Onnellinen koira: 10 merkkiä siitä, että koirasi on onnellinen

onnellinen koira

Koirat voivat ilmaista onnellisuutensa monin eri tavoin.

”Mistä tiedän, onko koirani onnellinen?” ”Mistä tiedän, että teen kaiken oikein koirani kanssa, ja että sillä on hyvä olla luonani?” Nämä ovat kysymyksiä, jotka moni koiranomistaja esittää itselleen – onhan onnellinen koira jokaisen lemmikinystävän suurin toive.

Koirat, joilla on tarpeeksi tekemistä ja aktiviteetteja, ovat yleensä kaikkein tasapainoisimpia ja onnellisimpia. Saavutat sen esimerkiksi puuhastelemalla koirasi kanssa mahdollisimman paljon, esimerkiksi omistamalla suuren osan päivästäsi koirasi kanssa leikkimiseen.

Myös korkealaatuinen ruoka on erittäin tärkeää koirasi fyysisen ja psyykkisen terveyden ja siten myös positiivisen mielen kannalta.

Lopullisen tiedon rakkaan nelijalkaisen ystäväsi tyytyväisyydestä tuo lopulta vain hormonikuva.

Onko koirani onnellinen? Kehonkieli voi paljastaa vastauksen

Koska kaikki koirat ovat suden jälkeläisiä, kaikilla koirilla on hyvin samankaltainen ilmaisutapa. Koira kommunikoi kehonkielellä ja äänillä. Kaikki koirat ilmaisevat itseään samalla tavalla. On kuitenkin huomioitava, että kaikki koirarodut eivät ehkä enää ymmärrä joitakin toisia koirarotuja oikein niiden jalostetun ja muunnetun ulkonäön vuoksi, esimerkiksi jos niillä on typistetty häntä.

Hymyilemisen koirat ovat muuten oppineet vasta ihmiseltä. Susien keskuudessa hampaiden näyttäminen merkitsee jopa aggressiivisuutta. Nykyajan koirat ovat kuitenkin mukautuneet omistajiinsa niin pitkälti, että nekin käyttävät hampaiden näyttöä tervehtimisen merkkinä.

Kerromme tässä muutaman pettämättömän merkin, joista voi päätellä, onko koirallasi hyvä olla luonasi ja kokeeko hän elämänsä hyvänä.

Onnellisen koiran merkki: heiluva häntä

Kun koira iloitsee, sen häntä heiluu vasemmalta oikealle ja on noin 120 asteen kulmassa. Hännän juuri on erittäin ilmaisuvoimainen sellaisilla koirilla, joilla on lyhyt tai typistetty häntä tai kippurahäntä. Lyhythäntäisillä koirilla koko takamus alkaa usein heilumaan, kun ne heiluttavat häntäänsä.

onnellinen koira leikkii
onnellisen koiran katse

Laajentuneet pupillit

Laajentuneet pupillit ovat merkki siitä, että koirasi iloitsee jostakin. Aivan kuten ihmistenkin pupillit laajentuvat, kun he näkevät jotain kaunista. Tietysti koko silmien ilme on ratkaiseva: kun koiran silmät säteilevät ja vaikuttavat eloisilta, voit olla suhteellisen varma, että lemmikilläsi on hyvä olla.

Hyöriminen häntä heiluen

Yleisesti ottaen hieman tanssiva käynti, hännän rento asento ja normaaliasennossa olevat korvat ovat merkki siitä, että seurassasi on onnellinen koira.

Joskus koiraystävämme ilmaisevat iloisuutensa myös hyörimällä omistajansa ympärillä häntä heiluen.

koiran lenkitys
labradorin pentu rannalla

Itsevarma käyttäytyminen

Myös itsevarma käyttäytyminen, kuten hyppely, ympyrässä juoksu, pienet haukahdukset ja vastaavat eleet kertovat, että lemmikilläsi on hauskaa.

