Valmista itse koirien jäätelö: 7 helppoa reseptiä

husky katsoo anovasti suklaajäätelöä

Jäätelöä rakastavat muutkin kuin isäntä ja emäntä. Ihmisten jäätelö on kiellettyä koirille, mutta herkullisen koirien jäätelön valmistus onnistuu itse muutamalla ainesosalla.

Kuumina kesäpäivinä ei ole juuri mitään parempaa kuin virkistävä jäätelö. Tämän osoittavat myös koiran kaihoisat katseet kylmää herkkua kohtaan. Reseptiemme avulla voit helposti valmistaa itse herkullista koirien jäätelöä ja hemmotella kesällä nelijalkaista ystävääsi terveellisellä jäätelönautinnolla.

Saako koira syödä jäätelöä?

Kesällä koirien viilentäminen on erityisen tärkeää: Koirilla voi olla monenlaisia kykyjä, mutta ruumiinlämmön säätely onnistuu niiltä huonosti. Tosin ainakin osan ylimääräisestä lämmöstä ne pystyvät poistamaan kielen avulla.

Jäätelön nuoleminen auttaa lemmikkiäsi jäähtymään nopeammin. Tarjoile lemmikillesi kuitenkin vain koiran jäätelöä. Ainesosien, kuten sokerin, laktoosin tai suklaan vuoksi ihmisten jäätelö ei sovellu koirille.

Tästä syystä on turvallisempaa ja terveellisempää ostaa erityisiä koirien jäätelöitä tai valmistaa koirien jäätelö itse.

Kuinka paljon jäätelöä on terveellistä?

Ihmisten tavoin koiriinkin pätee: Vaikka se kohottaisi mielialaa ja viilentäisi, kotitekoinen koirien jäätelö tulisi olla pentujen ja aikuisten koirien ruokalistalla vain ajoittain ja kohtuullisina määrinä. Jos koira syö liikaa jäätelöä liian nopeasti, se aiheuttaa vatsakipua tai päänsärkyä.

Myös annoskoko täytyy säätää koirallesi sopivaksi. Kun valmistat ensimmäistä kertaa itse koirien jäätelöä, on hyvä aloittaa pienillä määrillä. Tarjoa nelijalkaiselle ystävällesi ensin ”kokeiluannos”. Näin voit selvittää, maistuuko jäätelö koirallesi vai reagoiko sen vatsa ilmavaivoin. Voit myös samalla tarkkailla, nauttiiko se jäätelöstä vai hotkiiko se annoksen hätäisesti.

Valmista itse koirien jäätelö: Mitä ainesosia voin käyttää?

Ainesosien suhteen mielikuvituksella ei ole rajoja. Olipa kyseessä tavallinen märkäruoka, hedelmät, vihannekset, liha tai yrtit – sinä tunnet karvaisen ystäväsi parhaiten ja tiedät, mitkä herkut sopivat hyvin sen ruokakuppiin.

Tärkeää: Monissa resepteissä pohjana käytetään raejuustoa tai jogurttia. Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, ​​sietääkö koirasi laktoosia, tai kokeile maidottomia reseptejämme.

Seuraavat ainesosat soveltuvat erityisen hyvin koirien jäätelön valmistamiseen kotona:

 • omena
 • banaanit
 • porkkanat
 • kaurahiutaleet
 • luonnonjogurtti
 • rahka
 • maksamakkara
 • liemi

Hedelmien kohdalla on syytä varmistaa, että ne ovat mahdollisimman kypsiä eivätkä liian happamia tai sisällä siemeniä. Riippumatta siitä, mitä ainesosia valitset: mitä hienommaksi ainesosat on soseutettu, sitä enemmän koirasi nauttii jäätelön nuolemisesta ja sitä helpompi sen vatsan on sulattaa jäätelö.

Artikkelistamme löydät yksityiskohtaisen luettelon ruoista, jotka ovat haitallisia koirallesi.

Valmista itse koirien jäätelöä: 4 helppoa reseptiä

Oletko valinnut koirien jäätelön ainesosat? Sitten voit aloittaa. Jäätelömuotiksi sopii kaikki mitä kotoasi löytyy: muffinivuoat, jääpalamuotit, jogurttipurkit tai muut pienet astiat, jotka kestävät pakastamisen.

Erityisen herkille nelijalkaisille ystäville voit tarjota koirien jäätelöä puikkona. On kuitenkin parempi luopua siitä kokonaan.

Annoksia voidaan ja tietysti pitääkin mukauttaa nelijalkaisen ystäväsi koon mukaan. Kesä on pitkä. On siis runsaasti aikaa löytää täydellinen resepti karvaiselle herkkusuulle.

Valmista koirien jäätelöä itse märkäruoasta

 • märkäruokaa
 • hieman vettä

Jos haluat ensin selvittää, kuinka koirasi reagoi jäätelöön, märkäruoasta valmistettu koirien jäätelö on ihanteellinen tähän tarkoitukseen. Sekoita vain vähän vettä pieneen määrään nelijalkaisen ystäväsi lempimärkäruokaa.

Jos massa on erittäin karkeaa, käytä apuna tehosekoitinta. Kaada seos sitten jääpalamuotteihin ja anna jäätyä muutaman tunnin ajan.

