Hevosrodut

4 min

Friisiläinen

Friisiläinen on paitsi Euroopan vanhimpia, myös kalleimpia hevosrotuja. Elegantit liikkeet tekevät tästä majesteettisesta hollantilaisesta suositun ajo- ja kouluratsastushevosen. Erikoisen ruumiinrakenteensa vuoksi tämä jalo musta hevonen ei kuitenkaan sovellu aloittelijoille.

5 min

Islanninhevonen (islanninponi)

Peloton, rohkea ja tukeva: Näitä ominaisuuksia islanninhevosilla on vielä tänäkin päivänä. Islanninhevonen on nimittäin yksi maailman puhtaimmista ja alkuperäisimmistä hevosroduista. Sen luonnollinen kyky askellajeihin töltti ja passi tekee siitä myös aivan erityisen ratsuhevosen.

5 min

Poni

Vaikka poni onkin pieni ja söpö, sen ei tarvitse piiloutua muiden hevosrotujen taakse. Pieni hevonen osoittaa luonnollisen kokonsa erityisesti silloin, kun se on tekemisissä ratsastajien kanssa – ja se sopii erinomaisesti myös lapsille.

4 min

Quarterhevonen

Quarterhevonen on maailman laajimmalle levinnyt hevosrotu. Monet tunnetut elokuvahevoset kuuluvat tähän rotuun - kuten Black Beauty vuonna 1994 julkaistusta samannimisestä elokuvasta ja Pilgrim elokuvasta Hevoskuiskaaja. Nämä nelijalkaiset ystävät ovat kevyitä ja nopeita, mutta eivät ainoastaan kameran edessä.

4 min

Shetlanninponi (shettis)

Shetlanninponi pieni, mutta täynnä mahtavia ominaisuuksia. Se on älykäs, vaatimaton ja kulkee hevosharrastajien elämässä mukana pidempään kuin muut hevosrodut. Tutustu rotukuvauksen suloisiin poneihin, jotka ovat erityisen suosittuja hevosia aloittelijoiden keskuudessa.

5 min

Shirehevonen

Ne ovat ylivertaisia hevosia, sillä säkäkorkeudeltaan jopa kahden metrin kokoinen shirehevonen on suurempi kuin useimmat ihmiset. Myös niiden sydän on suuri, joten nämä Englannista peräisin olevat hevoset sopivat kaikille hevosharrastajille, joita sen ulkomuoto miellyttää.

5 min

Täysverinen hevonen

Niitä pidetään tuittupäinä. Täysveriseen hevostyyppiin kuuluvat hevoset ovat hermostuneita erityisesti silloin, kun ne eivät pysty täyttämään liikkumisen tarvettaan. Kilpailuissa ne antavat kaikkensa ja ovat myös suosittuja ratsuhevosia. Kuvauksestamme voit lukea, mikä on täysverinen hevonen, miten se erottuu muista ja mitä niiden hoidossa pitää ottaa huomioon.