Tietosuoja ja turvallisuus

Lataa PDF | Tulosta

Hyvä asiakkaamme,

luottamuksesi on meille tärkeää!

Siksi suojelemme henkilötietojasi ja oikeuttasi päättää itse niiden käytöstä. Tietosuojakäytäntömme noudattaa korkeimpia standardeja.

Tietojenne keräys ja käyttö
Jotta voimme käsitellä tilauksesi parhaalla mahdollisella tavalla, tallennamme kaupan kannalta tarpeelliset tiedot, mukaan lukien puhelinnumerosi, ja välitämme ne muille tilauksesta ja maksusta huolehtiville yrityksille (kuten logistiikasta huolehtiville yrityksille ja maksusta vastaaville pankeille). Zooplus ei anna tietojasi kauppaan liittymättömille kolmansille osapuolille. Jos valitset maksutavaksi luottokortin, annamme luottokorttitietosi suoraan maksusta vastaavalle yhteistyöyrityksellemme: Adyen BV, osoite: Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ Amsterdam, Netherlands. Jos olet kadottanut oman kopiosi tilauksesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme lähettää sinulle uuden kopion.

Lisäksi saatamme käyttää Europan talousalueen (ETA) ulkopuolella olevia yrityksiä, jotka ovat tärkeitä liiketoiminnan ja asiakkaiden palvelemisen kannalta. Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi uusien tuotteiden luettelointi, tuotekuvausten luominen ja käännöstyö, yleinen kaupan ylläpito, kääntäminen sekä laskutus ja/tai varastonhallinta. Myös nämä tahot näkevät asiakastietosi, koska niitä tarvitaan työhön. Varmistamme, että tietojen jakaminen näille yrityksille noudattaa tietosuojalakeja. Tätä varten on käytössä Euroopan unionin "Vakiosopimus II". Se sisältää Euroopan komission tietoturvan varmistamiseksi luomat mallisopimuslausekkeet henkilötietojen jakamisesta Euroopan ulkopuolelle.

Lähetämme myös ajoittain postitse tai sähköpostitse tietoja tuotteistamme ja tarjouksistamme tilauksen yhteydessä antamaasi osoitteeseen tai sähköpostiin. Voit halutessasi milloin vain kieltää tietojesi käytön markkinointitarkoituksiin ilmoittamalla tästä asiakaspalveluumme yhteydenottolomakettamme käyttäen.

Korkeiden turvallisuusstandardien antama luottamus
Henkilötietojen siirtämiseen zooplus.fi käyttää Secure Sockets Layer (SSL) -turvallisuusprotokollaa yhdessä 256-bittisen salauksen kanssa. Tämä teknologia tarjoaa parhaan mahdollisen turvallisuuden ja sitä myös käyttävät suurimmat pankit turvatakseen online-pankkitiedot. Näet suljetun lukkosymbolin selaimesi tilapalkin alaosassa, jos sivusto käyttää salattua tietojen siirtoa.

Zooplus pitää numerotiedot turvassa
Turvallisuusstandardimme näyttää seuraavalta:

Secure Socket Layer (SSL) –protokollaa käyttävä ohjelmistomme suojaa tilauksen yhteydessä tietosi, kuten nimen, osoitteen, pankkiyhteystiedot ja luottokortin numeron. SSL-suojaus toimii useimmilla selaimilla. Tietosi tulevat lukukelvottomiksi koodattuina palvelimellemme.

Toistaiseksi zooplus ei ole joutunut tilanteeseen, jossa luottokorttitietoja tai pankkiyhteystietoja olisi käytetty laittomasti. Jos näin kuitenkin tapahtuu, korvaavat useimmat luottokorttiyhtiöt asiakkaan kärsimän vahingon omavastuuosuuden (50,00 euroa) ylittävältä osalta. Pankkisi on sitoutunut maksamaan sinun osuutesi, ja zooplus takaa sinulle tämän maksun. Edellytyksenä on kuitenkin, että ilmoitat väärinkäytöstä pankillesi tai luottokorttiyhtiöllesi välittömästi.

