Kissanminttu

Kissanminttu rauhoittaa kissoja

Kissanminttu rauhoittaa kissoja.

Monet kissat aistivat kissanmintun tuoksun. Minttu kuuluu kasvitieteellisesti huulikukkaiskasveihin. Kasvin nimi johtuu siitä, että se houkuttelee voimakkaasti sukukypsiä kissoja. Kissojen reaktio vaihtelee geeneistä riippuen ja ilmenee voimakkaana vain noin 50 prosentilla kissoista. Kissanminttu houkuttelee paitsi sisäkissoja, myös isoja kissaeläimiä. Sen sijaan rottia sen haju karkottaa.

kissanminttu
Kissanminttu.

Kissanmintun vaikutus

Kissanmintun vaikutuksen laukaisija ei ole vielä täysin tiedossa. Uskotaan, että eläimet yhdistävät kasvin tuoksun pariutumisrituaaliin. Sillä on kissoihin huumaava vaikutus, ja mintussa kieriskely rentouttaa niitä. Lisäksi kissanminttu innostaa nelijalkaista ystävää leikkimään ja saa laiskemmatkin eläimet aktivoitumaan. Kissanpentuihin ja iäkkäämpiin kissoihin minttu ei kuitenkaan vaikuta. Erityisesti epämiellyttävissä tilanteissa, esimerkiksi matkalla eläinlääkäriin, kissa voidaan houkutella kuljetuslaatikkoon kissanmintun avulla.

Monet kissanomistajat pohtivat, onko kissanminttu myrkyllistä nelijalkaisille ystäville. Tähän mennessä kissanmintulla ei ole havaittu sivu- tai haittavaikutuksia, joten voit käyttää sitä huoletta. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa altistaa kissoja kissanmintun tuoksulle päivittäin. Käyttö kerran viikossa riittää ja ehkäisee liiallista stimulaatiota. Kissan tulee luonnollisesti olla terve, kun sille annetaan minttua.

Kissanmintun kasvattaminen

Kissojen ohella minttu on äärimmäisen käytännöllinen myös puutarhassa, sillä erityisen vaikuttavan aineen ansiosta se pitää hyönteiset ja tuholaiset loitolla. Kasvi on suhteellisen vaatimaton ja kestävä. Kissanminttu kasvaa parhaiten aurinkoisella paikalla ja menestyy lähes kaikenlaisessa maaperässä. Ensimmäisen kukinnan jälkeen minttua voidaan hieman leikata toisen kukinnan varmistamiseksi.

Kissanminttu vetää kissoja puoleensa.
Kissanminttu vetää kissoja puoleensa.

Kissanmintulla varustettu kissanlelu

Vain harvat kissat voivat vastustaa mintun tuoksua. Kissat rakastavat sitä, eikä yksikään kissanminttua sisältävä kissan lelu ole turvassa samettitassuilta. Kasvin kevyesti huumaava vaikutus lisää kiinnostusta lelua kohtaan ja lisää kissasi aktiivisuutta. Tämä tarjoaa kissallesi puuhastelua tuntikausiksi ja pitää kissasi hyvässä kunnossa.

Kissoille tarkoitetuilla minttua sisältävillä palloilla leikkiminen pitää rakkaan lemmikkisi varmasti kiireisenä, sillä ne sopivat mainiosti leikkimiseen ja telmimiseen. Kissanminttua sisältävä onkilelu innostaa kissaasi leikkimään ja tekee myös laiskasta kissasta suuren saalistajan. Se innostaa kissaa hiipimään, hyökkäämään, hyppimään ja jahtaamaan.

Kissanmintun ja kissanminttua sisältävien plyysihahmojen lisäksi valikoimassamme on myös kissanminttua sisältäviä herkkuja sekä Felisept-tuotteita.

Hyödyllisimmät artikkelimme
8 min

Kissa maukuu yöllä, mitä tehdä?

Jokainen kissan omistaja on varmasti maannut ajoittain sängyssään valveilla kuunnellen kissansa yöllistä konsertointia. Mitä tehdä, kun kissa vie mouruamisellaan yöunet ja miksi niin monet kissat elämöivät varsinkin öisin? Mikä hiljentäisi nämä yölliset aariat?
3 min

Miksi kissa nuolee ihmistä?

Jos tunnet kaksi kissaa, jotka pitävät erityisen paljon toisistaan, hyvällä onnella voit tarkkailla niitä niiden hoitaessa toistensa turkkia. Silloin kissat nuolevat toisiaan rakastavasti. Monet kissanomistajat kuitenkin ihmettelevät, miksi kissa nuolee ihmistä?