Jos vähennät jäätelön koiran päivittäisestä ruokamäärästä, koirasi voi nauttia tästä helposta jäätelöstä ilman huonoa omaatuntoa.

Maksamakkarajäätelö koirille

 • 2 ruokalusikallista rakeista tuorejuustoa, vaihtoehtoisesti: kaurahiutaleita
 • 2 ruokalusikallista koirien maksamakkaraa
 • pieni tilkka öljyä koostumuksen muokkaamiseksi, vaihtoehtoisesti: vähän lihalientä

Kaikki ainekset tulee hienontaa tai soseuttaa. Lisää lopuksi hieman öljyä – vain sen verran, että koostumus on tasainen. Kaada sitten massa sopivaan muottiin ja anna jäätyä pakastimessa muutaman tunnin ajan. Voit tarjoilla jäätelön kokonaisena tai jäämurskana.

Raejuuston sijaan voit valmistaa koirille tarkoitettua maksamakkarajäätelöä myös kaurahiutaleiden kera.

Kasvisjäätelö koirille

 • 2 ruokalusikallista vettä tai luonnonjogurttia
 • 1/2 kurkku
 • 1/2 porkkana

Pese kurkku huolellisesti ja soseuta se yhdessä kuoritun porkkanan kanssa. Sekoita sitten kasvikset jogurtin tai veden kanssa, kunnes seos on koostumukseltaan sopivaa, anna jäätyä ja tarjoile hieman sulatettuna.

Voit maustaa seoksen soseuttamalla sen sekaan hieman keitettyä kanaa.

Valmista itse hedelmäinen ja laktoositon koirien jäätelö

 • 2 ruokalusikallisia vettä
 • 1/2 omena
 • 1/2 banaani
 • 1 pieni kourallinen mansikoita, mustikoita tai vadelmia

Sekoita hedelmät veteen, soseuta ja jaa seos pieniin muotteihin. Laktoosia sietävien koirien jäätelöä voidaan maustaa luonnonjogurtilla.

Myös pieni loraus hunajaa on sallittua. Makeutusaineet ja sokeri ovat sen sijaan kiellettyjä ainesosia koirien jäätelön valmistuksessa.

3 pikareseptiä kiireiseen menoon

Jos haluat valmistaa itse koirien jäätelöä, mutta sinulla ei ole paljon aikaa, kokeile jotakin pikavinkeistämme:

 • Jos koirallesi on kertynyt muutama liikakilo, voit pakastaa naudan- tai kanalientä pieninä annoksina. Näin syntyy vaivattomasti vähähiilihydraattista jäätelöä. Yhdistettynä vihanneksiin tai jäätelön muodossa olevaan koiran herkkuun se on herkullinen laktoositon vaihtoehto rahkasta tai jogurtista valmistetulle jäätelölle.
 • Luonnonjogurtin ja rahkan pakastaminen on helppoa. Vinkki zooplus-yhteisöltämme: ”Pakasta jogurttia koiran Kong-lelussa ja tarjoile koirien jäätelönä.”
 • Viilentääksesi nelijalkaisen ystäväsi oloa erityisen kuumina päivinä ilman ylimääräisiä kaloreita voit myös tarjoilla sille jääkuution, esimerkiksi vesi- tai ruokakupissa. Jäämurska on parasta herkkua kiireiselle syöjälle.

 

Zooplussalta löydät erilaisia leluja ja ainesosia, joiden avulla voit taikoa lemmikillesi nopeasti maukkaita jäätelöherkkuja.

Hyödyllisimmät artikkelimme
7 min

Mitä koira ei saa syödä?

Kaikkia ruokia, joita me ihmiset syömme, ei saa syöttää koiralle. Toisinaan jo pienikin määrä on koiralle myrkyllistä, kun taas toiset ainekset ovat myrkyllisiä vasta jatkuvasti nautittuna tai tietyllä tavalla valmistettuna. Tästä artikkelista löydät vastaukset kysymyksiin, mitä koira ei saa syödä ja mitä koiralle saa antaa.
4 min

Chihuahuan ravinto

Chihuahuat ovat rotunsa puolesta hyvin eloisia, valppaita, aktiivisia ja urheita. Kaiken lisäksi tämä rotu lasketaan maailman pienimmäksi koiraroduksi. Jos nämä koirat olisivat yhtä suuria kuin mitä ne ovat lojaaleja, olisivat ne varmasti oivia suojelijoita - saksanpaimenkoiria pienen chihuahuan kehossa. Chihuahua vaatii paljon huomiota mutta on valikoiva sen suhteen, kenelle osoittaa omaa mieltymystään. Yleensä chihuahualla on yksi perheenjäsen, joka tekee siihen erityisen vaikutuksen, mutta se käyttäytyy rakastavasti myös muita perheenjäseniä kohtaan.
4 min

Ikääntyvän koiran ruokinta

Turkki alkaa osoittaa harmaantumisen merkkejä ja koiran liikkeet hidastuvat: siitä on tulossa vanha! Tämä on yhtä luonnollinen osa koiran elämää kuin ihmisenkin. Ikääntyvän koiran ruokinta eroaa aikuisen koiran ruokinnasta ja koiran vanhuusvuosia voikin helpottaa sen ikävaiheen tarpeisiin suunnatulla oikeanlaisella ravinnolla, jotta se pysyy mahdollisimman terveenä ja elinvoimaisena.