Etätyöskentely koiran kanssa

Etätyöskentely koiran kanssa

Koira tuijottaa naista, joka katsoo tietokonetta.

Maailma digitalisoituu, ja yhä useammat ihmiset voivat tehdä töitä kotoa käsin. Niin yritysten työntekijät, freelancerit kuin yrittäjätkin. Mutta myös koronaviruksen aiheuttama tilanne maailmalla on pakottanut yhä useammat ihmiset kotitoimistoon. Etätyöskentely koiran kanssa voi olla haastavaa. Mutta hyvin suunniteltuna ja ideoidemme avulla etätyöpäivä koiran kanssa voi olla todella antoisa. Seuraavien vinkkien avulla etätyöpäivä koirasi kanssa sujuu mutkitta!

Reipas alku päivään

Haluatko tehdä töitä kotoa käsin koirasi kanssa? Sitten vain töihin – ensimmäinen tehtävä odottaa ulkona, sillä koira on tyytyväinen vain silloin, kun se on saanut tarpeeksi liikuntaa. Käytä työmatkoista säästetty aika pitkään lenkkiin koirasi kanssa. Kesällä voit tehdä pitkän lenkin aamulla, niin että lounastauon ulkoilu voi olla lyhyempi. Sekä sinun että koirasi kunnosta riippuen hölkkälenkki on myös ihanteellinen startti työpäivään. Sen jälkeen voitte nauttia terveellisen aamupalan. Raikas ilma ja liikunta mahdollistavat keskittyneen työnteon sillä aikaa kun koirasi nukkuu. Tämä ei tietenkään koske vain etätyöpäiviä, vaan voi olla positiivinen startti päivään muulloinkin.

Mukava nukkumapaikka

Miellyttävä nukkumapaikka on koirallesi yhtä tärkeä kuin ergonominen toimistotuoli sinulle itsellesi. Oikeanlaisella totuttelulla koirasi oppii nopeasti, että tällä paikalla sen tulee levätä ilman sinun huomiotasi. Luola tai suljettava laatikko voi antaa koiralle hyvän paikan vetäytyä omiin oloihin. Tämä ei kuitenkaan ole niin tärkeää kotitoimistossa, kuin jos koirasi on mukana työpaikallasi. Kiinnitä huomiota tyynyjen ja pedin mukavuuteen. Jos koirasi on innokas vahtikoira, voi terassin oven lähettyvillä sijaitseva lepopaikka saada sen haukkumaan. Siinä tapauksessa strategisesti mitättömämmässä paikassa sijaitseva lepopaikka on parempi ratkaisu. Koirasi ei kuitenkaan tulisi viettää koko työpäivää lepopaikallaan – anna sen kävellä ympäriinsä ja etsiä muita makuupaikkoja, jos siitä tuntuu siltä. Jos työsi vaatii erityistä keskittymistä, on hyvä jos koirasi tottelee käskyäsi – esimerkiksi ”lepo” – ja pysyy puoli tuntia rauhallisesti paikallaan. Muista aina peruuttaa käsky, kun koiran ei tarvitse enää olla paikallaan.

Etätyöskentely koiran kanssa: onko työhuoneesi turvallinen koiralle?

Etenkin pentujen ja erittäin leikkimielisten koirien kohdalla pätee seuraava sääntö: pidä huoli siitä, että työhuoneessasi ei ole mitään vaarallista, mitä koirasi voi pureskella. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi tietokoneen, tulostimen ja puhelimen johdot – johtosuojasta voi olla apua. Tee koirallesi heti alussa selväksi, että sillä ei ole mitään asiaa tietokoneen taakse. Myös roskakorin ympärillä voi piillä vaaroja. Paperikorit ovat usein avonaisia, ja koiran kuono haistaa nopeasti, jos sen sisällä on jotain mielenkiintoista. Pidä koiraasi siis aina silmällä. Jos koirasi on taipuvainen tutkimaan roskakorin sisältöä, älä heitä sinne mitään, minkä koirasi saattaisi niellä. Ole varovainen myös lattialle pudonneiden pyyhekumien, klemmareiden tai teippirullien kanssa.

Soveltuuko koira flexible office -konseptiin?

Yhä useammat yritykset antavat työntekijöilleen mahdollisuuden yhteen tai kahteen etätyöpäivään, ja muina päivinä työntekijän tulee olla läsnä toimistolla. Tällainen flexible office -konsepti sopii koiranomistajille silloin, jos koira saa myös läsnäolopäivinä tulla mukaan toimistolle tai jos koiralla on silloin mahdollisuus muuhun hoitomuotoon, esimerkiksi koirapäivähoitoon. Koirat tarvitsevat sosiaalista kanssakäymistä, ja koiraa ei tulisi jättää säännöllisesti yksin neljää tai viittä tuntia pidemmäksi ajaksi. Vaikka saisitkin ottaa koirasi mukaan toimistolle tai teet tällä hetkellä etätöitä, harkitse tilannetta tarkkaan. Mitä mahdollisuuksia koirallasi on silloin, kun työtilanteesi taas muuttuu?

Lounastauko – ulos lenkille!

