Sitoumuksemme planeetan puolesta

Sustainability at zooplus

Yleiseurooppalaisena verkkokauppiaana otamme ympäristön erittäin vakavasti ja haluamme osallistua aktiivisesti maailmanlaajuisten ilmastonsuojelutavoitteiden saavuttamiseen. Siksi mittaamme säännöllisesti CO₂-jalanjälkeämme kasvihuonekaasuprotokollan standardien mukaisesti ja johdamme toimenpiteitä, joiden avulla voimme välttää tai vähentää päästöjä.

Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että verkkokaupalla voi olla kasvihuonekaasupäästöjen suhteen suotuisa ekotasapaino kivijalkakauppoihin verrattuna. Yksi verkkokaupan osa-alue, joka usein tuodaan esiin erityisen ympäristölle haitallisena, on pakettien palautuksista aiheutuvat päästöt. zooplussalla palautusprosentti on kuitenkin jatkuvasti alle prosentin, mikä vähentää merkittävästi ympäristövaikutusta.

> Tutustu tutkimukseen 

Hiilidioksidipäästöjen välttäminen ja vähentäminen

zooplussalla työskentelemme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi eri alueilla, kuten:

Logistics Tehokas logistiikkaverkosto

Tiheällä varastoverkostolla ympäri Eurooppaa keskitymme lyhyisiin etäisyyksiin kuljetuslogistiikan päästöjen minimoimiseksi. Teemme yhä enemmän yhteistyötä ilmastotietoisten logistiikkakumppaneiden kanssa, jotka käyttävät toimituksiin sähköajoneuvoja.

Packaging Ekologiset pakkausratkaisut

Sekä pahvilaatikomme että pakettiemme täytemateriaalit ovat pääosin kierrätysmateriaaleista valmistettuja ja ne voidaan kierrättää käytön jälkeen. Testaamme myös jatkuvasti ekologisia tuoteinnovaatioita tehdäksemme materiaalien käytöstämme entistä ympäristöystävällisempää.

Standardised transport Standardoitu logistiikka

Käytämme vakioituja paketteja, joiden kokoa säädetään paketin sisällön mukaan. Tämä säästää täyttömateriaalia jokaisessa paketissa ja mahdollistaa kunkin kuorma-auton kapasiteettien maksimaalisen hyödyntämisen, jolloin kuljetuksia tarvitaan kokonaisuudessaan vähemmän.

Against waste Ruokahävikin minimiointi

Pidämme huolen, ettemme synnyttä turhaa hävikkiä, jotta arvokasta ruokaa ei mene hukkaan. Siksi lahjoitamme säännöllisesti parasta ennen -päivämääräänsä lähestyviä tuotteita eri eläinsuojelujärjestöille.

​Sustainable handling of returns Palautusten käsittely kestävästi

Tarvikepalautukset kunnostetaan yleensä jälleenmyyntiä varten; käyttökelpoiset, mutta korjauskelvottomat tuotteet lahjoitamme. Aina kun mahdollista, korjaamme vahingoittuneet tuotteet vaihtamalla yksittäisiä osia koko tuotteen vaihtamisen sijaan.

Renewable energy Uusiutuva energia

Useiden toimisto- ja varastojen energian tarvetta on jo katettu uusiutuvalla energialla. Esimerkiksi pääkonttorimme Münchenissä pyörii täysin vihreällä sähköllä.

Hiilidioksidipäästöjen kompensointi

Asiakkaidemme suostumuksella kompensoimme tilauskohtaiset hiilidioksidipäästöt ilmastomaksun tukemalla sertifioituja ilmastonsuojeluprojekteja. Näin yhdessä paikassa vapautuva CO₂ kompensoidaan muualla maailmassa. Perusajatuksena on, että ilmakehän kannalta on ratkaisevan tärkeää vähentää kasvihuonekaasuja globaalisti.

zooplussalla olemme erityisen sitoutuneita hankkeisiin, jotka edistävät suoraan tai välillisesti metsien suojelua. Metsäkatoa vähentämällä tai estämällä metsät säilyvät arvokkaina hiilidioksidivarastoina ja kasvihuonekaasuja vapautuu vähemmän ilmakehään. Lisäksi meille eläinystäville on erittäin tärkeää, että suojelemalla metsiä suojelemme myös lukuisia niissä majailevia eläin- ja kasvilajeja. Täten voimme edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

Zooplus in Tanzania

Zooplus Ghanassa

Edistämme yhdessä ClimatePartnerin kanssa tehokkaiden liesien leviämistä Ghanassa, näin tarjoamme paikalliselle väestölle puhtaamman ja energiaa säästävän vaihtoehdon avotulella ruoanlaittoon. Liedet kuluttavat huomattavasti vähemmän polttopuuta tai hiiltä, mikä tarkoittaa, että yksi liesi säästää jopa 4,46 tonnia hiilidioksidia vuodessa. Tärkeät metsät voidaan täten säästää polttopuun hakkuulta ja säilyttää ne arvokkaina hiilidioksidivarastoina sekä elinympäristöinä lukuisille eläin- ja kasvilajeille. Samalla kotitaloudet säästävät aikaa ja rahaa, koska he joutuvat hankkimaan vähemmän polttopuita. Terveyden näkökulmasta liedet ovat parempia käyttäjilleen, koska altistuminen nokihiukkasille on pienempi kuin avotulella. Hanke on sertifioitu Gold Standardin mukaisesti ja se edistää yhtätoista YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteesta

Zooplus in Kenya

Zooplus Tansaniassa

Lisäksi zooplus on mukana myclimate carbon offset -hankkeessa, jossa turvataan Tansanian alkuperäisväestön maaoikeudet ja vahvistetaan kunnallisten maankäyttösuunnitelmien toteuttamista metsänsuojelutoimilla. Tästä aiheutuva metsäkadon väheneminen estää kasvihuonekaasujen vapautumisen ilmakehään ja varmistaa elinympäristöjen yhteydet uhanalaisille luonnonvaraisille eläimille Yaedan laakson ja Ngorongoron ylängön välillä.

Myclimaten kansainväliset hiilidioksidipäästöprojektit täyttävät korkeimmat standardit (CDM, Gold Standard, Plan Vivo) ja edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kompensaatiohankkeet edistävät siten merkittävästi alueen sosiaalista, ekologista ja taloudellista kehitystä.

Usein kysyttyä hiilidioksipäästöjen kompensoinnista

Käyttöehdot

*OVH = Suositeltu vähittäismyyntihinta ** tarkista ehdot ilmaisesta kotiinkuljetuksesta täältä .

333zooPistettä rekisteröinnistä
Uutiskirje
Uutiskirje
Valitse lemmikkisi

Toimituspalvelut

  • Posti

Seuraa zooplussaa

  • Appstore
  • Google play