Koirat

Koiratietonurkka - tietämisen arvoisia ja hyödyllisiä vinkkejä nelijalkaisen ystävän kanssa elämiseen sekä uusimpia artikkeleita koiran pidosta. Lue lisää

4 min

Valmista itse koirien jäätelö: 7 helppoa reseptiä

Kuumina kesäpäivinä ei ole juuri mitään parempaa kuin virkistävä jäätelö. Tämän osoittavat myös koiran kaihoisat katseet kylmää herkkua kohtaan. Reseptiemme avulla voit helposti valmistaa itse herkullista koirien jäätelöä ja hemmotella kesällä nelijalkaista ystävääsi terveellisellä jäätelönautinnolla.
6 min

Itsetehdyt koirankeksit

Myönnettäköön, valmiiden herkkujen ostaminen zooplus-verkkokaupasta on nopeampaa. Mutta se ei ole yhtä hauskaa. Ja on muitakin hyviä syitä tehdä koirankeksit itse. Seuraavaksi saat tietää, mitä itsetehdyt koirankeksit ovat, miten niitä tehdään ja säilytetään sekä saat herkullisia resepti-ideoita, jotka takuulla maistuvat koirallesi.
4 min

Leivo itse koiran kakku: kolme herkullista reseptiä

Onko koirasi syntymäpäivä? Silloin koirasi saa kenties uuden lelun lahjaksi - mutta miten olisi myös koiran kakku? Juhlistaaksesi päivää voit myös leipoa sille herkullisen kakun. Se ei ole lainkaan vaikeaa – tästä artikkelista löydät kolme koiran kakkureseptiä, jotka takuulla maistuvat nelijalkaiselle ystävällesi!
5 min

Tryffelikoira

Tryffelikoiralla on oltava tarkka hajuaisti. Vain siten se voi haistaa maan alla sijaitsevat aarteet. Mutta mitä muuta koira tarvitsee ollakseen hyvä tryffelikoira? Onko olemassa suosittuja tryffelikoirarotuja? Seuraavassa artikkelissa vastaamme tärkeimpiin kysymyksiin tryffelinmetsästyksestä koirien kanssa.
5 min

Koiran tottelevaisuuskoulutus eli toko: harjoituksia ja vinkkejä

Tottelevaisuuden harjoittaminen koiran kanssa ei ole ainoastaan tärkeää ihmisen ja eläimen yhteiselle elämälle – se on myös hauskaa. Seuraavasta artikkelista voit lukea, mitä koiran tottelevaisuuskoulutus eli toko tarkoittaa, millaisia harjoituksia siihen kuuluu ja mitä apuvälineitä siinä käytetään.
3 min

Opi koirahierontaa: Näin koirasi rentoutuu oikein

Mikään ei sovi paremmin kuin hieronta syvään rentoutumiseen. Koirasi on varmasti samaa mieltä! Sillä ei ole väliä, onko nelijalkainen ystäväsi sairas vai terve. Lue täältä, kuinka voit hemmotella koiraasi oikein ja miksi koirahieronta on hyväksi lemmikkisi terveydelle.
15 min

Koiran ensiapu

Hätätilanne voi syntyä oman tai vieraan koiran kohdalla koska tahansa. Siksi on tärkeää, että koiran ensiapu on hallinnassa. Älä pelkää, että teet jotain väärin. Ensiapuun liittyvä pahin virhe on nimittäin se, että et edes yritä antaa sitä! Tässä artikkelissa haluamme esitellä sinulle tärkeimmät toimenpiteet.
3 min

Koira ei syö

Koira ei syö, vaikka se yleensä haaveilee pihveistä ja herkuista? Lue täältä, kuinka voit auttaa koiraasi ja mitä se tarkoittaa, kun koirasi haluaa syödä vain herkkuja:
4 min

Laika

Laika on kotoisin Pohjois-Venäjältä, ja siellä erilaiset alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä jo tuhansien vuosien ajan saalistus- ja valjakkokoirana. Sillä on alkuperäinen ulkonäkö ja rohkea, elinvoimainen luonne.
8 min

Pitkäkarvainen collie

Kaunis, älykäs, urheilullinen ja empaattinen: pitkäkarvainen collie – tv-sarjasta tuttu ”Lassie” – on yksi maailman suosituimmista koiraroduista. Tyylikkään ulkonäön ja monien positiivisten ominaisuuksien ansiosta tämä muinainen skotlantilainen rotu on itse asiassa ihanteellinen perhekoira.
6 min

Havannankoira

Havannankoira, Kuubasta peräisin oleva nelijalkainen ystävä, jolla on eurooppalaiset juuret, sopii jokaiselle koiranystävälle, joka haluaa elää mutkattoman, eloisan hurmurin kanssa.
3 min

Mantrailing koiran kanssa

Koirilla on parempi vainu kuin niiden kaksijalkaisilla ystävillään. Mantrailing onkin oiva keino hyödyntää koirien  herkkää hajuaistia. Katso mitä tarvitaan koirasi kanssa harrastamiseen ja mitä tarvitaan mantrailinginin aloittamiseen.
4 min

