Askartele itse kissan joulukalenteri

Kissan joulukalenteri

Kissan joulukalenteri on helppo askarrella.

Joulu lähestyy ja pitkät, pimeät illat ovat kuin luotuja askarteluun. Voit ilahduttaa kissaasi vaikka itsetehdyllä joulukalenterilla. Tästä artikkelista saat vinkkejä, kuinka kissan joulukalenteri syntyy.

Joulu tulla jollottaa, ulkona on kylmää ja pimeää, joten on aika korkata pipari- ja glögikausi. On aika mukavalle puuhastelulle kotona.

Itsetehdyillä joulukalentereilla ilahdutat rakkaitasi, kissaa unohtamatta. Kissan joulukalenteriin tulee 24 pientä pakettia, joista jokainen sisältää pienen yllätyksen. 

Materiaalit kissan joulukalenteriin

Tarvitset kalenteriin tietenkin 24 pientä yllätystä. Esimerkiksi herkut ja pienet kissanlelut ovat oikein sopivia yllätyksiä joulukalenteriin.

Zooplussan verkkokaupasta löydät laajan valikoiman edullisia leluja kissoille. Valikoimasta löydät muun muassa erilaisia palloja ja täytettyjä hiiriä.

Tarvitset myös jouluista lahjapaperia, johon kääriä yllätykset.

Tarvikkeet kissan joulukalenteriin:

  • Sakset
  • Lahjapaperia
  • Etikettitarroja
  • Kynä
  • 24 pientä yllätystä (nameja, leluja)

Askarteluohjeet

Leikkaa lahjapaperista 24 sopivankokoista palaa ja lahjanarusta 48, noin 25 cm:n mittaista pätkää. 

Paketoi yllätykset kierittämällä lahjapaperi löysästi niiden ympärille ja solmi molemmista päistä kiinni lahjanarulla kuin karamelliksi. Kääri paketit niin löyhiksi, että kissasi saa ne itse auki.

Liimaa jokaiseen pakettiin tarra ja numeroi ne yhdestä 24:ään. Kultatussilla saat numeroihin juhlavuutta.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää lahjapaperin sijasta nenäliinoja. Ne eivät ole ehkä niin jouluisia mutta repeytyvät kissan mielestä ihanasti.

Voit myös paketoida yllätykset teipillä sulkien mutta jos kissallasi on taipumusta muovin nakertamiseen, on turvallisempaa pysytellä paperissa ja lahjanarussa.

Älä koskaan jätä lahjanarua ja kissaasi keskenään. Lahjanaru on monen kissan mielestä huippukiva lelu mutta kissaa ei tule koskaan jättää ilman valvontaa narurullan tai narunpätkän kanssa. Leikin tiimellyksessä naru voi kiertyä kissan kaulan ympärille ja aiheuttaa tukehtumisriskin. Myös syöty naru voi aiheuttaa vaaratilanteen.

Päckchen für den Katzen Adventskalender basten.

24 lahjaideaa kalenteriin

Voit täyttää itsetehdyn kalenterin kissan herkuilla tai pienillä leluilla. Rouskuvat namit tai kuivaruoka on oiva täyte pakettiin. Voit ilahduttaa kotitiikeriäsi myös pienillä palloilla tai pikkuisilla pehmoleluilla. Tässä muutamia vinkkejä:

Jos muut joulukiireet painavat päälle, voit myös ostaa pieniä paperipusseja, joihin piilottaa samettitassusi yllätykset. Numeroi pussit yhdestä 24:ään, täytä ne ja sinulla on silmänräpäyksessä valmis joulukalenteri.

Voit myös tilata kissallesi valmiin joulukalenterin Zooplussan verkkokaupasta. Kalenterit on täytetty pakastekuivatuilla makupaloilla, kuten Cosman snackseilla.

Cosma Adventskalender

Cosma Snackies -joulukalenteri

  • 24 Cosma-makupalaa neljällä herkullisella maulla
  • Herkullisia liha- ja kalakuutioita
  • Jokaisen 24 luukun takaa löytyy jopa kolme herkkua

Ei kaikkea kerralla

Kissojen joulukalenterit eivät eroa ihmisten joulukalentereista kuin sisältönsä puolesta. Kissalla ei tosin ole kärsivällisyyttä avata vain yhtä luukkua päivässä, toisin kuin useimmilla ihmisillä, vaan se saattaa yrittää ahmaista kaikki kalenterin herkut kerralla.

