Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Rakastaako koirani minua?

Koirat osoittavat rakkauttaan eri tavoin.

Rakastaako koirani minua?

Rakastaako koirani minua? Monet koiranomistajat pohtivat tätä kysymystä.

Rakastaako koirani minua? Kun rakastamme jotakuta, olemme tietysti kiinnostuneita siitä, tunteeko tämä samoin meitä kohtaan. Haluamme osata lukea myös merkkejä, joilla eläinystävämme ilmaisevat kiintymystään. Lue artikkelista, mitä ne ovat.

Näin koira osoittaa rakkauttaan

Saatat pohtia, rakastaako koirasi sinua? Kerromme tässä artikkelissa kymmenen varmaa merkkiä siitä, että koirasi sydän sykkii sinulle  – ja että sen häntä heiluu sinun vuoksesi.

Koirat eivät osaa ilmaista rakkauttaan sanoin, mutta ne löytävät muita ihastuttavia tapoja osoittaa meille, kuinka paljon ne rakastavat meitä. Näiden merkkien tunnistaminen on helpompaa kuin uskotaan.

Rakastaako koirani minua? Luota vaistoosi

On ensisijaisen tärkeää luottaa omaan vaistoonsa. Aivan kuten karvaiset ystävämme luottavat täysin luonnollisiin vaistoihinsa, myös meille vaistot ovat luotettava opas nelijalkaisten ystäviemme kielen ymmärtämiseen.

Houdt mijn hond van mij

Yksilölliset rakkaudenosoitukset

Seuraavat kymmenen kohtaa ovat vain suuntaa antavia, eikä luettelo ole missään tapauksessa tyhjentävä.

Ehkä koirasi löytää tässä mainittujen lisäksi aivan muita tapoja osoittaa sinulle rakkauttaan. Mitä parempi suhde sinulla on koiraasi, sitä paremmin pystyt tulkitsemaan sen osoittamia kiintymyksen merkkejä.

Koirasi katsoo sinua silmiin syvälle tunkeutuvalla koiranpentukatseellaan. Tämän koiranpentukatseen hallitsevat niin saksanpaimenkoirat, kultaisetnoutajat kuin kaikki muutkin rodut – ja myös kaikenlaiset sekarotuiset koirat.

Kiintymyshormoni oksitosiini

Jos koira ankkuroi katseensa syvälle sinuun, se viittaa rakkauteen, joka on vähintään yhtä syvä kuin katse, jolla se katsoo sinua.

Tutkimusten mukaan koirasi oksitosiinitaso nousee, kun se katsoo sinua syvästi ja kiinteästi. Kyseessä on hormoni, joka herättää myös ihmisillä voimakkaita tunteita.

Kun koirasi rakastaa sinua, se ei halua olla missään muualla kuin vierelläsi. Toisin kuin ihminen, se ei tarvitse taukoja rakkaasta ihmisestään, vaan kokee paikan suosikki-ihmisensä vierellä maailman parhaaksi paikaksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei se oleskelisi mielellään myös ruokakuppinsa vieressä tai korissaan.

Mutta ennen kaikkea se rakastaa seurata sinua kaikkialle, olipa kyseessä sitten yhteinen kävelylenkki tai ruoan valmistus keittiössä.

Koirasi ei tietenkään lahjoita sinulle rakkauden osoituksena 18 karaatin kultasormusta, vaan jotakin paljon parempaa: sen oman suosikkiluun, josta se on erittäin ylpeä.

Lelun luovuttaminen on yksiselitteinen merkki koirasi rakkaudesta.

Tämä pätee erityisesti silloin, kun se jättää lelunsa sinulle. Jos se tuo sinulle lelun, mutta ei halua sitten kuitenkaan luovuttaa sitä, kyseessä on pikemminkin kutsu leikkimään.

Ihminen, joka pohtii: ”Rakastaako koirani minua?” voi tulkita koiran eroahdistuksen väärin rakkauden merkiksi. Todellisuudessa asia on juuri päinvastoin.

On hyvä merkki, jos koirasi osaa olla yksin ja luottaa siihen, että palaat takaisin. Jopa koirat, joilla on aiemmin ollut menetyksen kokemuksia, osoittavat tällaista rauhallisuutta.

Jälleennäkeminen tuottaa iloa

Jos koirasi osaa olla hyvin yksin, se on myös osoitus siitä, että nelijalkainen ystäväsi pitää sinua luotettavana kumppanina. Koira hyväksyy, että omistaja on päättänyt lähteä.

Jos koira on erittäin iloinen nähdessään sinut jälleen, mutta ei ole ylenpalttisen innostunut tai edes tohkeissaan, se on hyvä merkki.