Evästeiden käyttö
Evästeet ovat alfanumeerisia tunnistetietoja, jotka siirtyvät tietokoneesi kovalevylle internetselaimesi avulla. Evästeitä tarvitaan usein verkkokaupankäynnissä. Niiden avulla saadaan esimerkiksi virtuaalinen ostoskori tallennettua.

Kun kirjaudut sisään palveluumme käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, käytämme evästettä, jonka avulla sivusto tunnistaa sinut vierailusi ajan. Kun poistut verkkokaupasta, nämä evästeet häviävät automaattisesti.

Siirrämme kuitenkin myös pysyvän evästeen asiakkaan kovalevylle. Sen avulla sivusto tallentaa ostoskorisi ostotapahtumasi ajan ja 90 päivää tulevia vierailujasi varten. Tämä eväste estää virheelliset tunnistukset esim. kahden käyttäjätilin tapauksessa. Tallennamme evästeen avulla myös kauppaan syöttämäsi hakukriteerit, jotka näet sivustolla uudelleen vieraillessasi. Evästeitä käytetään lisäksi vielä henkilökohtaiseen tervehdykseen sisäänkirjautuessasi, tilausten näyttämiseen viimeisten seitsemän päivän ajalta ja niiden työvaiheen osoittamiseen sekä sähköpostiosoitteesi automaattiseen muistamiseen sisäänkirjautumisvalikossa.

Pysyvissä evästeissä ei ole itsessään mitään henkilötietoja. Niihin ei tallenneta nimeä, sähköpostiosoitetta, IP-osoitetta tms. Niitä ei myöskään käytetä ostokäyttäytymisesi tarkkailuun.

Voit deaktivoida selaimesi evästeet, rajoittaa niitä tiettyjen sivustojen osalta tai säätää selaimen asetukset siten, että selain ilmoittaa, kun eväste lähetetään. Voit koska tahansa tuhota evästeet kovalevyltä. Huomaa kuitenkin, että zooplus-palvelun käyttö on kokonaisuudessaan mahdollista vain evästeitä käyttäen. Lisätietoja evästeasetuksista löydät selaimesi ohjeista.

Keräämme tällä sivustolla myös markkinointitarkoituksiin nimettömänä tietoa vierailijoidemme internetkäyttäytymisestä. Mitään henkilökohtaisia tietoja tai yksityistietoja ei kerätä tai tallenneta, vaan ainoastaan nimetöntä tietoa. Tiedot tallennetaan tekstitiedostoevästeinä tietokoneellesi. Analysoimme algoritmien avulla asikkaidemme internetin käyttöä voidaksemme kohdentaa mainontaa (retargeting). Retargeting tarkoittaa, että voimme mainostaa aikaisemmin tarkastelemiasi tuotteita ja muita samankaltaisia tuotteita. Tietoja ei missään tapauksessa käytetä tunnistamiseesi sivustoilla. Kerättyjä tietoja käytetään palvelumme parantamiseen. Niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Google Analytics
Sivustomme käyttää Google Analytics -palvelua, joka on Googlen verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä tekstitiedoissaan. Tämä eväste tallennetaan tietokoneellesi, mikä mahdollistaa sivuston käyttöanalyysin. Evästeen antama tieto sivuston käytöstä (vain IP-osoite, joka on anonymisoitu „_anonymizeIp()“ avulla – viimeiset 8 merkkiä eivät siirry Googlelle) lähetetään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne. Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen sivuston käyttöäsi, raportoimalla käyttötiheydestä ja internetin käyttöön liittyvistä palveluista. Google saattaa antaa näitä tietoja myös kolmansille osapuolille, jos niitä oikeudellisista syistä pyydetään, tai jos nämä kolmannet osapuolet työskentelevät Googlen tietojen parissa. Google ei anna missään tapauksessa IP-osoitettasi muiden tietojen yhteydessä eteenpäin. Voit estää evästeiden tallentumisen internetselaimesi asetuksilla. Tällöin et kuitenkaan voi käyttää sivustomme kaikkia toimintoja. Käyttämällä sivustoa annat suostumuksesi siihen, että Google saa kerätä tietoja edellä kuvatulla tavalla ja edellä mainittuihin tarkoituksiin. Ellet halua jakaa tietoa sivuston käytöstä Google Analytics –palvelulle, voit ladata täältä deaktivointilisäosan intenetselaimeesi.

