Koirat

Koiratietonurkka - tietämisen arvoisia ja hyödyllisiä vinkkejä nelijalkaisen ystävän kanssa elämiseen sekä uusimpia artikkeleita koiran pidosta. Lue lisää

7 min

Mitä koira ei saa syödä?

Kaikkia ruokia, joita me ihmiset syömme, ei saa syöttää koiralle. Toisinaan jo pienikin määrä on koiralle myrkyllistä, kun taas toiset ainekset ovat myrkyllisiä vasta jatkuvasti nautittuna tai tietyllä tavalla valmistettuna. Tästä artikkelista löydät vastaukset kysymyksiin, mitä koira ei saa syödä ja mitä koiralle saa antaa.
7 min

Tärkeimmät koiran ravintoaineet

Kuivaruokaamärkäruokaaluomuruokaa, BARF-ruokaa vai itse keitettyä? Riippumatta siitä, minkä ravitsemusmenetelmän valitset, on tärkeää, että ruoasta saa kaikki koiran ravintoaineet, joita se tarvitsee. Mutta mitä ravintoaineita koirasi tarvitsee pysyäkseen terveenä, onnellisena ja elinvoimaisena? Mistä ruoista koirasi saa kyseiset ravintoaineet, ja mitä tapahtuu, jos koira kärsii ali- tai yliravitsemuksesta?
5 min

Koiranpennun kehitys: vastasyntyneestä aikuiseksi koiraksi

Koiranpennun kehitys aikuiseksi kestää vuosia. Jokainen koiranpentu käy läpi lukuisia kehitysvaiheita ennen aikuistumistaan. Artikkelistamme voit lukea lisää siitä, mitä tulee ottaa huomioon koiranpennun eri kehitysvaiheissa, jotta koiranpennusta kasvaa itsevarma ja hyvin käyttäytyvä koira.
5 min

Mitä tehdä, kun aikuinen koira vetää hihnassa?

Rakkaan koiran kanssa lenkeillä käymisen pitäisi oikeastaan olla rentouttavaa. Monille koiranomistajille se on kuitenkin ihan muuta: heillä on aikuinen koira, joka vetää hihnassa. Kerromme tässä, miten voit harjoitella hihnassa kulkemista täysikasvuisen koirasi kanssa.
5 min

Opaskoira

Liikennevalot, portaat tai ovi – opaskoira johdattaa sokean tai vakavasti näkövammaisen ihmisen turvallisesti läpi päivän. Näin koirat mahdollistavat itsenäisen elämän monille sokeille. Tähän vaaditaan paljon koulutusta. Lue täältä, mitä opaskoirat osaavat ja miten niitä koulutetaan.
4 min

Koiran liikunta: näillä vinkeillä ihannepainoiseksi

Rakkaus kulkee vatsan kautta myös nelijalkaisilla ystävillämme. Mikä on tarkoitettu hemmoteluksi, voi kuitenkin johtaa ylipainoon. Koiran liikunta on mukavaa yhdessäoloa koiralle ja omistajalle. Lempeän aktivoinnin avulla voit vähentää myös koirasi ylipainoa, jolloin koirasi kuntoutuu ja voi liikkua helpommin. Kerromme harjoituksista, jotka parantavat koiran kuntoa ja ovat myös omistajalle hyviä.
3 min

Koiran myrkytysoireet

Kaikki koiranomistajat pelkäävät sitä – myrkytystä. Vaikka poliisi varoittaakin usein myrkkysyöteistä, joka vuosi kuolee viattomia koiria rotanmyrkkyyn ja muihin myrkkyihin. Lue tästä, mitkä elintarvikkeet ja aineet johtavat koiran myrkytysoireisiin, ja milloin lemmikki tulee viedä eläinlääkärille. Tunnista koiran myrkytysoireet ajoissa ja pelasta lemmikkisi!
3 min

Koiran haimatulehdus (pankreatiitti)

Haima on ruoansulatusentsyymejä tuottava, varastoiva ja vapauttava elin. Haiman tuottamat entsyymit saattavat aktivoitua jo haimassa, jonka seurauksena syntyy akuutti koiran haimatulehdus (pankreatiitti). Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä haimatulehduksesta tulisi tietää.
5 min

Kleinspitz ja mittelspitz

Saksanpystykorva on erittäin tunnettu koirarotu. Mutta tiesitkö, että siitä on viisi erilaista muunnelmaa? Tässä artikkelissa esittelemme niistä kaksi, kleinspitzin ja mittelspitzin.
6 min

