Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Rakastaako koirani minua

Rakastaako koirani minua?

Kun rakastamme jotakuta, haluamme luonnollisesti myös tietää millaiset tunteet vastapuolella on meitä kohtaan. Kukapa ei haluaisi lukea näitä rakkaudenmerkkejä myös omilta lemmikeiltämme, kuten kaneilta tai koirilta. Koirat eivät luonnollisestikaan pysty sanoilla osoittamaan rakkauttaan, minkä vuoksi niillä on oma tapansa näyttää tunteensa. Nämä merkit ovat helpommin tunnistettavissa kuin osaisit ajatellakaan ja jokaisessa meissä piilee kyky ymmärtää koiriemme kieltä ja oppia näkemään, rakastaako koirasi sinua.

Tässä artikkelissa listaamme kymmenen merkkiä, jotka osoittavat koirasi sydämen sykkivän ja hännän heiluvan juuri sinulle. On tärkeää ymmärtää, että koiran eleitä ymmärtäessä omat vaistosi pelaavat suuressa roolissa. Koirat elävät vahvasti vaistojensa varassa ja niin elämme me ihmisetkin. Seuraavat kymmenen merkkiä ovat suuntaa-antavia, eivätkä sisällä kaikkia tapoja, joilla koirasi osoittaa rakkauttaan, sillä koiralla voi olla monia tapoja, joilla ilmaista kiintymystään. Mitä parempi suhde sinulla on koiraasi, sitä paremmin ymmärrät sen merkkejä ja signaaleja.

  • Katsominen suoraan silmiin

Kaiken rotuisilla koirilla on taipumusta katsoa syvälle silmiin, mikäli ne rakastavat jotakin ihmistä. Yleensä niiden rakkaus on vähintäänkin yhtä syvää kuin niiden katse. Tutkimusten mukaan koiran oksitosiinitaso nousee, kun se katsoo syvälle omistajansa silmiin. Oksitosiini on hormoni, jota myös ihmiset erittävät, kun ne kokevat intensiivisiä suhteita ja läheisyyksiä.

  • Aina vierelläsi

Kun koirasi rakastaa sinua, ei se ole missään muualla niin mielellään kuin sinun vieressäsi. Toisinkuin ihmiset, eivät koirat tarvitse niin sanottua omaa aikaa, vaan kokee ihmisen läheisyyden maailman parhaaksi paikaksi. Toki se ei tarkoita sitä, etteikö se mielellään makaisi toveja yksin myös omassa kopissaan tai pedissään. Ennen kaikkea koira kuitenkin haluaa olla seuranasi joka paikassa, olipa se sitten kävelyllä tai keittiössä ruokaa laittaessa. Ruoan laitto on koiralle erityisen mielekästä puuhaa, etenkin jos lattialle tipahtaa sille maistuva (ja koiralle sopiva) maistiaispala.

Houdt mijn hond van mij
  • Se antaa sinulle suuren lahjan

Tässä tapauksessa lahja ei tietenkään ole 18-karaatin kultasormus, vaan jotakin paljon parempaa – nimittäin koirasi lempiluu! Jos koira tuo sinulle lempilelunsa, josta se on hyvin ylpeä, on se selvä merkki rakkaudesta. Tämä pätee etenkin, jos koira tuo ja jättää lelunsa sinulle. Mikäli se kuitenkin tulee lelunsa kanssa luoksesi mutta ei halua jättää leluaan, on se enemmänkin merkki leikkipyynnöstä, jolloin koirasi haluaa sinun leikkivän sen kanssa.

  • Rakastaako koirasi sinua, vaikka sillä ei ole eroahdistusta?

Koiran eroahdistusta tulkitaan usein väärin, mitä tulee rakkauden osoittamiseen. Koira kuitenkin käyttäytyy täysin päinvastaisesti, sillä kun koira voi rauhassa olla yksin kotona, luottaa se siihen, että sinä tulet jälleen takaisin. Koirat, joilla on kokemusta erosta, saattavat näyttää eroahdistuksen merkkejä. Jos koira voi olla rauhassa yksin, viestii se myös sitä, että koira on hyväksynyt omistajansa johtajana, mikä on hyvinkin ihanteellinen tilanne. Koira hyväksyy, että ”pomo” on päättänyt lähteä kotoa. Mikäli koira on iloinen nähdessään sinut jälleen, mutta ei vallattoman innoissaan tervehtiessä, on se hyvä merkki. Liian suuri innostuminen tervehtiessä saattaa nimittäin olla myös merkki koiran dominanssista sinua kohtaan.

  • Koirasi hyppii sinua päin

Hyppiminen on merkki, joka usein tulkitaan rakkauden osoittamisena, vaikka sillä on toinenkin merkitys, nimittäin dominanssin käyttäytymisen ilmaisu. Kun koira hyppii, ei siihen tulisi reagoida kovinkaan iloisesti ja myötäilevästi, sillä se välittää koiralle viestin, että sinä olet koiran asemaa alempana. Ajan kuluessa se tulee aiheuttamaan ongelmia sinun ja koirasi välisessä suhteessa. Tietenkin saat näyttää koirallesi myös iloa, mutta rauhallisesti ja samalla itsevarmuutta ja suvereeniutta säteillen.

