Mikä on paras kissanhiekka?

Cat Litter Advisor Top Banner

Kissanhiekkaneuvoja

Start questionnaire

Napsauta tätä saadaksesi selville, mikä kissanhiekka sopii kissallesi/kissoillesi parhaiten. Vastattuasi muutamaan yksinkertaiseen nimettömään kysymykseen neuvojamme voi suositella täydellistä kissanhiekkaa kissallesi.

Sopivimman kissanhiekan valitseminen on ratkaisevan tärkeää hygienian ja terveellisen elinympäristön ylläpitämiseksi sekä sinulle että kissallesi.

Valittavana on niin laaja valikoima kissanhiekkatyyppejä (paakkuuntuva, paakkuuntumaton), tuotemerkkejä (Tigerino, Greenwoods, Cat's Best, World's Best Kissanhiekka), materiaaleja (piidioksidi, puupelletti, maissi, savi) ja erityisominaisuuksia (biohajoava), että oikean valinnan tekeminen voi olla vaikeaa.

Joten mikä kissanhiekka on paras? Valitettavasti tähän ei ole lopullista vastausta. Tärkeintä on löytää kissasi yksilöllisiin tarpeisiin parhaiten sopiva kissanhiekka. Huomioitavia tekijöitä ovat ikä, kotitaloudessasi olevien kissojen lukumäärä, turkkityyppi, hajuherkkyys ja puhdistuksen helppous.

Valintaprosessin yksinkertaistamiseksi olemme kehittäneet ZOOPLUS KISSANHIEKKANEUVOJAN. Työkalumme auttaa sinua löytämään täydellisen kissanhiekan kissallesi, ottaen huomioon mieltymyksesi ja eliminoiden tarpeen kokeilulle ja erehdykselle. Sano hyvästit eri kissanhiekkojen kokeiluun ja löydä ihanteellinen vaihtoehto sinulle ja kissallesi!

Tigerino - the best selling cat litter at zooplus

Miksi kissani iällä on merkitystä kissanhiekan valinnassa?

Kun valitset kissallesi hiekkaa, on tärkeää ottaa huomioon sen elämänvaihe. Tämä on erityisen tärkeää kissanpentujen turvallisuuden takaamiseksi, koska ne voivat olla taipuvaisia leikkiäkseen tai laittamaan kissanhiekkaa suuhunsa sen sijaan, että käyttäisivät sitä sen aiottuun tarkoitukseen.

Tarvitsenko erilaista kissanhiekkaa sen mukaan, kuinka monta kissaa omistan?

Kun useat kissat jakavat hiekkalaatikoita, tiheämpi puhdistaminen on välttämätöntä. Tietyillä kissanhiekoilla, joilla on tietyt molekyylirakenteet, on kuitenkin parannettu kyky imeä ja neutraloida hajuja. Tämä perustaa puhtaan ja hygieenisen ympäristön, jossa useat kissat voivat elää mukavasti rinnakkain. Nämä kissanhiekat varmistavat maksimaalisen puhtauden ja helpottavat harmonista asumista useille kissoille.

Onko kissani turkilla merkitystä kissanhiekan valinnassa?

Toisinaan pitkäkarvaiset kissat kohtaavat haitan, kun hienorakeinen kissanhiekka tarttuu tassuihin. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on olemassa karkearakeisia kissanhiekkoja, jotka on suunniteltu erityisesti pitkäkarvaisille kissoille. Näissä kissanhiekoissa on suurempia rakeita, jotka eivät todennäköisesti tartu turkkiin ja tassuihin, tarjoten mukavamman kokemuksen pitkäkarvaisille kissoille.

Mitä eroa on paakkuuntuvalla ja paakkuuntumattomalla kissanhiekalla?

Paakkuuntuva: Kissanhiekkasi kestää jopa 30 päivää, mutta sinun on poistettava paakut päivittäin.

Paakkuuntumaton: Kissanhiekkasi kestää vain 7 päivää, mutta sinun ei tarvitse tehdä mitään siihen asti. Tämän jälkeen sinun on vaihdettava hiekkalaatikon koko sisältö.

Ovatko kissat herkkiä hajuille?

Kissoilla on erittäin herkkä hajuaisti, joten on tärkeää ottaa huomioon niiden kissanhiekassa olevat tuoksut. Useimmat kissanhiekat sisältävät yleensä luonnossa esiintyviä tuoksuja, kuten juuri leikattua ruoho tai laventeli. Jotkut kissat voivat kuitenkin torjua erilaisia hajuja, jolloin on suositeltavaa valita täysin hajusteeton kissanhiekka tai mieto tuoksu, kuten baby powder -talkki. Tämä voi auttaa estämään kissaasi välttelemästä hiekkalaatikkoa.

Mitkä tuoksut soveltuvat kissoille?

Vaikka suurimmalla osalla kissanhiekan tuoksuista voi olla positiivisia vaikutuksia kissoihin, kaikki kissat eivät reagoi samalla tavalla. Yleensä luonnollisista lähteistä peräisin olevia tuoksuja siedetään paremmin kuin keinotekoisia tuoksuja.

*Mitattu kaikkien Euroopan zooplus-myymälöiden myynnin perusteella. Viimeksi päivitetty: 12.05.2022.