omistaminen maksaa

Tulevan koiranomistajan tulisi ymmärtää etukäteen, ettei koiran omistaminen ole ilmaista. Ruoka, hoito ja eläinlääkärikulut pitää olla valmis maksamaan. Koira tarvitsee lisäksi perustarvikkeet, jotta se voi hyvin. Se tarvitsee nukkumapaikan, talutushihnan, kaulapannan, hoitovälineet ja leikkikaluja. On myös käytännöllistä hankkia koiralle autoon mukava alusta ja kuljetushäkki. Kaikki tarvikkeet yhdessä muodostavat jo isomman summan rahaa. Ennen koiran adoptoimista olisi järkevää tehdä hyvien ja huonojen puolien lista koiran hankkimiseen liittyen. Jos huomaat, ettei sinulla ole taloudellisesti varaa huolehtia koirasta, tulisi sinun jättää koira adoptoimatta.