Etätyöskentely kissan kanssa

Nainen työskentelee kissa sylissään

Pieni kissa istuu omistajansa sylissä, kun omistaja tekee töitä tietokoneella.

Moni yritys tarjoaa nyt työntekijöilleen mahdollisuuden etätöihin ja joustaviin työaikoihin. Monet istuvat nyt pitkiä aikoja kotitoimistollaan, eivätkä välttämättä yksin. Moni kotona työskentelevä jakaa työpöytänsä kissan, tuon joka alan asiantuntijan, kanssa, mutta kuinka yhteistyö onnistuu? Etätyöskentely kissan kanssa voi olla välillä haastavaa, mutta myös ihanaa. Me kerromme kuinka saavutat parhaat mahdolliset työolosuhteet kissataloudessa!

Voiko kissa olla pöydällä?

Moni kissaihminen toivottaa kissansa lämpimästi tervetulleeksi työpöydälleen. Huolimatta irtokarvoista näppäimistöllä tai tilanpuutteesta, on karvakaveri työkaverina rauhoittava ja vähentää työstä mahdollisesti aiheutuvaa stressiä. Jos kuitenkaan et halua kissaasi jakamaan työpöytääsi, tulee se yrittää tehdä selväksi jo heti alussa. Rakenna ystävällesi mukava nukkumapaikka lähelle työpistettäsi ja jos kissasi kuitenkin haluaa valloittaa työpöytäsi, nosta hänet hellästi mutta johdonmukaisesti alas. Toista tarvittaessa. Uudelleen ja uudelleen.

Paras paikka kissan päiväunille pöydällä

Sinä painat hommia ja kissasi nukkuu. Täydellistä, sillä nukkuva kissa on rauhoittava ja inspiroiva samaan aikaan. Kissan päiväunet toteutuvat parhaiten sille sopivassa paikassa, jonka se yleensä itse valitsee ja moni kissa valitseekin palvelijansa sylin tai olkapään päiväunipaikakseen. Mutta mikä on mukavaa vielä viiden minuutin jälkeen, ei ole välttämättä ole sitä enää puolen tunnin päästä. Siksi onkin parempi yrittää tarjota kissalle omaa nukkumapaikkaa pöydältä. Vinkki: Jos työpöydälläsi on tilaa, rakenna kissallesi mukava sänky sen päälle, näin kissasi saa olla lähelläsi. Samalla voit itse rentoutua työn lomassa rapsuttelemalla kissaasi sopivin väliajoin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pienet tassut näppäimistöllä voivat aiheuttaa ”työtapaturman”...

Etätyöskentely kissan kanssa: luovat tauot hurisijan seurassa

Kun olet täyttänyt taulukoita tuntitolkulla tai olet juuri lopettanut hankalan puhelun, hyödyt muutaman minuutin kestävästä pikarentoutuksesta ja silloin on etu, että työkaverisi on kissa. Ota esille kissasi lempilelu: pallo, höyhenhuisku tai tee paperista mytty ja leikitä kissaasi. Päästä sen luontainen metsästäjä valloilleen. Tämä vahvistaa suhdettanne, virkistää itseäsi ja voit jatkaa töitä uusin voimin pienen tauon jälkeen.

”Pelisäännöt” kotitoimistolle

Kissasi kerjää sinua leikkimään mutta aikataulu painaa päälle? On tärkeää, että sinä teet aloitteet leikkeihin, näin kissa ei välttämättä toista kerjäämistään. Jos kissasi on sisäkissa, tulee kuitenkin huolehtia siitä, että sillä on paljon tekemistä ja tämä sisältää tietenkin säännölliset leikki- ja hellimishetket kanssasi. Yksi kissa kyllästyy helposti neljän seinän sisällä, joten olisi hyvä, että kissoja olisi kaksi. Näin ne voivat pitää seuraa toisilleen ja sinulle jää paremmin aikaa keskittyä töihisi. Jos sinulla on tarjota kissoillesi turvallinen paikka ulkoiluun, voit yrittää kohteliaasti pyytää näitä siirtymään ulos siksi aikaa, että saat purettua työsumaasi.

eak8dda / stock.adobe.com

Sopivat aktivointilelut kissalle

Pystyäksesi työskentelemään keskittyneesti tarvitset mielenrauhaa. Mutta entä jos kollegasi tahtookin mieluummin leikkiä? Nyt! Heti! Välittömästi! Tässä tapauksessa kannattaa pitää varastossa kokoelma aktivointileluja, eli leluja, joilla kollegasi saa aikansa kulumaan ilman sinua. Tässä muutamia ideoita, joilla pitää kissa kiireisenä

Mitä suurempi valikoima leluja löytyy, sitä paremmin kissan aika kuluu. Kun vaihdat käytössä olleen lelun muutamaksi päiväksi toiseen, tuntuu aiemmin käytössä ollut lelu taas mielenkiintoisemmalta.

Kuinka välttää työpöydän kaaos?

Etenkin nuoremmille kollegoille on jokainen asia uusi ja jännittävä. Kannattaakin suhtautua huumorilla, jos kynäsi joutuu hyökkäyksen kohteeksi, tietokoneen näyttöä pahoinpidellään tai kollegasi asettuu mukavasti hiirikätesi päälle. Tästä syystä on hyvä pitää tärkeät dokumentit poissa kollegasi ulottuvilta. Vaarana on, että niihin pureudutaan. Kirjaimellisesti. Jos teillä on epäonnea matkassa ja kollegan vatsassa kiertää, saattavat tärkeät paperit likaantua jo kertaalleen syödyistä asioista. Jos työpöydälläsi seikkailee nuoria tai hieman kömpelömpiä yksilöitä, sijoita nesteitä sisältävät mukit ja kupit turvalliseen paikkaan. Eli pois kissan ulottuvilta. Jos tykkäät napostella työpöydän äärellä, huomioi että kollegasi saattaa himoita juuri samaa asiaa. Ole erityisen tarkkana näppiksen alle piilottamastasi suklaasta, se on kissallesi myrkyllistä.

Etätyöskentely kissan kanssa: tiedostojen suojaus

Kissat rakastavat tepsutella näppäimistön päällä ja tästä syystä on erityisen tärkeää, että tallennat tiedostoja säännöllisesti. Tämä on syytä tehdä myös, jos poistut edes hetkeksi työpisteeltänne. Kissan tekemiä muutoksia tiedostoihin ei välttämättä tule huomatuksi juuri sillä hetkellä ja myöhemmin niiden korjaaminen on ärsyttävää. Tarkista siis tauon jälkeen, että dokumentti on entisellään.

Kissan turvallisuus

Erityisesti nuoret kissat voivat niellä pieniä esineitä tai järsiä johtoja. Säilytä siis klemmarit, pyyhekumit, mustepatruunat ja muut pikkuesineet laatikoissa, jotta kissa ei pääse niihin käsiksi. Paras tapa suojata johdot ja kaapelit ovat johtosuoja eli joustava putki, jonka sisälle johdot pujotetaan. Ajan myötä opit tuntemaan kollegasi tavat mutta alussa tätä ei kannata jättää kotitoimistolle valvomatta.

Toivomme sinulle ja kissallesi mukavia etätyöhetkiä!

Hyödyllisimmät artikkelimme