Koirat

Koiratietonurkka - tietämisen arvoisia ja hyödyllisiä vinkkejä nelijalkaisen ystävän kanssa elämiseen sekä uusimpia artikkeleita koiran pidosta. Lue lisää

4 min

Valmista itse koirien jäätelö: 7 helppoa reseptiä

Kuumina kesäpäivinä ei ole juuri mitään parempaa kuin virkistävä jäätelö. Tämän osoittavat myös koiran kaihoisat katseet kylmää herkkua kohtaan. Reseptiemme avulla voit helposti valmistaa itse herkullista koirien jäätelöä ja hemmotella kesällä nelijalkaista ystävääsi terveellisellä jäätelönautinnolla.
6 min

Itsetehdyt koirankeksit

Myönnettäköön, valmiiden herkkujen ostaminen zooplus-verkkokaupasta on nopeampaa. Mutta se ei ole yhtä hauskaa. Ja on muitakin hyviä syitä tehdä koirankeksit itse. Seuraavaksi saat tietää, mitä itsetehdyt koirankeksit ovat, miten niitä tehdään ja säilytetään sekä saat herkullisia resepti-ideoita, jotka takuulla maistuvat koirallesi.
4 min

Leivo itse koiran kakku: kolme herkullista reseptiä

Onko koirasi syntymäpäivä? Silloin koirasi saa kenties uuden lelun lahjaksi - mutta miten olisi myös koiran kakku? Juhlistaaksesi päivää voit myös leipoa sille herkullisen kakun. Se ei ole lainkaan vaikeaa – tästä artikkelista löydät kolme koiran kakkureseptiä, jotka takuulla maistuvat nelijalkaiselle ystävällesi!
4 min

Koiran läähätys yöllä: vinkit levolliseen yöhön

Läähätys on koiran ominaisuus samalla tavoin kuin hännän heilutus, eikä se yleensä aiheuta huolta. Mutta entä jos koira läähättää ja huohottaa paljon, varsinkin öisin, eikä saa siksi tarpeeksi lepoa? Lue tästä artikkelista, mistä koiran läähätys yöllä johtuu ja kuinka voit auttaa levotonta koiraasi.
6 min

Ahdistunut koira: mitä voin tehdä koiran auttamiseksi?

Kun koira reagoi uuteen asiaan varautuneesti, ei ole syytä huoleen. Ongelmia kuitenkin syntyy, jos koira ahdistuu huomattavasti arkipäivän tilanteissa. Tällöin jo kova ääni tai portaat voivat saada nelijalkaisen hermostumaan. Ylen määrin ahdistunut koira tekee arjen haasteelliseksi, ja koira itse kärsii stressistä. Tässä vinkkejä, joilla voit lisätä lemmikkisi itseluottamusta.
3 min

Prebiootit ja probiootit koiralle

Onko koirasi suolistofloora epätasapainossa? Tällöin prebiootit tai probiootit koiralle voivat tukea luonnollista suolistoflooraa. Selitämme, mitä nämä aineet ovat ja mihin sinun on kiinnitettävä huomiota annostelussa.
3 min

Koiran valeraskaus

Käyttäytyykö koirasi ikään kuin se olisi tiineenä tai sillä olisi pentuja, vaikka näin ei ole? Syynä voi olla koiran valeraskaus. Mutta mistä narttukoiran valeraskauden tunnistaa? Ja kuinka voit auttaa koiraasi parhaiten?
4 min

Koiran suolitukos

Monet koirat nielevät lelun jossain vaiheessa elämänsä aikana. Pahimmassa tapauksessa tuloksena voi olla koiran suolitukos. Lue tästä artikkelista, mitä se tarkoittaa nelijalkaisen ystäväsi terveydelle.
8 min

Pitkäkarvainen collie

Kaunis, älykäs, urheilullinen ja empaattinen: pitkäkarvainen collie – tv-sarjasta tuttu ”Lassie” – on yksi maailman suosituimmista koiraroduista. Tyylikkään ulkonäön ja monien positiivisten ominaisuuksien ansiosta tämä muinainen skotlantilainen rotu on itse asiassa ihanteellinen perhekoira.
6 min

