Itsetehdyt kissanherkut: nopeaa, helppoa ja herkullista

itsetehdyt kissankeksit

Kissan keksien leipominen yhdessä tuottaa sinulle ja lemmikillesi hauskuutta ja iloa.

Kissanherkkujen leipominen ei ole ollenkaan vaikeaa. Itsetehdyt kissanherkut ovat sekä herkullisiä että terveellisiä - ja tiedät varmasti, mitä ne pitävät sisällään! Esittelemme kolme herkullista reseptiä itsetehtyihin kissanherkkuihin.

Monet ihmiset pitävät kakkujen tai pikkuleipien leipomisesta. Mikä voisikaan olla ihanampaa kuin hemmotella ystäviä tai perheenjäseniä herkullisella kakulla? Miksi et siis leipoisi herkullisia kissanherkkuja myös kissallesi? Mutta kuinka itsetehdyt kissanherkut oikeastaan valmistetaan?

Kuinka kissanherkkuja leivotaan?

Periaatteessa leipominen kissoille ei juurikaan eroa leipomisesta ihmisille. Ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa, muotoillaan kekseiksi ja paistetaan sitten uunissa.

Kissojen itsetehdyt herkut eivät kuitenkaan ole makeita vaan suolaisia. Sokerin tai pähkinän sijaan ne sisältävät sitä, mistä kissat pitävät ja mitä ne myös syövät – esimerkiksi juustoa, kalaa tai lihaa.

kotitekoiset kissanherkut
Ovatko nämä minulle?

Itsetehtyjen kissanherkkujen edut

Kun leivot kissanherkut itse, tiedät aina tarkkaan, mitä ne sisältävät. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos kissasi kärsii allergioista. Koska itse tehdyt herkut eivät sisällä kemiallisia lisäaineita, ne ovat suhteellisen terveellisiä.

Itsetehtyihin kissanherkkuihin ei tarvita eksoottisia ainesosia tai erityisiä mausteita, joita kissa ei muutenkaan siedä. Kissanherkkujen ainesosat – esimerkiksi munan, tonnikalan tai juuston – löydät jokaisesta supermarketista.

Huomaa: Maitotuotteita, kuten voita, juustoa tai jogurttia, sisältävissä resepteissä tulee käyttää laktoosittomia tuotteita. Kissat eivät nimittäin siedä maitosokeria (laktoosia).

Kissanherkut sopivat erinomaisesti tuomisiksi tai joululahjaksi kissan omistavalle ystävälle.

Jos haluat aloittaa heti ja hemmotella silkkitassuasi itsetehdyillä herkuilla, tässä on kolme yksinkertaista reseptiä:

Juustokeksien resepti

Ainesosat

 • 140 g raastettua parmesaania
 • yksi muna
 • 4 tl voita tai laardia
 • 8 rkl perunajauhoa

Valmistus

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita parmesaani, muna ja voi tai laardi tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen perunajauhot ja sekoita, kunnes taikinassa on mukava, tasainen koostumus.

Muotoile valmiista taikinasta pitkiä, ohuita rullia, jotka ovat suunnilleen pikkusormen paksuisia. Leikkaa rullat veitsellä samankokoisiksi paloiksi.

Jaa raa’at taikinakeksit leivinpaperin päälle uunipellille. Varmista, että yksittäisten keksien välillä on riittävästi etäisyyttä, sillä munan ansiosta ne leviävät suunnilleen kaksinkertaisiksi.

Paista kissan juustokeksejä uunissa noin 10–15 minuuttia.

Tonnikalaa sisältävien itse tehtyjen kissankeksien resepti

Ainesosat

 • 140 g tonnikalaa purkista, valutettuna
 • yksi muna
 • 120 g kaurajauhoa
 • 1 rkl auringonkukkaöljyä
 • 1–2 rkl vettä

Valmistus

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita tonnikala, muna ja öljy tehosekoittimella. Lisää sitten jauho ja vesi ja sekoita, kunnes syntyy tasainen taikina.

Muotoile taikinasta pieniä palloja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille.

Kissan tonnikalakeksit valmistuvat uunissa noin 12–15 minuutissa.

Kanaa sisältävien kissankeksien resepti

Ainesosat

 • 250 g luutonta kananlihaa
 • 1 rkl jogurttia
 • 1 tl auringonkukkaöljyä
 • 200 g riisijauhoa
 • yksi muna

Valmistus

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Leikkaa kananliha pieniksi paloiksi ja keitä se vedessä. Kun liha on kypsää, anna sen jäähtyä hieman ja hienonna se sitten sauva- tai tehosekoittimella. Lisää muna, jogurtti ja öljy ja sekoita kaikki sekaisin haarukalla. Lisää sitten riisijauhoa vähän kerrallaan, kunnes on muodostunut taikina.

Kotona kypsennetyn kanan sijasta voit käyttää myös märkäruokaa, joka sisältää maustamatonta kananlihaa.

Muotoile taikinasta kahden teelusikan avulla pieniä palloja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Paina pallot haarukalla hieman litteiksi.

Paista kissanherkkuja uunissa n. 20 minuuttia.

herkut maistuvat kissalle
Herkullista: itsetehty kissanherkku.

Kuinka itsetehdyt kissanherkut säilytetään?

Kaikki kotona valmistetut kissanherkut on hyvä jäähdyttää paistamisen jälkeen. Laita herkut ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Ne säilyvät tällöin noin viikon.

Tärkeää: vain välipalaksi

Vaikka lemmikkiystäväsi haluaisi ahmia itsetehtyjä kissanherkkuja tonneittain, niitä ei ole tarkoitettu pääateriaksi. Kissasi ei saa tulla liian lihavaksi.

Anna itsetehtyjä kissanherkkuja aina vain välipalaksi, palkkioksi tai laita niitä älylelun sisään. Verkkokaupastamme löydät erilaisia älyleluja.

Hyödyllisimmät artikkelimme
2 min

Saako kissalle antaa maitoa?

Moni yhdistää mielessään maidon ja kissat toisiinsa. Useissa lastenkirjoissa ja elokuvissa kissa kuvataan litkimässä maitoa onnellisena. Tämä ei ole vain tarua, sillä kissat todellakin rakastavat maitoa. Yksi teoria tähän maidonhimoon on, että se muistuttaa kissoja niiden imetysajasta. Mutta saavatko kissat juoda maitoa?
3 min

Kissalle myrkylliset kasvit

Pihasi kukat ovat kauneimmassa loistossaan ja kissasi maistelee puutarhakasveja sieltä täältä. Niin idylliseltä kuin tämä voikin kuulostaa, saattaa siinä myös piillä vaara - kissalle myrkylliset kasvit saattavat näyttää harmittomilta, mutta eivät totisesti ole sitä!
5 min

Ikääntyvän kissan ravinto

Turkki alkaa harmaantua ja käynti alkaa hidastua - mutta ei kannata surra! Kun seniorikissa saa oikeanlaista ravintoa syödäkseen, se pysyy ikävuosistaan huolimatta hyväkuntoisena ja terveenä. Eläinlääkärin määräämän hoidon lisäksi voidaan hyvällä ravinnolla torjua vaivoja, jotka ovat mahdollisten kroonisten sairauksien aiheuttamia - ikääntyvän kissan ravinto on siis suuressa osassa sen terveyttä.