Koirasi pyytää sinua leikkimään

Jos koirasi on onnellinen, se näyttää sen myös pyytämällä sinua leikkiin. Koira tekee sen esimerkiksi hyppäämällä ilmaan etujalat vierekkäin. Anna sen leikkisyyden tarttua sinuunkin ja peuhatkaa yhdessä, sillä siten molemmilla osapuolilla on hauskempaa.

kultainennoutaja juoksee
tarkkaavainen shiba inu

Koirasi keskittyy sinuun ja tehtäväänsä

Jos järjestät koirallesi lajinomaisia aktiviteetteja niin, että sillä on aina tarpeeksi tekemistä, se näyttää nauttivansa yhteisestä leikistä ja hetkestä keskittymällä omistajaansa ja hoitamaansa tehtävään. Se on silkkaa tilanteesta riippuvaa iloa.

Koirasi on hellyydenkipeä

Koira näyttää iloisuutensa myös menemällä omistajansa luo saadakseen häneltä hellyydenosoituksia. Se on ehdoton merkki siitä, että koirasi on onnellinen läheisyydessäsi.

Koirasi etsii läheisyyttäsi

Läheisyyden etsiminen on merkki siitä, että koirasi on kanssasi onnellinen. Se näyttää sen sinulle tulemalla luoksesi säännöllisesti tai makaamalla rauhallisesti vierelläsi. Jos koirasi makaa rauhallisesti tai jopa nukkuu vierelläsi, se on varma merkki siitä, että sillä on luonasi hyvä olla.

Koirasi antaa sinulle tassun

Tällä merkillä voi olla myös vaativa merkitys. Koira voi kerjätä tai rauhoitella antamalla tassua. Mutta se voi olla myös onnellisen koiran yleinen merkki siitä, että se iloitsee läsnäolostasi.

koira antaa tassun
hellyttelyhetki kotona

Koirasi reaktio, kun tulet kotiin

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: onnellinen koira näyttää käyttäytymisellään, että se iloitsee näkemisestäsi, kun tulet kotiin. Koira voi ajatella jo ”vihdoinkin tulit”, vaikka olit vain 20 minuuttia poissa. Sen ilo on joskus niin suurta, että tuntuu kuin olisit ollut poissa ikuisuuden. Se ei ehkä tule yllätyksenä: se on tietenkin merkki siitä, että olet omistajana tehnyt koirasi onnelliseksi ja tehnyt paljon tai jopa kaiken oikein koirasi suhteen.

Toivotamme sinulle ja koirallesi paljon iloisia hetkiä yhdessä. Muista, että jos lemmikilläsi on hyvä olla, sillä on myös hyvä vaikutus omaan olotilaasi. Sillä tuskin mikään muu ilo on niin tarttuvaa, kuin rakastetun koiran ilo.

Tutustu koiranruoka- ja koiratarvikevalikoimaamme, joka tekee koirasi takuulla onnelliseksi!

Hyödyllisimmät artikkelimme
5 min

Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Rakastaako koirani minua? Monet koiranomistajat pohtivat tätä kysymystä. Rakastaako koirani minua? Kun rakastamme jotakuta, olemme tietysti kiinnostuneita siitä, tunteeko tämä samoin meitä kohtaan. Haluamme osata lukea myös merkkejä, joilla eläinystävämme ilmaisevat kiintymystään. Lue artikkelista, mitä ne ovat.
5 min

Koiralle myrkylliset kasvit

Vaikka myrkytys riippuukin annoksen määrästä, on kuitenkin tärkeää tietää, mitä kasvia koirasi on syönyt. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisimmät koiralle myrkylliset kasvit. Tieto auttaa eläinlääkäriä kohdentamaan koiran hoitoa ja tiedät, mitä kasveja sinun tulisi välttää kotona.
7 min

Koiranpennun osto: 12 kysymystä koirankasvattajalle

Joko olet löytänyt lempirotusi? Siinä tapauksessa tuskin maltat odottaa, että saat vihdoin ottaa pienen pennun mukaan kotiisi. Välttyäksesi kuitenkin ikäviltä yllätyksiltä, sinun tulisi ostaa valitsemasi rotukoira ainoastaan luotettavalta koirankasvattajalta. Seuraavat 12 kysymystä auttavat sinua ottamaan selvää, onko kasvattaja luotettava ennen kuin ostat koirapennun.