Kooikerhondje

Tyypillistä kooikerhondjelle ovat oranssinpunaiset läiskät valkoisessa turkissa sekä mustat korvankärjet, joita kutsutaan myös ”korvakoruiksi”. Koiran päässä pitäisi olla koristeena valkoinen merkki. Kooikerhondje on 38-40 cm:n hartiakorkeudellaan keskikokoinen koira, jolla on tasapainoinen, lähes neliömäinen ruumiinrakenne. Sen hapsuinen – näin koiranomistajat kutsuvat pitkäkarvaisia paikkoja – häntä on suorassa tai selkälinjan yläpuolella. Myös korvat ovat hapsuiset ja kehystävät riippuen hienostunutta päätä ja  ilmeikkäitä silmiä. Turkki on puolipitkä ja sileä tai laineikas. Pehmeäntuntuisen turkin pitäisi olla rinnan kohdalla pidempi, ja turkissa on paksu pohjavilla.
7 min

Kääpiövillakoira

Noin kuusi kilogrammaa tiivistettyä villakoiraenergiaa – pienessä kääpiövillakoirassa on kaikki tämän jalon koirarodun edut ja se on hyvin suosittu lemmikki. Ei mikään ihme: nokkela kääpiövillakoira ei ole pelkästään älykäs, vaan myös monipuolinen seuralainen, joka seuraa perhettään kaikkialle.
4 min

Koirauinti pitää nelijalkaisen hyvässä kunnossa

Uiminen sopii muuhunkin kuin koiran kesäiseen vilvoitteluun. Liikkuminen vedessä kohottaa nelijalkaisen ystäväsi yleiskuntoa ja huoltaa niveliä – ympäri vuoden. Opi täältä lisää siitä, miksi koirauinti parantaa erityisesti ylipainoisten ja vanhojen koirien hyvinvointia hauskanpitoa unohtamatta.
2 min

Koiratanssi

Istu, maahan ja tassu – nämä temput onnistuvat helposti useimmilta koirilta! Mutta entäs tanssi?! Agilityn ja tottelevaisuuskoulutusten lisäksi koirien kanssa voi harrastaa myös koiratanssia.
4 min

Koiran liikunta: näillä vinkeillä ihannepainoiseksi

Rakkaus kulkee vatsan kautta myös nelijalkaisilla ystävillämme. Mikä on tarkoitettu hemmoteluksi, voi kuitenkin johtaa ylipainoon. Koiran liikunta on mukavaa yhdessäoloa koiralle ja omistajalle. Lempeän aktivoinnin avulla voit vähentää myös koirasi ylipainoa, jolloin koirasi kuntoutuu ja voi liikkua helpommin. Kerromme harjoituksista, jotka parantavat koiran kuntoa ja ovat myös omistajalle hyviä.
10 min

Leirintämatkailu koiran kanssa

Olipa sitten kyse asuntoautosta, asuntovaunusta tai teltasta, leirintämatkailu on suositumpi lomailumuoto kuin koskaan aikaisemmin. Mutta onnistuuko camping-loma myös koiran kanssa? Miten löydän koiraystävällisen leirintäalueen? Miten kuljetan koirani asuntoautossa, ja missä nelijalkainen ystäväni nukkuu teltassa?
7 min

Loma ilman koiraa – koiranvahti vai koirahoitola?

Vihdoinkin lomalle! Mutta mitä tehdä, jos koiraa ei voi ottaa mukaan? Koiranvahdit sekä koirahoitolat ovat suuri apu näissä tilanteissa. Kumpi näistä on koiralle parempi vaihtoehto, mitkä ovat kustannukset, ja mitä muuta tulisi ottaa huomioon? Keskustelemme tässä artikkelissa molempien ratkaisuiden hyviä sekä huonoja puolia, ja annamme vinkkejä koiran hoitoon jättämisen onnistumiseksi.
2 min

Koiran matkapahoinvointi

Joillekin eläimille nykyaikaisilla kulkuvälineillä, kuten autolla, linja-autolla, laivalla tai lentokoneella matkustaminen aiheuttaa säännöllisesti pahoinvointia. Niiden elimistöt tuntuvat sietävän vain hevoskärryjen tai polkupyörien kyytiä, tai yksinkertaisesti omilla jaloilla liikkumista. Herkempiä yksilöitä on sekä koirien kuin myös muidenkin eläinten joukossa.
Hyödyllisimmät artikkelimme
Koirat Koiran pito - koiran & koiranpennun adoptoiminen

Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Kun rakastamme jotakuta, haluamme luonnollisesti myös tietää millaiset tunteet vastapuolella on meitä kohtaan. Kukapa ei haluaisi lukea näitä rakkaudenmerkkejä myös omilta lemmikeiltämme, kuten kaneilta tai koirilta. Koirat eivät luonnollisestikaan pysty sanoilla osoittamaan rakkauttaan, minkä vuoksi niillä on oma tapansa näyttää tunteensa. Nämä merkit ovat helpommin tunnistettavissa kuin osaisit ajatellakaan ja jokaisessa meissä piilee kyky ymmärtää koiriemme kieltä ja oppia näkemään, rakastaako koirasi sinua.
Koirat Koirarotuja

Pomeranian

Nämä pienet pyörremyrskyt eivät tee vaikutusta koollaan, vaan ystävällisyydellään, itsevarmuudellaan ja energiallaan. Ei siis ihme, että pieni pystykorvainen pomeranian valtaa koiraihmisten sydämiä ja koteja.
Koirat Koiran hoito ja terveys

Koiran juoksut

Vaikka koiran juoksut on täysin luonnollinen ilmiö – koiran epätavallinen käytös, ärtymys läiskistä uudella matolla tai pelko ei-toivotusta tiineydestä aiheuttavat huolta monille omistajille. Täältä voit lukea kaiken, mitä koiran juoksuajasta on syytä tietää ja miten sinä ja koiraneitisi selviätte siitä yli ilman stressiä.
Viimeisimmät artikkelit

Koiratietonurkassa kerromme koirien rotukohtaisista ominaisuuksista ja miten valmistautua tulevan lemmikin adoptointiin. Miten valita lemmikki vai valitseeko se sinut? Entä kuinka valmistautua lemmikin tuloon ja miten se oppisi tuntemaan sinut ennen luoksesi muuttamista? Kuinka toivottaa lemmikki tervetulleeksi ja mitä tarvikkeita hankkia ennen sen uuteen kotiin muuttamista?

Koiratietonurkassa selvitämme, mitä koiran kouluttamisessa tulee huomioida. Millaiset harjoitukset sopivat eri roduille? Miten vaikuttaa koiran käyttäytymiseen leikin ja kehumisen kautta? Millaiset neuvot ovat tarpeen pennun, mutta myös nuoren tai aikuisen koiran, kouluttamisessa? Miten reagoida aggressiiviseen käyttäytymiseen, kuten haukkumiseen, murisemiseen tai näykkimiseen, ja mitä sille voi tehdä?

Vinkeissämme käsittelemme myös koiran terveyttä ja hoitoa. Koiratietonurkka kertoo sairauksista, niiden ensimmäisistä merkeistä ja tavallisimmista oireista, sekä mitä voit tehdä suojellaksesi koiraasi loisilta ja mitä rokotuksia koirasi tarvitsee. Käsittelemme kasvattajillekin olennaista tietoa lisääntymistä sekä kaikkien koiranomistajien yhteisiä pulmia, kuten turkin hoitoa. Entä kuinka usein koiraa pitäisi kylvettää, harjata tai trimmata?

Neuvomme sisältävät myös tärkeitä ruokintavinkkejä sekä tietoa tavallisimmista koiranruoista ja erityisruokavalioista, erityisesti ylipainoon, intoleransseihin ja allergioihin tai sairauksiin liittyen.

Käsittelemme myös koiran kanssa matkustamista ja koiran kuljetusta. Kuinka kauan etukäteen on valmisteltava autolla, junalla, bussilla tai lentokoneella matkustamista? Minkä kokoinen ja painoinen koira pääsee vielä kanssasi lentokoneen matkustamoon? Entä ilmaston ja paikallisten käytänteiden huomioiminen koiran kanssa matkustettaessa?

Luonnollisesti koiratietonurkka käsittelee myös tärkeitä arjen aiheita, kuten leikkiä ja liikuntaa. Kuinka paljon liikuntaa nelijalkainen tarvitsee, mitä aktiviteetteja eri roduille suositellaan ja millaisia uusimpia ideoita ja tuotteita on koiran kanssa leikkimiseen? Millaiset hihnat soveltuvat koiran kanssa lenkkeilyyn? Miksei rakkaasi halua leikkiä muiden koirien kanssa? Entä mitä tehdä, jos nelijalkainen ystäväsi pelkää lajitovereitaan?