Erilaisia pieneläimiä

7 min

Afrikkalainen kääpiösiili

Täältä tulee neulatyyny: siilit ovat eksoottisia lemmikkejä, mutta niiden suosio on kasvussa. Suloiset siilivideot, joita eri videoalustoilla pyörii, ovat johtaneet siihen, että näitä pieniä hyönteissyöjiä löytyy yhä useammin myös ihmisten kotoa. Lemmikkisiili eli afrikkalainen kääpiösiili ja sen pito, joka vaatii erittäin paljon vaivaa, on kuitenkin luonnonsuojelijoiden keskuudessa kiistanalaista.
5 min

Chinchilla

Nämä Etelä-Amerikasta kotoisin olevat siirtolaiset ovat pieniä ja suloisia. Ne valloittavat ihmisten sydämet nopeasti pehmeällä turkilla, pitkillä korvilla ja pöyheällä hännällä. On kuitenkin hyvä muistaa, että jyrsijät poikkeavat joskus paljonkin toisistaan. Etenkin chinchillan hankkimista pohtiessa on hyvä tutustua etukäteen sen tarvitsemaan ravintoon, pitoon ja elintottumuksiin. Siten voi kunnolla punnita, sopiiko tämän suloisen lemmikin erityiset tarpeet ja käyttäytyminen yhteen omien toiveiden kanssa. Sen selvittämiseksi on tärkeää tietää, mistä chinchillat ovat kotoisin ja miten ne elävät luonnossa.
3 min

Fretti

Onko sinulla frettejä lemmikkinä vai oletko vain kiinnostunut näistä ketteristä vilistäjistä? Pikkuiset fretit ovat suosittuja lemmikkieläimiä, vaikkakin niitä ei voi pitää aivan tavallisina kotieläiminä. Ennen kuin fretti (tai kaksi) muuttaa taloon, on syytä hankkia myös tietoa lajista.
8 min

Hamsteri

Kultahamsteri, pitkäkarvainen kultahamsteri, kääpiöhamsteri & kumppanit – hamstereita on monenkokoisia ja -värisiä. Suloisen ulkonäkönsä ja kätevän kokonsa vuoksi ne ovat suosittuja lemmikkieläimiä varsinkin lapsiperheissä. Hamsteri ei kuitenkaan ole ulkonäöstään huolimatta mikään pehmolelu. Hamsterit ovat hyvin herkkiä jyrsijöitä, joiden vaativat tarpeet on otettava huomioon.
8 min

Kääpiökani

Kääpiökanin pieni koko, söpö ulkonäkö, sosiaalinen luonne ja mahdollisuus pitää eläintä ulkona tekevät niistä erittäin suosittuja lemmikkieläimiä. Jos mietit kääpiökanin hankkimista, muista, että myös pienillä eläimillä voi olla suuria tarpeita. Tästä artikkelista voit lukea, millaisia tarpeita kääpiökaneilla on, kuinka niitä tulee hoitaa lajinomaisesti ja mitä muita asioita pupuista on hyvä tietää.
7 min

Kani

Kani kuuluu maailman suosituimpiin lemmikkieläimiin. Ei ihme, sillä pitkine korvineen, pehmeine turkkeineen ja lempeine silmineen se näyttää todella suloiselta. Lisäksi se on sosiaalinen, helppohoitoinen ja edullinen lemmikki. Mutta ovatko kanit täydellisiä kotieläimiä? Tämä artikkeli kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen hankintaa ja miten kania pidetään lajinomaisissa oloissa.
5 min

Kultahamsteri

Hamsterilajeista kultahamsteria pidetään lajin tunnetuimpana edustajana. Pienen kokonsa vuoksi sitä pidetään helppohoitoisena ja ihanteellisena ensimmäiseksi lemmikiksi. Kultahamsteri asettaa kuitenkin omistajalleen suuria vaatimuksia. Tässä artikkelissa kerromme niistä lisää.
9 min

Marsu

Anja Reutter auttaa avun tarpeessa olevia marsuja. Tässä artikkelissa hän vastaa useimmiten kysyttyihin kysymyksiin marsuista.
4 min

Minipossu (mikropossu)

Ovatko minipossut sinustakin kivan näköisiä ja söpöjä? Mutta sopiiko minipossu ylipäänsä lemmikkieläimeksi, ja jos kyllä, mitä niiden hoidossa on huomioitava? Vastaukset näihin kysymyksiin löydät tästä artikkelista.
4 min

Mongoliangerbiili

Mongoliangerbiili on latinaksi ”Meriones unguiculatus”, ja se tarkoittaa ”kynnellistä soturia”. Kynnet tulevatkin valitettavasti usein käyttöön kilpailutilanteissa, hierarkiakiistoissa ja reviirin puolustuksessa, jolloin voi syntyä vakaviakin puremahaavoja.
3 min

Preeriakoira

Preeriakoirat ovat oikeastaan vielä varsin tuntemattomia lemmikkejä. Viime aikoina niiden suosio on kuitenkin kasvanut, ja nämä vankkatekoiset jyrsijät yleistyvät lemmikkeinä. Preeriakoirien sukuun kuuluu yhteensä viisi lajia, joista mustahäntäpreeriakoira on yleisin luonnossa ja lemmikkieläimenä. Näin ollen jäljempänä olevat tiedot koskevat yksinomaan sitä.