Optimizely
Pyrimme kehittämään jatkuvasti palveluamme A/B-testauksen avulla. Käytämme tähän Optimizely Inc -yrityksen "Optimizely"-kävijäseurantaohjelmistoa (https://www.optimizely.de). Optimizely ei kerää mitään henkilökohtaisia tietojasi. Anonyymit tiedot sivustomme käytöstä lähetetään Yhdysvaltoihin ja tallennetaan siellä. Halutessasi voit kytkeä Optimizely-seurannan pois päältä seuraamalla täältä löytyviä ohjeita.

SoMe-ikonien käyttö
zooplus-sivustolla käytetään Facebookin, Google Plussan, Pinterestin ja Twitterin kuvalinkkejä (Social_Media-Plugins). Tunnistat SoMe-ikonit Facebook-, Twitter- Pin-in- ja +1-logoista. Kun vierailet sivustollamme, nämä ikonit yhdistävät selaimesi ja serverisi suoraan SoMe-palveluihin. Tällöin nämä palvelut saavat tiedon siitä, että IP-osoitteesi kautta on käyty sivustollamme. Jos olet kirjautuneena sosiaaliseen mediaan ja napsautat kuvaketta, saattaa SoMe-käyttäjätilillesi tallentua tieto, että olet käynyt sivustollamme. Mikäli käytät SoMe-palveluja, etkä halua palveluntarjoajan keräävän tietoa internetliikenteestäsi, kirjaudu aina ulos SoMe-palveluista ennen kuin tulet sivustollemme. Huomaa, että tämän sivuston tarjoajina emme saa tietoomme asiakkaistamme välitettyjen tietojen sisältöä tai sitä, miten SoMe-palvelujen tarjoajat näitä tietoja käyttävät. Lisätietoa siitä, mitä tietoja SoMe-linkkien kautta kullekin palvelulle välittyy saat kunkin palvelun tietosuojaehdoista erikseen. Tietosuojaehdot löytyvät osoitteista https://www.facebook.com/about/privacy/, https://twitter.com/privacy, http://about.pinterest.com/fi/privacy-policy, https://www.google.com/intl/fi/policies/privacy/

Katsaus henkilötietoihisi
Voit nähdä henkilötietosi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi koska tahansa "Oma zooplus" –osiossa ja tarvittaessa muuttaa tietoja. Mikäli olet unohtanut salasanasi palveluun, niin "Oma zooplus" –osiosta löydät "Oletko unohtanut salasanasi?" -linkin, joka auttaa sinua. Syötä meille antamasi sähköpostiosoite kenttään ja lähetä lomake. Lähetämme uuden salasanan sähköpostiosoitteeseesi. Tällä tavoin kukaan muu ei pääse käsiksi tietoihisi. Salasana lähetetään joka tapauksessa sähköpostiosoitteeseen, jota ainoastaan sinä pääset lukemaan.

Tiedonsaantioikeutesi
Sinulla on oikeus saada kirjallista tietoa siitä, mitä henkilökohtaisia tietoja zooplus AG on sinusta tallentanut. Pyynnöstäsi suoritamme välittömästi korjaukset, poistot jne. – mikäli laki sen sallii. Jos sinulla on kysymyksiä tietosuojasta, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Yrityksen tietosuoja
zooplus on sitoutunut tietosuojalakeihin ja yrityksellä on palveluksessaan tietosuojavaltuutettu.

Kaikki työntekijämme ovat kirjallisesti sitoutuneet noudattamaan asianmukaisia asetuksia ja lakeja koskien tietoturvaa ja suojaamaan tietojen luottamuksellisuutta. Lisäksi työntekijämme saavat säännöllisesti tietoturvaa koskevaa koulutusta.