Sisäkissan kanssa leikkiminen

kissan leikkiminen

Sisäkissa tarvitsee paljon virikkeitä

Sisäkissan omistajana haluat varmasti pitää huolen, että lemmikkisi voi elää mahdollisimman luonnollisesti. Tämän vuoksi asuntosi tulee tarjota paljon vaihtelua kissalle. Mitä vähemmän kiellettyjä paikkoja asunto sisältää, sen parempi.

Joustavat ruoka-ajat mukailevat kissan luonnollisia elinolosuhteita paremmin kuin säännölliset. Kissan tulisi saada viimeinen iltapala samoihin aikoihin kuin itse menet nukkumaan.

Kun tarjoat kissallesi vaihtelevuutta, kasvatat samalla sen stressinsietokykyä. Myös tämän vuoksi sinun tulisi leikkiä sen kanssa niin usein kuin mahdollista. Tuo kotiin vähintään kerran viikossa uusi laatikko piiloleikkeihin. Tämä muuttaa samalla myös kissan hajumaailmaa. Kodin äänimaailmaa tulisi myös aika ajoin uudistaa.

Miksi leikkiminen on sisäkissalle niin tärkeää?

Leikkiminen on kissalle erittäin tärkeää, sillä leikin avulla kissa lievittää stressiä. Se seuraa luonnollista vaistoaan ja pysyy näin hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Sisäkissalla on energiansa purkamiseen paljon vähemmän vaihtoehtoja kuin ulkokissalla. Sisäkissa tarvitsee liikuntaa ja leikkiä, jotta sen lihakset ja luut eivät surkastuisi ja se saisi tarpeeksi älyllistä haastetta.

Leikkiessäsi kissan kanssa huomaat nopeasti, että se on oikea leikkimisen ammattilainen. Ihmisten kanssa eläessään sisäkissat leikkivät mielellään hyvin vanhaksi asti. Kunhan lahjoitat tarpeeksi aikaasi lemmikillesi, innostuu se varmasti leikkimään.

Kissat, jotka vain makaavat huoneen nurkassa ja torkkuvat päivät pitkät, ovat usein antautuneet tylsyyteen. Kissan kanssa leikkiminen voi jopa ehkäistä sen käyttäytymisongelmia.

Miten stimuloit lemmikkiäsi oikein?

Harkituilla leikeillä voit harjoittaa sisäkissasi älykkyyttä. Jotta kissasi ei tylsistyisi, se tarvitsee jatkuvasti uusia haasteita. Sisällä asunnossa uhkana on vähäinen stimulaatio.

Grumpy Cat, sukka rapisevalla foliolla ja stimuloivalla kissanmintulla vaikuttaa niin innostavasti, että kissasi leikkii sillä mieluusti tuntikausia. Soittokello tuo leluun vielä kiinnostavan lisän.

Tukevat lelut, kuten Kong Kickeroo Kitten ovat myös suosittuja, sillä ne innostavat leikkimään ja tarjoavat lukemattomia erilaisia leikkimahdollisuuksia. Pehmolelut kiehtovat kissoja aina. Erityisen kiinnostavia ovat hiirilelut tai muut eläinlelut, jotka sisältävät spelttiä tai kissanminttua. Lelut sopivat kantamiseen, tökkimiseen, heittelyyn tai pureskeluun ja kissasi jaksaa leikkiä niillä tuntikausia. Pehmolelu toimii usein myös rakkaana unileluna.

Älykkäitä kissanleluja eri valmistajilta

Kissojen älypelit ja aktivointilelut ovat suosittuja, sillä ne edistävät luovuutta ja liikkuvuutta.

Hagenin Catit Play-N-Scratch on kissoille vastustamaton lelu, sillä se tarjoaa lukuisia eri toimintoja. Lelussa on raapimismatto, pallo, höyhenlelu ja aina yhtä ihanaa kissanminttua. Trixien Cat Activity Fun Board taas yhdistää monta hauskaa leikkiä.

Catit Design Senses -leikkirata on huikean jännittävä lelu, joka piristää kissasi arkea. Hehkuva pallo syöksyilee läpi mutkikkaan radan, jota voi halutessaan myös laajentaa lisäosilla. Parempaa innostajaa liikkumiseen on vaikea keksiä, sillä valopallon perässä kissasi juoksentelee väsymättä.

