Koirien ruoansulatusongelmat

Eri syistä johtuvat ruoansulatusongelmat ovat harmittavan usein lemmikiemme riesana. Olemme alle koonneet tärkeimmät tiedot aiheesta, jotta voit tunnistaa ja hoitaa koirasi ruoansulatusongelmat varhaisessa vaiheessa.

Oireet: Mistä tunnistat koiran ruoansulatusongelmat?

image


Koiran ilmavaivat esiintyvät yleensä yhdessä muiden ruoansulatusongelmien kanssa. Epämiellyttävän hajun lisäksi koira voi kokea epämukavuutta paineesta tai kipua.

image

Useimmissa tapauksissa koiran ummetus ilmenee toistuvista epäonnistuneista ulostamisyrityksistä. Joskus koira onnistuu ulostamaan vain muutaman pienen pallon – nämäkin kivun saattelemana.

image

Vatsakipu voi ilmetä eri tavoin. Selkeimmät oireet ovat ruokahaluttomuus, levottomuus, haukkuminen ja kuolaaminen. Muita merkkejä voivat olla, että vatsa tuntuu kovalta tai että koira menee ""rukousasentoon"".

image

Jos koirallasi on pehmeä tai nestemäinen uloste useita kertoja päivässä, sillä on ripuli. Oireiden pitkittyessä koira voi menettää paljon nestettä ja kuivua. Pehmeän ulosteen syyt riippuvat koostumuksesta ja väristä.

image

Melkein mikä tahansa koiran elin voi stimuloida aivojen oksennuskeskusta oksentamaan. Jos koira jatkaa oksentamista tai oireilee muilla tavoin, tulee sinun viedä koirasi eläinlääkäriin.

image

Jos koirasi, joka on normaalisti energinen, ei halua leikkiä useista yrityksistä huolimatta, vaan mieluummin makaa sängyssään koko päivän, voi tämä olla merkki väsymyksestä.

Syyt: Mitkä tekijät voivat laukaista koirien ruoansulatusongelmat?

1. Ruoka-intoleranssi

Koiran ruoansulatus

Koiralla voi rodusta, sukupuolesta tai iästä riippumatta aina esiintyä ruoka-aineallergioita. Siksi on tärkeä, että poistat allergeenin koirasi annoksesta mahdollisimman nopeasti. Yhteistyössä eläinlääkärisi kanssa voit kokeilla eri ​​ruokia herkkävatsaiselle koiralle. Niin kutsuttu monoproteiinii- tai viljaton ruoka on usein oikea valinta.

2. Herkkä ruoansulatusjärjestelmä

2. Herkkä ruoansulatusjärjestelmä

Monilla koirilla on erityisen herkkä vatsa. Tässä tapauksessa sinun tulee löytää ruoka, joka on suunniteltu huolellisesti ravintoherkille koirille. Tällaisten ruokien huolella valitut ainesosat voivat auttaa rauhoittamaan koirasi vatsaa.

 • Kuivaruoka
 • Märkäruoka
 • 3. Ruoan vaihto liian nopeasti


  Jotkut koirat sietävät nopean ruuanvaihdon ilman ongelmia, kun taas toiset eivät. Silloin on olemassa ruoansulatushäiriöiden, kuten ilmavaivojen tai ripulin, riski. Tästä syystä ruoan vaihto tulee aina tehdä hallitusti. Tämä antaa ruoansulatuksen tottua uuteen ruokaan hellästi.

 • Ahmiminen
 • Nesteytys
 • Aktivointi
 • Loiset
Koirien ruoansulatusongelmat Koirien ruoansulatusongelmat zooplus Tietonurkka

Melko yleinen ja valitettavasti myös epämiellyttävä ongelma nelijalkaisille perheenjäsenillemme on ruoansulatushäiriöt. Ongelmaa ei helpota se, että syitä voi olla monia. Siksi olemme koonneet muutamia vinkkejä ja neuvoja, jotta voit paremmin käsitellä koirien ruoansulatusongelmia...

Koirien ripuli Koirien ripuli zooplus Tietonurkka

Valitettavasti ripuli koirilla ei ole harvinaista. Melkein kaikki koirat kärsivät siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Mutta miten ripuli ilmenee ja milloin on hakeuduttava eläinlääkäriin? Tähän artikkeliin olemme koonneet yhteen tärkeimmät tiedot aiheesta.

Käyttöehdot

*OVH = Suositeltu vähittäismyyntihinta ** tarkista ehdot ilmaisesta kotiinkuljetuksesta täältä .

333zooPistettä rekisteröinnistä
Uutiskirje
Uutiskirje
Valitse lemmikkisi

Toimituspalvelut

 • Posti

Seuraa zooplussaa

 • Appstore
 • Google play