  • Koira lohduttaa sinua

Koiralla on hyvin virheettömästi toimivat vaistot, jonka vuoksi se aistii selvästi, mikäli omistajalla ei ole kaikki hyvin. Mikäli se aistii, ettei kaikki ole hyvin, pyrkii se läsnäolollaan parantamaan mieltäsi. Tässä kohtaa kysymys ”rakastaako koirani minua?” on sanomattakin selvää.

Houdt mijn hond van mij
  • Koira näyttää huolensa

Jos koirasi kokee, että sinua uhkaa vaara, astuu se eteesi suojelevana. Samalla tämä käyttäytyminen nähdään usein kriittisenä, sillä jotkut ajattelevat, ettei koira pidä sinua johtajana, jolla on tilanne hallussa. Koiralle tulisi näyttää itsevarmaa käytöstä, jotta se voi luottaa sinuun täysin ja ymmärtää, että sinä olet porukan johtaja.

  • Koira heiluttaa häntää

Kun koira iloitsee nähdessään sinut, se heiluttaa häntäänsä voimakkaasti puolelta toiselle. Se on merkki siitä, että se iloitsee sinun läsnäolostasi. Hännän heiluttaminen ei kuitenkaan automaattisesti ole iloisuuden merkki, sillä mikäli koira on peloissaan, heiluttaa se silloinkin häntäänsä, mutta matalalla. Kun koira on peloissaan, on häntä myös jokseenkin jäykempi. Myös koiran korvien asento kertoo signaalien merkityksestä paljon.

  • Koira nuolee sinua

Koira ei nuole siksi, että pitää ihmistä herkkupalana. Nuoleminen on koiran tapa osoittaa hoitoa ja hoivaamista ja se nuolee näyttääkseen sinulle pitävänsä sinusta huolta. Tämä on varma merkki välinpidosta. Mikäli et kuitenkaan toivo koiraltasi tätä rakkauden osoitusta, tulisi sinun hellästi opettaa koirallesi esimerkiksi kompromissi, jossa se saa nuolla kättäsi, mutta ei kasvojasi. Muussa tapauksessa koira saattaa tuntea itsensä torjutuksi.

  • Rakastaako koirani minua, jos se nukkuu luonani?

On hyvä merkki, jos koira makaa ja nukkuu vierelläsi. Se osoittaa sen, että koira luottaa sinuun, mikä on syvän rakkauden merkki. Oikeastaan on koiran tehtävä vahtia sinua, mutta mikäli se tuntee sinun turvallisuutta säteilevän läsnäolosi, voi se itsekin rauhoittua ja nukkua rauhassa. Koira kokee sinut varmana johtajana, eikä johtaja tarvitse koiran suojelua. Koiraa voi kuitenkin hieman rapsutella, se ei tee johtajasta heikompaa tai turvattomampaa.

Näytä koirallesi, että rakastat sitä - mahdollista sille lajinomainen elämäntapa ja johda sitä päättäväisesti mutta rauhallisin ottein. Nämä ovat suurimmat tavat osoittaa rakkautesi koiralle.

Hyödyllisimmät artikkelimme
4 min

Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Kun rakastamme jotakuta, haluamme luonnollisesti myös tietää millaiset tunteet vastapuolella on meitä kohtaan. Kukapa ei haluaisi lukea näitä rakkaudenmerkkejä myös omilta lemmikeiltämme, kuten kaneilta tai koirilta. Koirat eivät luonnollisestikaan pysty sanoilla osoittamaan rakkauttaan, minkä vuoksi niillä on oma tapansa näyttää tunteensa. Nämä merkit ovat helpommin tunnistettavissa kuin osaisit ajatellakaan ja jokaisessa meissä piilee kyky ymmärtää koiriemme kieltä ja oppia näkemään, rakastaako koirasi sinua.
5 min

Koiralle myrkylliset kasvit

Vaikka myrkytys riippuukin annoksen määrästä, on kuitenkin tärkeää tietää, mitä kasvia koirasi on syönyt. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimmät koiralle myrkylliset kasvit. Tieto auttaa eläinlääkäriä kohdentamaan koiran hoitoa ja tiedät, mitä kasveja sinun tulisi välttää kotona.
7 min

Koiranpennun osto: 12 kysymystä koirankasvattajalle

Joko olet löytänyt lempirotusi? Siinä tapauksessa tuskin maltat odottaa, että saat vihdoin ottaa pienen pennun mukaan kotiisi. Välttyäksesi kuitenkin ikäviltä yllätyksiltä, sinun tulisi ostaa valitsemasi rotukoira ainoastaan luotettavalta koirankasvattajalta. Seuraavat 12 kysymystä auttavat sinua ottamaan selvää, onko kasvattaja luotettava ennen kuin ostat koirapennun.