Havannankoira

Havannankoira, Kuubasta peräisin oleva nelijalkainen ystävä, jolla on eurooppalaiset juuret, sopii jokaiselle koiranystävälle, joka haluaa elää mutkattoman, eloisan hurmurin kanssa.
7 min

Lagotto romagnolo

Alun perin ennen kaikkea vesikoirana työskennellyt lagotto romagnolo on nykyään tunnetuin tryffelikoira. Yhä useammat koiraystävät arvostavat tätä urheilullista nelijalkaista myös ystävällisenä seurakoirana.
3 min

Mantrailing koiran kanssa

Koirilla on parempi vainu kuin niiden kaksijalkaisilla ystävillään. Mantrailing onkin oiva keino hyödyntää koirien  herkkää hajuaistia. Katso mitä tarvitaan koirasi kanssa harrastamiseen ja mitä tarvitaan mantrailinginin aloittamiseen.
4 min

Koirauinti pitää nelijalkaisen hyvässä kunnossa

Uiminen sopii muuhunkin kuin koiran kesäiseen vilvoitteluun. Liikkuminen vedessä kohottaa nelijalkaisen ystäväsi yleiskuntoa ja huoltaa niveliä – ympäri vuoden. Opi täältä lisää siitä, miksi koirauinti parantaa erityisesti ylipainoisten ja vanhojen koirien hyvinvointia hauskanpitoa unohtamatta.
2 min

Koiratanssi

Istu, maahan ja tassu – nämä temput onnistuvat helposti useimmilta koirilta! Mutta entäs tanssi?! Agilityn ja tottelevaisuuskoulutusten lisäksi koirien kanssa voi harrastaa myös koiratanssia.
10 min

Leirintämatkailu koiran kanssa

Olipa sitten kyse asuntoautosta, asuntovaunusta tai teltasta, leirintämatkailu on suositumpi lomailumuoto kuin koskaan aikaisemmin. Mutta onnistuuko camping-loma myös koiran kanssa? Miten löydän koiraystävällisen leirintäalueen? Miten kuljetan koirani asuntoautossa, ja missä nelijalkainen ystäväni nukkuu teltassa?
7 min

Loma ilman koiraa – koiranvahti vai koirahoitola?

Vihdoinkin lomalle! Mutta mitä tehdä, jos koiraa ei voi ottaa mukaan? Koiranvahdit sekä koirahoitolat ovat suuri apu näissä tilanteissa. Kumpi näistä on koiralle parempi vaihtoehto, mitkä ovat kustannukset, ja mitä muuta tulisi ottaa huomioon? Keskustelemme tässä artikkelissa molempien ratkaisuiden hyviä sekä huonoja puolia, ja annamme vinkkejä koiran hoitoon jättämisen onnistumiseksi.
2 min

Koiran matkapahoinvointi

Joillekin eläimille nykyaikaisilla kulkuvälineillä, kuten autolla, linja-autolla, laivalla tai lentokoneella matkustaminen aiheuttaa säännöllisesti pahoinvointia. Niiden elimistöt tuntuvat sietävän vain hevoskärryjen tai polkupyörien kyytiä, tai yksinkertaisesti omilla jaloilla liikkumista. Herkempiä yksilöitä on sekä koirien kuin myös muidenkin eläinten joukossa.
Hyödyllisimmät artikkelimme
Koirat Koiran pito - koiran & koiranpennun adoptoiminen

Rakastaako koirani minua? 10 merkkiä, jotka todistavat sen

Kun rakastamme jotakuta, haluamme luonnollisesti myös tietää millaiset tunteet vastapuolella on meitä kohtaan. Kukapa ei haluaisi lukea näitä rakkaudenmerkkejä myös omilta lemmikeiltämme, kuten kaneilta tai koirilta. Koirat eivät luonnollisestikaan pysty sanoilla osoittamaan rakkauttaan, minkä vuoksi niillä on oma tapansa näyttää tunteensa. Nämä merkit ovat helpommin tunnistettavissa kuin osaisit ajatellakaan ja jokaisessa meissä piilee kyky ymmärtää koiriemme kieltä ja oppia näkemään, rakastaako koirasi sinua.
Koirat Koiran hoito ja terveys

