Kissan ruokavalion muutos

Kissan ruokavalion muutos

Kissat voivat olla usein itsepäisiä ruokavaliota muuttaessa.

Joskus kissan ruokavalio on vaihdettava, joko lääketieteellisistä tai muista syistä. Artikkelissa kerromme, kuinka uudesta ruoasta voi tehdä kissalle maistuvaa ja miten muuttaa ruokavaliota vatsalle ja suolistolle lempeällä tavalla.

Syitä muuttaa kissan ruokavalio

Kissat ovat usein erittäin nirsoja ja haluavat pitää kiinni tietyntyyppisestä ruoasta. Miksi kissan ruokavalio pitäisi vaihtaa? Mahdollisia syitä kissojen ruokavalion muuttamiseen on useita:

Kuinka kissan ruokavalio muutetaan?

Kissan ruokavalion muutos tarvitsee usein kärsivällisyyttä. Ruokavaliota tulisi vaihtaa hitaasti noin kahdeksan tai kymmeneen päivän ajan, sillä äkillinen ruoanvaihto voi aiheuttaa kissalle vatsaongelmia. Ripulin ja oksentelun välttämiseksi kissa tulee totuttaa hitaasti uuteen ruokaan.

Sekoita uutta ruokaa kissan nykyiseen ruokaan vähitellen. Ensimmäisenä päivänä lisää vain noin teelusikallinen uutta ruokaa kissan nykyisen ruoan sekaan. Voit sitten sekoittaa päivä päivältä yhä enemmän uutta ruokaa mukaan, kunnes se korvaa kissan edellisen ruoan.

Kissani ei hyväksy uutta ruokaa – mitä pitäisi tehdä?

On myös kissoja, jotka kieltäytyvät syömästä pienintäkään määrää erilaista ruokaa, kuin mihin ovat tottuneet. Tällöin huijaaminen on sallittua! Jotta uusi ruoka maistuisi kissallesi, voit tehdä pari temppua.

Voit esimerkiksi lisätä pari herkkua tai lohiöljyä ruoan sekaan ruokahalun herättämiseksi. Märkäruokaa voi koittaa lämmittää hieman, mikä tekee hajusta voimakkaamman ja kannustaa kissaa syömään.

Voit myös asettaa kissan ruokakupin viereen toisen kupin, jossa on hieman uutta ruokaa. Näin kissa voi vähitellen tottua tuntemattomaan hajuun ja uteliaisuus herää.

Olivatpa ruokavalion muuttamisen syyt mitkä tahansa, jos kissa kieltäytyy kokonaan uudesta ruoasta eikä syö lainkaan, sinun on luovuttava yrityksestä. Kissojen maksa on hyvin herkkä paastoamiselle, joten syömättömyys on erittäin vaarallista.

Erikoisruokavalion aloittaminen

Erikoisruoka ei välttämättä tarkoita painonpudotusta tukevaa ruokaa. Erikoisruoka on terveyttä tukevaa ruokaa, jota tarjotaan tiettyjen sairauksien yhteydessä. Näitä ruokia saa tarjota vasta eläinlääkärin diagnoosin ja suosituksen jälkeen.

Erikoisruoat on aina valmistettu tiettyyn ravitsemukselliseen tarkoitukseen. Näitä ovat erityisesti:

Jos kissan ruokavalio on vaihdettava terveydellisistä syistä, onnistumisen on tietysti tärkeää. Onneksi kissoille on nykyään tarjolla laaja valikoima erikoisruokia. Vaihto vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä. Jos kissasi kieltäytyy kokonaan uudesta ruoasta, voit aloittaa uuden yrityksen toisella ruoalla.

Laadukasta kissanruokaa on saatavana zooplussalta! Tarkan tuotekuvauksen lisäksi löydät myös ainesosien yksityiskohtaisen luettelon ja analyysin. Näin voit valita täydellisen kissanruoan.

Hyödyllisimmät artikkelimme
2 min

Saako kissalle antaa maitoa?

Moni yhdistää mielessään maidon ja kissat toisiinsa. Useissa lastenkirjoissa ja elokuvissa kissa kuvataan litkimässä maitoa onnellisena. Tämä ei ole vain tarua, sillä kissat todellakin rakastavat maitoa. Yksi teoria tähän maidonhimoon on, että se muistuttaa kissoja niiden imetysajasta. Mutta saavatko kissat juoda maitoa?
5 min

Ikääntyvän kissan ravinto

Turkki alkaa harmaantua ja käynti alkaa hidastua - mutta ei kannata surra! Kun seniorikissa saa oikeanlaista ravintoa syödäkseen, se pysyy ikävuosistaan huolimatta hyväkuntoisena ja terveenä. Eläinlääkärin määräämän hoidon lisäksi voidaan hyvällä ravinnolla torjua vaivoja, jotka ovat mahdollisten kroonisten sairauksien aiheuttamia - ikääntyvän kissan ravinto on siis suuressa osassa sen terveyttä.
3 min

Kissalle myrkylliset kasvit

Pihasi kukat ovat kauneimmassa loistossaan ja kissasi maistelee puutarhakasveja sieltä täältä. Niin idylliseltä kuin tämä voikin kuulostaa, saattaa siinä myös piillä vaara - kissalle myrkylliset kasvit saattavat näyttää harmittomilta, mutta eivät totisesti ole sitä!