Koirauinti pitää nelijalkaisen hyvässä kunnossa

Uiminen sopii muuhunkin kuin koiran kesäiseen vilvoitteluun. Liikkuminen vedessä kohottaa nelijalkaisen ystäväsi yleiskuntoa ja huoltaa niveliä – ympäri vuoden. Opi täältä lisää siitä, miksi koirauinti parantaa erityisesti ylipainoisten ja vanhojen koirien hyvinvointia hauskanpitoa unohtamatta.
2 min

Koiratanssi

Istu, maahan ja tassu – nämä temput onnistuvat helposti useimmilta koirilta! Mutta entäs tanssi?! Agilityn ja tottelevaisuuskoulutusten lisäksi koirien kanssa voi harrastaa myös koiratanssia.
Hyödyllisimmät artikkelimme
Koirat Koiran ruokinta

Mitä koira ei saa syödä?

Kaikkia ruokia, joita me ihmiset syömme, ei saa syöttää koiralle. Toisinaan jo pienikin määrä on koiralle myrkyllistä, kun taas toiset ainekset ovat myrkyllisiä vasta jatkuvasti nautittuna tai tietyllä tavalla valmistettuna. Tästä artikkelista löydät vastaukset kysymyksiin, mitä koira ei saa syödä ja mitä koiralle saa antaa.
Koirat Koiran hoito ja terveys

Koiran juoksut

Vaikka koiran juoksut on täysin luonnollinen ilmiö – koiran epätavallinen käytös, ärtymys läiskistä uudella matolla tai pelko ei-toivotusta tiineydestä aiheuttavat huolta monille omistajille. Täältä voit lukea kaiken, mitä koiran juoksuajasta on syytä tietää ja miten sinä ja koiraneitisi selviätte siitä yli ilman stressiä.
Viimeisimmät artikkelit
Koirat Koirarotuja

Laika

Laika on kotoisin Pohjois-Venäjältä, ja siellä erilaiset alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä jo tuhansien vuosien ajan saalistus- ja valjakkokoirana. Sillä on alkuperäinen ulkonäkö ja rohkea, elinvoimainen luonne.

Koiratietonurkassa kerromme koirien rotukohtaisista ominaisuuksista ja miten valmistautua tulevan lemmikin adoptointiin. Miten valita lemmikki vai valitseeko se sinut? Entä kuinka valmistautua lemmikin tuloon ja miten se oppisi tuntemaan sinut ennen luoksesi muuttamista? Kuinka toivottaa lemmikki tervetulleeksi ja mitä tarvikkeita hankkia ennen sen uuteen kotiin muuttamista?

Koiratietonurkassa selvitämme, mitä koiran kouluttamisessa tulee huomioida. Millaiset harjoitukset sopivat eri roduille? Miten vaikuttaa koiran käyttäytymiseen leikin ja kehumisen kautta? Millaiset neuvot ovat tarpeen pennun, mutta myös nuoren tai aikuisen koiran, kouluttamisessa? Miten reagoida aggressiiviseen käyttäytymiseen, kuten haukkumiseen, murisemiseen tai näykkimiseen, ja mitä sille voi tehdä?

Vinkeissämme käsittelemme myös koiran terveyttä ja hoitoa. Koiratietonurkka kertoo sairauksista, niiden ensimmäisistä merkeistä ja tavallisimmista oireista, sekä mitä voit tehdä suojellaksesi koiraasi loisilta ja mitä rokotuksia koirasi tarvitsee. Käsittelemme kasvattajillekin olennaista tietoa lisääntymistä sekä kaikkien koiranomistajien yhteisiä pulmia, kuten turkin hoitoa. Entä kuinka usein koiraa pitäisi kylvettää, harjata tai trimmata?

Neuvomme sisältävät myös tärkeitä ruokintavinkkejä sekä tietoa tavallisimmista koiranruoista ja erityisruokavalioista, erityisesti ylipainoon, intoleransseihin ja allergioihin tai sairauksiin liittyen.

Käsittelemme myös koiran kanssa matkustamista ja koiran kuljetusta. Kuinka kauan etukäteen on valmisteltava autolla, junalla, bussilla tai lentokoneella matkustamista? Minkä kokoinen ja painoinen koira pääsee vielä kanssasi lentokoneen matkustamoon? Entä ilmaston ja paikallisten käytänteiden huomioiminen koiran kanssa matkustettaessa?

Luonnollisesti koiratietonurkka käsittelee myös tärkeitä arjen aiheita, kuten leikkiä ja liikuntaa. Kuinka paljon liikuntaa nelijalkainen tarvitsee, mitä aktiviteetteja eri roduille suositellaan ja millaisia uusimpia ideoita ja tuotteita on koiran kanssa leikkimiseen? Millaiset hihnat soveltuvat koiran kanssa lenkkeilyyn? Miksei rakkaasi halua leikkiä muiden koirien kanssa? Entä mitä tehdä, jos nelijalkainen ystäväsi pelkää lajitovereitaan?