Koiran juoksut

Vaikka koiran juoksut on täysin luonnollinen ilmiö – koiran epätavallinen käytös, ärtymys läiskistä uudella matolla tai pelko ei-toivotusta tiineydestä aiheuttavat huolta monille omistajille. Täältä voit lukea kaiken, mitä koiran juoksuajasta on syytä tietää ja miten sinä ja koiraneitisi selviätte siitä yli ilman stressiä.
Koirat Koirarotuja

Pomeranian

Nämä pienet pyörremyrskyt eivät tee vaikutusta koollaan, vaan ystävällisyydellään, itsevarmuudellaan ja energiallaan. Ei siis ihme, että pieni pystykorvainen pomeranian valtaa koiraihmisten sydämiä ja koteja.
Viimeisimmät artikkelit

Koiratietonurkassa kerromme koirien rotukohtaisista ominaisuuksista ja miten valmistautua tulevan lemmikin adoptointiin. Miten valita lemmikki vai valitseeko se sinut? Entä kuinka valmistautua lemmikin tuloon ja miten se oppisi tuntemaan sinut ennen luoksesi muuttamista? Kuinka toivottaa lemmikki tervetulleeksi ja mitä tarvikkeita hankkia ennen sen uuteen kotiin muuttamista?

Koiratietonurkassa selvitämme, mitä koiran kouluttamisessa tulee huomioida. Millaiset harjoitukset sopivat eri roduille? Miten vaikuttaa koiran käyttäytymiseen leikin ja kehumisen kautta? Millaiset neuvot ovat tarpeen pennun, mutta myös nuoren tai aikuisen koiran, kouluttamisessa? Miten reagoida aggressiiviseen käyttäytymiseen, kuten haukkumiseen, murisemiseen tai näykkimiseen, ja mitä sille voi tehdä?

Vinkeissämme käsittelemme myös koiran terveyttä ja hoitoa. Koiratietonurkka kertoo sairauksista, niiden ensimmäisistä merkeistä ja tavallisimmista oireista, sekä mitä voit tehdä suojellaksesi koiraasi loisilta ja mitä rokotuksia koirasi tarvitsee. Käsittelemme kasvattajillekin olennaista tietoa lisääntymistä sekä kaikkien koiranomistajien yhteisiä pulmia, kuten turkin hoitoa. Entä kuinka usein koiraa pitäisi kylvettää, harjata tai trimmata?

Neuvomme sisältävät myös tärkeitä ruokintavinkkejä sekä tietoa tavallisimmista koiranruoista ja erityisruokavalioista, erityisesti ylipainoon, intoleransseihin ja allergioihin tai sairauksiin liittyen.

Käsittelemme myös koiran kanssa matkustamista ja koiran kuljetusta. Kuinka kauan etukäteen on valmisteltava autolla, junalla, bussilla tai lentokoneella matkustamista? Minkä kokoinen ja painoinen koira pääsee vielä kanssasi lentokoneen matkustamoon? Entä ilmaston ja paikallisten käytänteiden huomioiminen koiran kanssa matkustettaessa?

Luonnollisesti koiratietonurkka käsittelee myös tärkeitä arjen aiheita, kuten leikkiä ja liikuntaa. Kuinka paljon liikuntaa nelijalkainen tarvitsee, mitä aktiviteetteja eri roduille suositellaan ja millaisia uusimpia ideoita ja tuotteita on koiran kanssa leikkimiseen? Millaiset hihnat soveltuvat koiran kanssa lenkkeilyyn? Miksei rakkaasi halua leikkiä muiden koirien kanssa? Entä mitä tehdä, jos nelijalkainen ystäväsi pelkää lajitovereitaan?