54 Nämä artikkelit löytyivät "koiranpentu"

Koirat Koiran koulutus

Mitä tehdä, kun koiranpentu puree?

Jo noin kuuden viikon ikäisenä, suloisimmillakin koiranpennuilla on jo yli 28 pientä hammasta, joita ne voi käyttää tehokkaasti. Neulanpäitä muistuttavilla pienillä aseilla koiranpentu puree ikävästi. Koiranpennun hampaat eivät kuitenkaan aiheuta vielä vakavia vammoja. Siitä huolimatta on jokaisen koiranomistajan kiinnitettävä huomiota koiran puremiskäyttäytymiseen, jotta koira oppii olemaan purematta aikuisena. Mitä siis pitäisi tehdä, kun koiranpentu puree?
Koirat Koirarotuja

Pitkäkarvainen collie

Kaunis, älykäs, urheilullinen ja empaattinen: pitkäkarvainen collie – tv-sarjasta tuttu ”Lassie” – on yksi maailman suosituimmista koiraroduista. Tyylikkään ulkonäön ja monien positiivisten ominaisuuksien ansiosta tämä muinainen skotlantilainen rotu on itse asiassa ihanteellinen perhekoira.
Koirat Koirarotuja

Havannankoira

Havannankoira, Kuubasta peräisin oleva nelijalkainen ystävä, jolla on eurooppalaiset juuret, sopii jokaiselle koiranystävälle, joka haluaa elää mutkattoman, eloisan hurmurin kanssa.
Koirat Koirarotuja

Lagotto romagnolo

Alun perin ennen kaikkea vesikoirana työskennellyt lagotto romagnolo on nykyään tunnetuin tryffelikoira. Yhä useammat koiraystävät arvostavat tätä urheilullista nelijalkaista myös ystävällisenä seurakoirana.
Koirat Koirarotuja

Coton de tuléar

Ranskan siirtomaa-aikana pieni ja kaunis coton de tuléar oli Madagaskarin yläluokan koira. Nykyään se onneksi ilahduttaa paljon useampia koiranystäviä viehättävällä luonteellaan ja upealla ulkonäöllään. Asuinpaikasta riippuen rodun ystävien on kuitenkin matkustettava pitkiä matkoja saadakseen tällaisen seurakoiran omakseen: coton de tuléar on vielä nykyäänkin harvinainen rotu.
Koirat Koiran koulutus

Ahdistunut koira: mitä voin tehdä koiran auttamiseksi?

Kun koira reagoi uuteen asiaan varautuneesti, ei ole syytä huoleen. Ongelmia kuitenkin syntyy, jos koira ahdistuu huomattavasti arkipäivän tilanteissa. Tällöin jo kova ääni tai portaat voivat saada nelijalkaisen hermostumaan. Ylen määrin ahdistunut koira tekee arjen haasteelliseksi, ja koira itse kärsii stressistä. Tässä vinkkejä, joilla voit lisätä lemmikkisi itseluottamusta.
Hyödyllisimmät artikkelimme
Kissat Kissan hoito ja terveys

Kissan ikä

Tunnetusti koiran ikä on helppo päätellä koiran vuosissa: yksi koiranvuosi on yhtä paljon kuin seitsemän ihmisen vuotta, vaikkakin se hieman riippuu koiran rodusta ja painosta. Mutta miten kissan ikä lasketaan? Ja kuinka vanhaksi kissat ylipäätään elävät? Mistä iästä lähtien kissoja voidaan kutsua senioreiksi?
Koirat Koiran ruokinta

Mitä koira ei saa syödä?

Kaikkia ruokia, joita me ihmiset syömme, ei saa syöttää koiralle. Toisinaan jo pienikin määrä on koiralle myrkyllistä, kun taas toiset ainekset ovat myrkyllisiä vasta jatkuvasti nautittuna tai tietyllä tavalla valmistettuna. Tästä artikkelista löydät vastaukset kysymyksiin, mitä koira ei saa syödä ja mitä koiralle saa antaa.
Viimeisimmät artikkelit
Koirat Koirarotuja

Laika

Laika on kotoisin Pohjois-Venäjältä, ja siellä erilaiset alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä jo tuhansien vuosien ajan saalistus- ja valjakkokoirana. Sillä on alkuperäinen ulkonäkö ja rohkea, elinvoimainen luonne.