Mitä ostaa pikkujyrsijää varten

Mitä valita ostoskoriin pikkujyrsijää varten

Uuden perheenjäsenen tulo on riemukas tapahtuma. Jotta eläinkuntaan kuuluva jäsen viihtyisi uudessa kodissaan mahdollisimman hyvin heti ensimmäisestä päivästä alkaen, sille on hyvä hankkia kaikki tarpeelliset tuotteet jo etukäteen.

Jyrsijän häkki

Häkki on tarpeellinen varuste kaikille pikkujyrsijöille. Häkin on syytä olla mahdollisimman suuri. Esimerkiksi paljon liikkuvien eläinten, kuten maaoravien, häkin vähimmäismittojen tulee olla pohjapinta-alaltaan yksi neliömetri ja korkeudeltaan kaksi metriä. Myös chinchillat tarvitsevat paljon liikkumatilaa ja siksi korkean häkin. Jokaista kania tai marsua kohden on varattava pohjapinta-alaksi kaksi neliömetriä.

Pieneläinten juoma-astiat

Ruoka- ja juomakuppien on oltava sellaisia, että niitä ei saa pureskelemalla rikki. Paras valinta onkin keraamiset astiat tai saviastiat.

Häkkitarvikkeet

Kaikki pienjyrsijät tarvitsevat häkkiinsä käyttöä kestäviä tuotteita leikkimistä ja mielenkiintoista puuhailua varten. Häkki sisustetaan aina lajin mukaisesti. Chinchillat pitävät siitä, että häkissä on useita tasoja, joilla pääsee kiipeilemään ja hyppelemään. Maaoraville kiipeily ja mahdollisuus päästä suojaisaan paikkaan torkkumaan on tärkeää. Marsujen, kanien ja hamsterien häkit voi kekseliäisyyttä käyttäen sisustaa niin, että niihin tulee leikkialue, jossa voi telmiä rattoisasti ja aina silloin tällöin mennä piiloon.

Pikkujyrsijöiden ravinto

Kannattaa kysyä myyjältä tai jyrsijän aiemmalta omistajalta millaista ravintoa se on tottunut syömään. Jos on tarvetta, ruokavaliota on muutettava varovasti ja kiirehtimättä.

Kuljetuslaatikot ja -laukut

Pikkujyrsijän saa tuotua kotiin sitä varten suunnitellussa kuljetuslaatikossa tai kuljetuslaukussa. Siinä jyrsijä voidaan kuljettaa myös myöhemmin tarpeen vaatiessa eläinlääkärille.

Katso myös mitä muuta zooplussan Pieneläinten ruoat ja tarvikkeet -osastolta löytyy.

Muita samantyyppisiä tuotteita

Eniten luetut artikkelit

Kissan ikä

Tunnetusti koiran ikä on helppo päätellä koiran vuosissa: yksi koiranvuosi on yhtä paljon kuin seitsemän ihmisen vuotta, vaikkakin se hieman riippuu koiran rodusta ja painosta. Mutta miten kissan ikä lasketaan? Ja kuinka vanhaksi kissat ylipäätään elävät? Mistä iästä lähtien kissoja voidaan kutsua senioreiksi?

Kissan kiima-aika

Kissan lisääntymiskierto eroaa huomattavasti ihmisen kierrosta. Siksi monet kissan elämänvaiheet ovat ihmisille vaikeita käsitellä. Kissan kiima-aika saattaa herättää monia kysymyksiä kissanomistajissa. Emme tiedä miten kuuluisi toimia, jotta voisimme parantaa kissan oloa. Näin on myös, kun naaraskissalla on kiima-aika. Kissan kiima-aika ilmenee kissan käytöksestä ja yksi tyypillinen kiima-ajan merkki on lattialla kieriminen.

Kissanpennun sukupuolen tunnistaminen

Poika- ja tyttökissojen sukuelinten erot ovat pennuilla täysikasvuisia kissoja vaikeammin havaittavissa. Jopa asiantuntijoilla ja eläinlääkäreillä voi olla vaikeuksia pennun sukupuolen tunnistamisessa. Kerromme tässä, miten tiedät, onko pieni kissasi tyttö vai poika.