Jos eläinystäväsi heiluttaa voimakkaasti häntäänsä tervehtiessään, se ilmaisee voimakasta iloa. Tämä on selkeä merkki: se on iloinen, että sinä olet olemassa – sillä se rakastaa sinua. Näin asia on yleensä.

Mitä muuta hännän heiluttaminen voi tarkoittaa?

Muista kuitenkin, että hännän heiluminen ei yleensä kerro enempää kuin sen, että koira on kiihtynyt. Muut seikat antavat tietoa siitä, onko kyseessä iloinen kiihtymys.

Jos koira on pelokas, sen häntä heiluu matalalla ja on hieman jäykkä. Myös korvien asento tulee ottaa huomioon signaalien tulkinnassa.

Koiralla on moitteettomasti toimivien vaistojensa ansiosta erittäin selkeä käsitys siitä, miten sen omistajalla menee parhaillaan.

Kun se vaistoaa, että sinulla on huono päivä, se tekee kaikkensa piristääkseen sinua läheisyydellään. Kysymyksen ”Rakastaako koirani minua?” vastaus on itsestään selvä.

Yksinkertainen vastaus kysymykseen: ”Rakastaako koirani minua?” voisi olla: se antaa sinun silittää itseään mielellään. Se nauttii täysillä kosketuksestasi ja osoittaa siten, että se luottaa sinuun ja pitää sinusta.

Hellävaraiset kosketukset

Saatat jopa saada koskettaa lemmikkiäsi erityisen herkistä kehon osista, esimerkiksi vatsasta tai kaulasta. Vieraisiin koiriin pätee: älä kosketa koiraa päähän tai halaa sitä päästä tai kaulasta. Monet nelijalkaiset ystävämme eivät nimittäin pidä siitä lainkaan.

Jos nelijalkainen ystäväsi tuntee sinun olevan vaarassa, se asettuu suojelevasti eteesi. Tätä käyttäytymistä on kuitenkin tarkasteltava kriittisesti siinä mielessä, että koira luulee, ettei tilanne ole hallinnassasi.

Sinun tulee aina kertoa koirallesi aidosti turvallisella käyttäytymisellä, että se voi luottaa täysin sinuun – ja siihen, että sinä olet tilanteen herra.

Rakastaako koirani minua, kun se nuolee minua? Nuoleminen on verrattavissa hoitamiseen. Koira osoittaa, että se huolehtii sinusta. Tämä on luokiteltava varmaksi kiintymyksen merkiksi.

Jos et halua tällaisia rakkaudenosoituksia, sinun tulee opettaa se koirallesi lempeästi esimerkiksi tekemällä kompromissi, jossa se nuolee vain kätesi koko kasvojesi sijaan.

On hyvä merkki, jos koirasi makaa mielellään vierelläsi ja osaa nukkua hyvin lähelläsi. Tämä osoittaa, että se luottaa sinuun. Ja tämä luottamus on merkki sen syvästä rakkaudesta sinua kohtaan.

Ei tarvetta olla varuillaan

Oikeastaan koiran tehtävänä olisi vahtia (sinua). Jos koira kuitenkin tuntee sinun huokuvan turvallisuutta, se voi rentoutua.

Houdt mijn hond van mij
Hyödyllisimmät artikkelimme
5 min

Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Rakastaako koirani minua? Monet koiranomistajat pohtivat tätä kysymystä. Rakastaako koirani minua? Kun rakastamme jotakuta, olemme tietysti kiinnostuneita siitä, tunteeko tämä samoin meitä kohtaan. Haluamme osata lukea myös merkkejä, joilla eläinystävämme ilmaisevat kiintymystään. Lue artikkelista, mitä ne ovat.
5 min

Koiralle myrkylliset kasvit

Vaikka myrkytys riippuukin annoksen määrästä, on kuitenkin tärkeää tietää, mitä kasvia koirasi on syönyt. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimmät koiralle myrkylliset kasvit. Tieto auttaa eläinlääkäriä kohdentamaan koiran hoitoa ja tiedät, mitä kasveja sinun tulisi välttää kotona.
7 min

Koiranpennun osto: 12 kysymystä koirankasvattajalle

Joko olet löytänyt lempirotusi? Siinä tapauksessa tuskin maltat odottaa, että saat vihdoin ottaa pienen pennun mukaan kotiisi. Välttyäksesi kuitenkin ikäviltä yllätyksiltä, sinun tulisi ostaa valitsemasi rotukoira ainoastaan luotettavalta koirankasvattajalta. Seuraavat 12 kysymystä auttavat sinua ottamaan selvää, onko kasvattaja luotettava ennen kuin ostat koirapennun.