Vaikka kissan joulukalenteri olisi kaunis joulukoriste jo itsessään, kannattaa se kuitenkin pitää poissa kissan tassujen ulottuvilta ja antaa sen avata vain yksi luukku päivässä.

Valmiina ostettua kalenteriakaan ei tule jättää kissan ulottuville, koska helposti omistajan huomion ollessa muualla, kissa yrittää repiä kalenterin luukut auki ja siinä ohessa itse kalenterin.

Varmista kissallesi turvallinen joulu ja kartoita etukäteen mahdolliset vaaran paikat. Turvallisesta joulusta lisää artikkelissamme: Joulu kissan kanssa: Vinkkejä turvalliseen juhlaan.

Hyödyllisimmät artikkelimme
11 min

Miten kissat tutustuvat toisiinsa?

Kissaa ei enää pidetä eläimenä, joka mieluiten elää yksinään omissa oloissaan.  Monet kissojen kanssa elävät ovat huomanneet, että kissat viihtyvät mainiosti muiden kissojen seurassa. Etenkään kissanpentuja tai pelkästään sisäkissana eläviä kissoja ei oikeastaan saisi pitää yksinään. Miksipä et siis hankkisi yksinäiselle kissalle toista (tai kolmatta) kissaa seuraksi löytöeläinkodista tai kissankasvattajalta? Ei ole kuitenkaan varmaa, että monen kissan talouden saa toimimaan ongelmitta.
11 min

Kissa ja koira yhdessä – onnistuuko se?

Sanonta kuuluu "kuin kissa ja koira", mutta sillä tarkoitetaan, että yhteiselosta on sopu kaukana. Eivätkö kissa ja koira tosiaankaan tule toimeen keskenään? Missä on kissan ja koiran oletetun eripuran syy? Onko mahdollista pitää kissaa ja koiraa samassa taloudessa niin, että molemmat eläimet ovat olosuhteisiinsa tyytyväisiä? Ottaisitko mieluummin kissan vai koiran lemmikiksesi? Kaikkien eläimistä pitävien ei ole helppo vastata tähän kysymykseen. Ihmiset pitävät yleensä monista eläimistä, mahdollisesti myös tasavertaisesti kissoista ja koirista. Sekä kissojen itsenäisyydellä että koirien uskollisuudella on omat ihmisiä miellyttävät puolensa. Jos haluaa itselleen nelijalkaisen lemmikin, ei aina välttämättä tarvitse valita kissan ja koiran välillä. Molempia lemmikkeinään pitävät ovat saaneet huomata, että kissasta ja koirasta voi tulla keskenään ihan hyvät kaverit. Se kuitenkin edellyttää sitä, että molemmat eläimet on sosiaalistettu hyvin ja että niiden on annettu rauhassa tottua toisiinsa.
11 min

Kissan adoptointi – kasvattajalta, löytöeläinkodista vai yksityiseltä adoptoiminen?

Oletko jo pitkään halunnut oman kissan? Olet etsinyt tietoa siitä, mitä kissan pitäminen käytännössä merkitsee, ja tullut siihen tulokseen, että kissa saisi luotasi hyvän kodin. Asia on siis siltä osin selvä - seuraavaksi on vuorossa kissan etsimisen vuoro ja kissan adoptointi. On monta syytä valita kissa lemmikkieläimeksi. Monien mielestä kissa on vastustamattoman suloinen lemmikki ja sopiva siliteltäväksi sylissä tai sohvalla lekotellessa. Aina välillä sen leikkisä mieli kuitenkin tempaa mukaansa hupsuttelemaan. Eläinkaupassa kissoille on olemassa monenlaisia hyödyllisiä tai hauskoja tuotteita, jotka huomioivat kissan tarpeet. Kuka kissanystävä voisikaan vastustaa söpöjä leluhiiriä, innovatiivisia lelukeppejä tai kissanruokakuppeja, jotka sopivat kodin sisustukseen. Ehkä olet jo selvittänyt miltä unelmiesi kissa näyttäisi, millainen se olisi luonteeltaan tai haluaisitko tarjota kodin jopa kahdelle kissalle. Mistä sitten adoptoida kissa? Olisiko löytöeläinkoti hyvä ratkaisu vai kasvattaja parempi? Entä löytyisikö unelmien kissa sanomalehden ilmoituspalstalta, kaupan ilmoitustaululta tai netin kautta lähietäisyydeltä haettavaksi?