Lisää ketteryyttä sisäkissasi leikkeihin

Kissa-agility tarkoittaa kissan liikkumista läpi esteradan, tavoitteenaan tehdä mahdollisimman vähän virheitä. Kissa-agility on sisäkissoille mahtava mahdollisuus pysyä hyvässä kunnossa. Lajinomainen ja eläinystävällinen harjoittelu tukee kissasi koko tuki- ja liikuntaelimistöä, sekä edistää sen älykkyyttä.

Jos kissa-agility on sinulle uusi laji, on syytä aloittaa rauhallisesti ja edetä varovaisesti. Lemmikkisi ei saa ylirasittua, muuten sen kiinnostus lopahtaa nopeasti. Kunhan sinulla on käytössäsi oikeanlainen lelu, voit aloittaa harjoittelun ja innostaa kissaasi leikkimään. Tulet näkemään, kuinka se tarttuu kiitollisena tilaisuuteen.

Kissan kanssa piilosilla

Kissat rakastavat piilosilla oloa. Oli se sitten tunnelissa tai oven takana, kaikki piilot ovat yhtä jännittäviä. Myös pahvit ja laatikot ovat rakastettuja piilopaikkoja, joissa kissat ryömivät mielellään. Piiloleikki herättää kissojen luonnollisen metsästysvietin. Muista innostua leikistä kissan lailla, sillä tämä on helppo tapa yhdistää leikkiin älyllistä haastetta ja jännistystä.

Ilmaisia mobiilisovelluksia kissoille

Suurin osa kissoista on hulluna kissoille kehitettyihin mobiilisovelluksiin. „Game for Cats (Android)“ ja „Game for Cats (Apple)“ ovat sovellusten listaykkösiä. Tässä pelissä kissa jahtaa lasersädettä. Jos kissa nappaa sen, kuuluu kirkas ääni ja lasersäde katoaa vaaleanpunaiseen pilveen.

Paw Me“ pelissä kissasi voi pelata internetin välityksellä tuntematonta kissaa vastaan. Sovellus toimii saman periaatteen mukaan kuin edellämainittu peli, eikä pelikaverin löytyminen kestä pitkään. Lukuisat valittavissa olevat objektit liikkuvat näytöllä. Jos kissa nappaa näistä yhden, katoaa tuo objekti värikkääseen pilveen. Erityisen hauskana lisänä näyttöön ilmestyy ympyrä aina siihen kohtaan, jota kissa koskettaa.

Huomio: Tarkkaile kissasi leikkiä, jottei se vahingossa nielaise mitään sopimatonta tai jää kiinni leluun. Tarkista lelun kunto säännöllisesti ja vaihda vaurioitunut lelu aina uuteen.

Hyödyllisimmät artikkelimme
5 min

Sisäkissan kanssa leikkiminen

Sisäkissan omistajana haluat varmasti pitää huolen, että lemmikkisi voi elää mahdollisimman luonnollisesti. Tämän vuoksi asuntosi tulee tarjota paljon vaihtelua kissalle. Mitä vähemmän kiellettyjä paikkoja asunto sisältää, sen parempi. Joustavat ruoka-ajat mukailevat kissan luonnollisia elinolosuhteita paremmin kuin säännölliset. Kissan tulisi saada viimeinen iltapala samoihin aikoihin kuin itse menet nukkumaan. Kun tarjoat kissallesi vaihtelevuutta, kasvatat samalla sen stressinsietokykyä. Myös tämän vuoksi sinun tulisi leikkiä sen kanssa niin usein kuin mahdollista. Tuo kotiin vähintään kerran viikossa uusi laatikko piiloleikkeihin. Tämä muuttaa samalla myös kissan hajumaailmaa. Kodin äänimaailmaa tulisi myös aika ajoin uudistaa.
2 min

Kissan ulkotarha

Kissan ulkotarhan kustannukset voivat äkkiä kohota useampaan tuhanteen euroon. Monet kissanomistajat päättävätkin tehdä puutarhaansa kissan ulkotarhan omin neuvoin säästääkseen tämän hurjan summan. Siihen kuluvaa aikaa ei kuitenkaan kannata aliarvioida.
3 min

Kissan agility

Liikkuminen ja leikkiminen ovat olennainen osa terveellisen kissan elämää. Mikäli kissasi tylsistyy, johtaa se todella nopeasti erilaisiin vahinkoihin. Suurin osa kissoista rakastavat haasteita, jotka harjoittavat sekä niiden kehoa, että haastavat niitä ajattelemaan. Kissan agility on loistava kehitystä edistävä urheilumuoto, jossa yhdistyy treenaaminen ja hauskanpito. Kissan agility herättelee kissan luonnollista uteliaisuutta ja sitä voidaan harjoittaa sekä ulkona, että sisällä.