Etätyöskentely tarkoittaa usein suurempaa vapautta päivän suunnittelussa. Voit viettää lounastaukosi kuten haluat. Jos olit aamulla vain lyhyellä lenkillä, lähde lounastauolla pidemmälle tutkimusmatkalle koirasi kanssa. Olet erityisen onnekas, jos sinulla on metsä tai puisto lähettyvillä. Myös koiraurheilu, kuten flyball tai noutoharjoitukset tuovat kivaa lisää lounastaukoon koiran kanssa. Siten koirasi saa fyysisen rasituksen lisäksi myös henkistä virikettä. Jos sinulla on oma piha, voitte leikkiä lisäksi myös siellä.

5 minuutin harjoittelu

Aikaansaamattomat hetket päivän aikana ovat tuttuja useimmille tietokoneen ääressä työskenteleville. Sen sijaan, että tarttuisit suklaapatukkaan tai katselisit hauskoja koiravideoita internetistä, voit koiranomistajana käyttää ajan paremminkin: harjoittele koirasi kanssa pieniä temppuja kuten ”anna tassu” tai ”kieri”. Eikö koiraasi kiinnosta temput? Siinä tapauksessa voit käyttää asuntoa pieneen nuuskimisleikkiin. Voit myös harjoitella koirasi kanssa peruskäskyjä, kuten ”odota”-käskyä, kun heität sille lelun. Kun sanot ”hae”, se voi tuoda lelun sinulle. On olemassa paljon leikkejä, jotka sisältävät samalla jonkin harjoituksen. Vaihda harjoitusta säännöllisesti.

Minkälaiset koiranlelut sopivat kotitoimistoon?

Yhteinen leikki on hauskaa, ja se vahvistaa sinun ja koirasi välistä sidettä. Mutta jos työskentelet kotona, koiran on osattava leikkiä myös yksin. Huolehdi siitä, että koirallasi on hyvä valikoima äly- ja aktivointileluja saatavilla. Tässä muutama mahdollisuus:

Huolehdi siitä, että koirasi ei tuhoa leluja tai syö niiden osia. Pureskelusta pitäville koirille on olemassa puruherkkuja.

Etätyöskentely koiran kanssa: pureskelu rentouttaa koiraa

Monet koirat rakastavat perusteellista pureskelua. Se tyydyttää niiden pureskelutarvetta, ja sillä on rauhoittava vaikutus. Pidä kotonasi pientä puruherkkuvarastoa, josta voit antaa herkun koirallesi tarpeen tullen. Onko muutaman minuutin kuluttua alkamassa videokonferenssi tai tärkeä puhelu? Anna koirallesi sitä ennen jotain pureskeltavaa! Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kuivatut luonnontuotteet, kuten naudanmaha tai sonninsudit. Kuivattua naudannahkaa on saatavilla monessa eri muodossa ja lukuisilla erikoisuuksilla, ja useimmat koirat pureskelevat sitä mielellään. Myös erityiset koiranluut tai hampaidenhoitoherkut soveltuvat mainiosti tähän tarkoitukseen. Huolehdi siitä, että koirasi ei nielaise suuria paloja kokonaisina. Ahmimiseen taipuville koirille on hyvä valita pitkiä tai paksuja puruherkkuja, ja ottaa ne pois koiralta ennen kuin ne on loppu. Maukkailla herkuilla tai erityisillä tahnoilla täytetyt luonnonkumista valmistetut lelut ovat myös hyvä vaihtoehto.

Koiran anovan ilmeen vastustaminen

Olet juuri työskentelemässä hyvin keskittyneenä, kun koirasi tuijottaa sinua nappisilmillään pallo suussa? Se haluaa välittää selkeän viestin: ”Leiki kanssani!” Jos annat periksi koiranilmeelle, ongelma tulee toistumaan aina uudelleen. Käske koirasi takaisin lepopaikalle, vaikka se olisikin vaikeaa. On parempi, että sinä päätät, milloin leikitään tai harjoitellaan temppuja. Suunnittele leikkihetket koira huomioon ottean, jotta nelijalkaisesi pysyy tyytyväisenä. Ota koirasi huomioon myös pienten ulkoilutaukojen rytmityksessä. Nuoret koirat pitää päästää tunnin tai kahden tunnin välein ulos. Vanhempien koirien tulee päästä viimeistään viiden tunnin kuluttua ulos toimittamaan tarpeensa.

Toivotamme sinulle mukavia etätyöpäiviä koirasi kanssa!

Hyödyllisimmät artikkelimme
5 min

Koiralle myrkylliset kasvit

Vaikka myrkytys riippuukin annoksen määrästä, on kuitenkin tärkeää tietää, mitä kasvia koirasi on syönyt. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimmät koiralle myrkylliset kasvit. Tieto auttaa eläinlääkäriä kohdentamaan koiran hoitoa ja tiedät, mitä kasveja sinun tulisi välttää kotona.

7 min

Koiranpennun osto: 12 kysymystä koirankasvattajalle

Joko olet löytänyt lempirotusi? Siinä tapauksessa tuskin maltat odottaa, että saat vihdoin ottaa pienen pennun mukaan kotiisi. Välttyäksesi kuitenkin ikäviltä yllätyksiltä, sinun tulisi ostaa valitsemasi rotukoira ainoastaan luotettavalta koirankasvattajalta. Seuraavat 12 kysymystä auttavat sinua ottamaan selvää, onko kasvattaja luotettava ennen kuin ostat koirapennun.